کد خبر:۷۶۴۸۵۵
در گفتگو با خبرگزاری دانشجو

حسینی: اینستکس حتی با تعریف اروپا نمی‌تواند پاسخگوی تعهداتشان باشد/ اگر اروپا از انفعال خارج نشود ظرفیت جدید برای آمریکا ایجاد می‎شود

سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: اینستکس حتی با تعریفی که طرف اروپائی ارائه داده و با توجه به محدود کردن آن به غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، در صورت راه اندازی نیز نمی‌تواند پاسخگوی تعهدات اروپا ذیل برجام باشد.

سید محمد علی حسینی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه وسفیر سابق ایران در ایتالیا در گفتگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص موضع خانم موگرینی بعد ازنشست بروکسل مبنی براینکه ایران پایبند به برجام بماند و ماهم سازوکار کانال مالی رو به زودی احیا و فعال خواهیم کرد،گفت:مواضعی مشابه این را در گذشته نیز بار‌ها از خانم موگرینی، به نمایندگی از اتحادیه اروپا و همچنین مقامات سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس شنیده ایم بدون آنکه در عمل اثری از آن را مشاهده کنیم.
 
*باید از اروپا پرسید شما تاکنون در تسهیل مسیر برجام چه کرده اید؟
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ادامه داد: طرف‌های اروپایی در اکثر مواضع خود تاکید می‌کنند تا زمانی که ایران به برجام پایبند باشد، ما از آن حمایت می‌کنیم.که البته باید در پاسخ به این موضع تکراری گفت: جمهوری اسلامی به شهادت ۱۴ گانه سازمان بین المللی انرژی اتمی و نیز اعلام صریح گروه ۱+۴، پایبندی عملی قابل راستی آزمایی به برجام داشته است؛ اما سوال اینجاست که شما (اروپا) به عنوان طرفی که نسبت به اجرای تعهدات و وظایف خود در برجام مسئول بوده و باید پاسخگو باشد، تاکنون، چه کرده اید؟ در لغو تحریم‌ها، در تسهیل امور بانکی و مالی، در عرصه تعامل و همکاری‌های اقتصادی و سرمایه گذاری و سایر عرصه‌ها چه اقدام و عمل مناسبی انجام داده اید؟
 
* اینستکس حتی با تعریف اروپا هم نمی تواند پاسخگوی تعهدات اروپا ذیل برجام باشد؛ اروپایی ها فرصت۶۰ روزه را مغتنم بداند 
سفیر سابق ایران در ایتالیا با بیان اینکه ساز و کار مالی اینستکس حتی با تعریفی که طرف اروپائی برای آن ارائه داده و با توجه به محدود کردن آن به غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، در صورت راه اندازی نیز نمی‌تواند پاسخگوی تعهدات اروپا ذیل برجام باشد تصریح کرد: از این رو آنان باید فرصت ۶۰ روزه را برای رفع موانع بویژه در حوزه نفتی و بانکی را مغتنم شمرده و با عزمی راسخ، تعهدات خود را یه اجرا در آورد تا جمهوری اسلامی مجبور به برداشتن قدم‌های بعدی در جهت کاهش یا توقف همکاری‌های دیگر نشود.

*آمریکا در تلاش است تا با دیدارها، تهدیدها و تطمیع کشورها را مجبور به همراهی کند
وی درخصوص دلیل سفر غیرمنتظره پمپئو برای حضور در نشست بروکسل و دیدار با اعضای ناتو با محوریت موضوع ایران گفت: بدعهدی‌ها و کارشکنی‌های آمریکا و خروج این کشور از برجام، هیچ توجیه قانع کننده‌ای برای اعَضاء برجام و همچنین سایر کشور‌های جهان نداشته است. به همین دلیل، واشنگتن برای اجرای سناریوی خود، همراه و پشتیبانی جز دو سه کشور زبون منطقه‌ای و رژیم متجاوز صهیونیستی پیدا نکرد. از این رو کاخ سفید قصد دارد همزمان با اقدام یکجانبه و ظالمانه برای اعمال فشار حداکثری به جمهوری اسلامی و تضییع حقوق و منافع ملت ایران تلاش نماید تا با انجام دیدارها، تهدید و تطمیع کشور‌ها و نیز قرار دادن جریمه‌های سنگین برای طرف‌هایی که همچنان علاقمند به حفظ روابط و همکاری‌های مشترک با ایران هستند، دولت‌ها را وادار به همراهی با خود کند.
 
سخنگوی سابق وزارتخارجه ادامه داد: سفر ناگهانی پمپئو به بروکسل و شرکت در نشست طرف‌های اروپائی با همین هدف صورت گرفته است. اروپا چنانچه از انفعال و بی تحرکی کنونی فاصله نگیرد و اقدام لازم را در جهت جبران فرصت‌های از دست رفته به عمل نیاورد، ظرفیت جدیدی را برای اقدامات تخریبی و شرارت بار طرف آمریکایی بوجود می‌آورد؛ امری که قطعا منافع اروپا را ضایع کرده و برجام را شدیدا به نقطه فروپاشی نزدیکتر می‌سازد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار