اجلاس جهانی شورای پژوهش در سال ۲۰۱۹ با حضور صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجلاس جهانی شورای پژوهش (GRC) در سال ۲۰۱۹ با موضوع اثربخشی پژوهش اردیبهشت ماه سال جاری در شهر سائوپائولو برگزار شد. در جلسه حاشیهای این اجلاس با حضور نمایندگان بنیادهای حامی پژوهش منطقه آسیا و اقیانوسیه چالشهای موجود در حمایت از پژوهشگران جوان و ارائه سیستم منصفانه داوری مورد بررسی قرار گرفت. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به عنوان نماینده ایران از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو منطقه آسیا و اقیانوسیه در جلسات GRC حضور داشته است.
بررسی اثربخشی علمی و اقتصادی طرحهای پژوهشی در اجلاس ۲۰۱۹ بنابراین در این دوره نیز صندوق در این اجلاس حضور داشت که در آن به بررسی موضوع اثربخشی پژوهش از دو منظر پرداخته شد. «اثربخشی اجتماعی و اقتصادی به مثابه معیاری برای تخصیص بودجه» و «نشان دادن اثربخشی علمی، اقتصادی و اجتماعی طرحهای پژوهشی حمایت شده» موضوعات اجلاس جهانی شورای جهانی پژوهش در این دوره بود.
در سالهای گذشته موضوعاتی همچون داوری طرحهای پژوهشی و جایگاه زنان در پژوهش در GRC مطرح شده که صندوق به نوبه خود توانست با استفاده از تجربیات به دست آمده چارچوب جدیدی برای داوریهای خود تعریف کند. همچنین راه اندازی کارگروه زنان در پژوهش از دستاوردهای دیگر این حضور است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۸ میزبان اجلاس منطقه آسیا و اقیانوسیه GRC در شهر تهران شد. همچنین نماینده صندوق از سال ۲۰۱۸ به عضویت کمیته اجرایی (ESG) انتخاب شده است.
بر اساس این گزارش، GRC سازمانی متشکل از سران بنیادهای حامی پژوهش همچون بنیاد ملی علم آمریکا (NSF) و انجمن ترویج علم ژاپن (JSPS) و بنیاد علم سوییس (SNSF) است که با اهدافی مانند بهبود ارتباطات و همکاریها میان بنیادهای حامی پژوهش، به اشتراک گذاری بهترین شیوههای همکاری تحقیقاتی و رسیدگی به چالشهای مشترک در امر حمایت از پژوهش فعالیت میکند. این سازمان سالیانه دو اجلاس (جهانی و منطقه ای) برگزار میکند که اجلاس سالیانه امسال به میزبانی مشترک بنیاد پژوهش سائوپائولو (FAPESP) شورای ملی پژوهش علمی و فناوری آرژانتین (CONICET) و بنیاد پژوهش آلمان (DFG) برگزار شد.