دانشمندان چینی ژنهای مغز انسان را به میمون اضافه کردند تا درک بهتری در مورد نحوه رشد مغز انسان پیدا کنند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان چینی معتقدند که با تغییر ژنتیکی مغز میمونها میتوانند درک بهتری از مغز پیدا کنند و همین امر میتواند منجر به درمانهای جدیدی برای بیماریهایی مثل اوتیسم و سایر اختلالات رشدی شود. البته منتقدان معتقدند که این کار میتواند میمونها را به هوش انسانی نزدیک کند و این امری است که توجیهی ندارد.
مارتین استانر، دانشمند کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیای شمالی و یکی از محققان این تیم، میگوید: با وجودی که بسیاری از دانشمندان معتقدند که میمونهای تغییر یافته ژنتیکی بهترین امید ما برای رمزگشایی از اسرار مغز و اختلالات آن است، من همچنان معتقدم که از نظر اخلاقی نباید چنین تحقیقاتی اصلا انجام بشود.
دانشمندان چینی برای رسیدن به جواب این سوال دست به چنین اقدامی زدهاند که چطور DNA ما موجب میشود که مغزی قدرتمند داشته باشیم. دانشمندان چینی در واقع با این کار میخواهند نقش ژن MCPH۱ را در توسعه مغز انسان درک کنند. MCPH۱ یا میکروسفالی (Microcephaly) یک اختلال رشد عصبی است که در آن سر (مغز) بیمار کوچک است. تشخیص با اندازهگیری دور سر است.
کودکانی که با سرهای غیرطبیعی کوچک به دنیا میآیند، میکروسفال نامیده میشوند و از آنجا که نسخههای ژن MCPH۱ در انسان و میمون نسبتا متفاوت است، دانشمندان بر این باورند که این ژنها هستند که موجب هوش بالای انسان شدهاند.
در این تحقیق، دانشمندان نسخه انسانی ژن MCPH۱ را به ۱۱ جنین میمون اضافه کردند و سپس جنینها را در رحم مادرانشان قرار دادند. دو تا از این جنینها سقط شدند و سه تای دیگر آنها قبل از اینکه دانشمندان بتوانند روی مغز آنها بررسی کنند، مردند. از ۶ میمون متولد شده، یکی بعد از دو ماه مرد. در نهایت پنج میمون باقی ماند و دانشمندان توانستند روی حافظه آنها کار کنند و مغز آنها را در یک دستگاه MRI مورد بررسی قرار دهند.
جالب است بدانید که میمونهای دستکاری شده ژنتیک، دقیقا همانند همتایان خود رفتار کردند و مغز آنها نیز به اندازه مغز بقیه میمونها بود. اما سلولهای مغزی آنها در مقایسه با بقیه میمونهای معمولی زمان بیشتری برای توسعه صرف کردند و این نشانهای است که محققان معتقدند به منزله بلوغ فوقالعاده آهسته و زمانبر مغز انسان است و همین امر به هوش بالای انسان ربط داده میشود.