آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۵۹۸۳
آخر هفته با اخبار فناوری|

کارخانه‌های نوآوری از دل ساختمان‌های قدیمی و متروکه بیرون می‌آیند / فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.
کارخانه‌های نوآوری از دل ساختمان‌های قدیمی و متروکه بیرون می‌آیند / فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

به تعداد پسران سرزمینمان تعاریف گوناگون و جالبی از سربازی خواهیم شنید؛ هر تعریف بسته به شرایط هر کدامشان متفاوت خواهد بود. از چالشی نفس گیر تا تلف کردن دو سال از عمر خود در میدان تیر! همه نوع اوصاف جالبی را بدون شک می‌شنویم، اما در این بین دسته‌ای نگران‌تر به نظر می‌رسند، افرادی که تحصیلات عالیه را می‌گذرانند و این تکلیف اجباری برایشان به کابوسی شبانه بدل شده است و عده‌ای دیگر از همین محصلان مقاطع عالیه که در رده نخبگان قرار می‌گیرند، انتظار دارند تحصیلاتشان به محو کردن کابوسشان کمک کند و چه خبری شیرین‌تر از اینکه: آری! کمک می‌کند.
 
بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تسهیلاتی را در نظر گرفتند تا جوانان خدمت نظام وظیفه را با نگاهی آینده ساز و کاملا کاربردی سپری کنند و دیگر رفتن به سربازی یک چالش نباشد.
 
منتشر نشود//// ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند/ از فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور تا اعلام ضوابط استفاده از پهپاد‌های غیرنظامی
 
یکی از واحد‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان با هدف کاهش هزینه‌های خرید انواع ساکشن‌های (مکش‌های) دندانپزشکی و پزشکی، اقدام به تولید مکش‌هایی بر اساس توانمندی‌های بومی و فناوری‌های داخلی کرده است.

این واحد فناور با ۱۰ نفر از جوانان ایرانی از سال ۹۱ با هدف طراحی و تولید مکش‌های دندانپزشکی راه اندازی شد. سال ۹۵ نیز توانستند نخستین محصول خود را پس از دریافت مجوز‌ها در سطح نمونه آزمایشگاهی تولید کنند. این واحد فناور مکش‌های تولیدی خود را با یک دهم قیمت مشابه خارجی تولید کرد.
 
استارت‌آپ‌های فعال و موفق در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی برای جذب سرمایه و برقراری ارتباط با شرکت کنندگان در بیست و ششمین نمایشگاه صنایع غذایی، مواد غذایی، ماشین آلات می‌توانند ضمن کمک ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نمایشگاه حضور یابند و در عرصه‌های مختلف به معرفی محصولات خود بپردازند.
 
منتشر نشود//// ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند/ از فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور تا اعلام ضوابط استفاده از پهپاد‌های غیرنظامی
 
‌محمد صاحبکار خراسانی رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص درآمد‌های شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های گذشته در کشور، اظهار کرد: در کشور حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان منابعی مالی از سوی شرکت‌های دانش بنیان کسب شده است.

وی ادامه داد: این آمار و ارقام بر اساس آخرین اظهارنامه‌های مالیاتی ثبت شده است و نشان می‌دهد درآمدشان این میزان است، البته این رقم اعلام شده بر اساس سال ۹۶ است و اظهارنامه مالیاتی سال ۹۷ شرکت‌های دانش بنیان هنوز مشخص نشده و اگر تا دو ماه آینده این شرکت‌ها درآمد خود را اعلام کرده و اظهارنامه مالیاتی خود را پر نمایند، آمار را روزآمد خواهیم کرد و احتمالا این رقم بیشتر هم خواهد شد.
 
یکی از اولویت‌های معاونت علمی تلاش برای بازگرداندن و یا همکاری با نخبگان ایرانی غیر مقیم است که برای اجرایی شدن آن، برنامه‌ای نیز تهیه شده و به تمام ستاد‌ها و معاونت‌ها ابلاغ شده است.

