براساس نتایج یک مطالعه، کاوشگر چینی Yutu-۲ موفق به کشف اولین علائم از وجود پوشش معدنی بر سطح تاریک ماه شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ فضاپیمای «چانگ ۴» (Chang'e-۴) چین، اوایل سال جاری میلادی اولین فضاپیمایی بود که بر سطح تاریک و یا پشتی ماه فرود آمد. اکنون بر اساس مطالعهای که در مجله Nature منتشر شده است، کاوشگر این فضاپیما به نام Yutu-۲، به اولین علائم از وجود یک پوشش معدنی بر سطح پشتی ماه دست یافته است. اگر مواد معدنی که این کاوشگر چینی کشف کرده است بخشی از پوسته اصلی ماه باشد، این کشف میتواند به دانشمندان در نحوه شکل گیری ماه و حتی زمین کمک کند.
فضاپیمای چانگ ۴ به طور عمدی در دهانه Von Karmán ماه، یکی از بزرگترین سازههای تاثیر گذار شناخته شده در منظومه شمسی، فرود آمد. همانطور که در مجله National Geographic اشاره میشود، این مکان آتشفشانی مکان مناسبی برای تحقیق دانشمندانی است که قصد دارند مواد پوستی قمری را در سطح ماه پیدا کنند.
کاوشگر یوتو ۲، در تحقیق حوضه کارتر، دو ماده معدنی پیروکسن کم کلسیم (low-calcium (ortho) pyroxene) و اولیوین (olivine) پیدا کرده است. این مواد با پیش بینیها در مورد آنچه که ممکن است در حاشیه بالای ماه باشد، مطابقت دارند.
اما اکنون دانشمندان بر این باورند که پوسته ماه و لایههای گوشته از یکدیگر کاملا متمایز و جدا هستند، به طوری که یک اقیانوس ماگمایی و گدازهای بسیار قدیمی که سرد و خنک است، در میان آنها وجود دارد.
آنچه که قبلا در مورد ترکیب ماه میدانستیم، عمدتا بر اساس نمونههای سطحی است که توسط ماموریتهای آپولو به دست آمده اند، که از سطح بالایی ماه آورده شدهاند. تا به امروز هیچ کس نمونههای گوشتهای از ماه را جمع آوری نکرده است.