نخبگان مکان محور نیز یکی از گروه‌های هدف این طرح هستند و زمینه بازگشت آن‌ها به کشور فراهم خواهد شد، بر همین اساس، گروه مکان محور ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری نیز یکی از اولویت‌های کاری خود را پس از شناسایی نخبگان ایرانی این حوزه، اتخاذ سیاست‌هایی برای بازگشت آن‌ها به کشور قرار داده است.
 
منتشر نشود//// ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند/ از فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور تا اعلام ضوابط استفاده از پهپاد‌های غیرنظامی
 
 سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) سطح فناوری محصولات و صنایع را به چهار دسته فناوری سطح بالا، فناوری سطح متوسط به بالا، فناوری سطح متوسط به پایین و فناوری سطح پایین تقسیم کرده است.

ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت ها، موسسات خصوصی یا تعاونی‌هایی که هدفشان هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه باشد را شرکت دانش بنیان می‌دانند، در اصل شرکتی دانش بنیان است که محصول تولیدی آن حاصل تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر با ارزش افزوده فراوان باشد.
 
ساخت سلول‌های خورشیدی تامین کننده برق منازل
در حال حاضر سامانه‌های فتوولتاییک به دلیل تبدیل مستقیم انرژی خورشیدی به الکتریکی و مزایای دیگری همچون قابلیت اطمینان بالا و عدم ایجاد آلودگی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این اهمیت و توجه باعث تعریف طرحی پژوهشی توسط محققان کشور شد. این طرح با عنوان «بهبود پایداری و افزایش راندمان سلول‌های خورشیدی پلیمری یا پروسکایتی با استفاده از مواد تغییر فاز» با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد.
 
محققان در طرحی پژوهشی موفق به ساخت نوعی سلول خورشیدی پلیمری شدند که طول عمر و راندمان این سلول‌ها را افزایش دادند.
 
ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند
معاونت علمی و فناوری یکی از مهم‌ترین اهداف خود را بر اساس توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری و تحقق اقتصاد دانش بنیان بنا نهاده است. مفاهیمی که تا چند سال پیش برای مردم بیگانه و ناملموس بودند و تصوری از آن‌ها نداشتند. اما با شکل گیری مفهوم نوآوری و فناوری در کشور، این اصطلاحات جدید در میان مردم و مسوولان جای خود را باز کرده‌اند.

کارخانجات نوآوری ساختمان‌هایی قدیمی و بلااستفاده هستند که سالیان سال بدون هیچ کاربری گوشه و کنار شهر‌ها خاک می‌خورند. ساختمان‌هایی بزرگ، عظیم و متروکه که به دلایل نامعلومی سال‌ها تعطیل بودند و چرخشان نمی‌چرخید؛ اما زیست بوم نوآوری با رونق به اقتصاد دانش بنیان، چرخ این کارخانجات متروک را که دلیلی برای چرخیدن نداشتند را نیز به گردش درآورد و صدای زندگی و حیات را به این متروکه‌های فراموش شده برگرداند.
 
منتشر نشود//// ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند/ از فراهم کردن شرایط بازگشت نخبگان به کشور تا اعلام ضوابط استفاده از پهپاد‌های غیرنظامی
 
یکی از اهداف ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری، ایجاد بانک اطلاعاتی پهپاد‌های غیرنظامی است تا به کمک آن ایمنی کلیه پرواز‌ها در فضای کشور فراهم شود.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری با تهیه دستورالعمل عملیاتی وسایل پرنده بدون سرنشین کنترل از راه دور به دنبال تحقق اهدافی، چون «نظارت بر فعالیت پروازی پهپاد‌ها با کاربرد غیرنظامی» و «توسعه زیرساخت‌های مناسب برای استفاده از مزایای بکارگیری پهپاد‌های غیرنظامی» است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار