آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۸۵۱۱
با کمک یک حسگر؛

زمان خراب شدن شیر را با ایده‌ای فناورانه پیش‌بینی کنید

محققان روش جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند زمان واقعی خراب شدن شیر پاکتی را مشخص کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران به تازگی روشی ابداع کرده‌اند که می‌تواند خراب و فاسد شدن شیر را در پاکت‌های آن شناسایی کند. این فناوری جدید که در محفظه ظروف شیر تعبیه می‌شود، در آینده‌ای نزدیک سالانه از دور ریختن مقدار زیادی شیر جلوگیری می‌کند.

معمولا شیر به دلیل رشد میکروبی که به مرور زمان رخ می‌دهد، حجم زیادی از ترکیبات آلی مانند آلدئید‌ها و کتون‌ها منتشر می‌کند که بو و طعم آن را تغییر می‌دهد. ایده محققان بر این پایه استوار است که اگر بتوانید این ترکیبات را موقع تجمع آن‌ها شناسایی کنید، زمان خراب شدن شیر را نشان می‌دهد.

محققان برای انجام راحت‌تر این کار حسگری ابداع کرده‌اند که از قابلیت سنجش رنگ برخوردار است و از دو ترکیب تشکیل شده است یکی نشانگر Schiff است که به عنوان ماده‌ای شناخته می‌شود که با شناسایی ترکیبات آلی فرار تغییر رنگ می‌دهد و دیگری، سیلیکون دی‌اکسید، به عنوان ماده‌ای معدنی که به نانوذرات تبدیل شده و منطقه سطحی وسیعی را ایجاد کرده و لایه‌ای مناسب محسوب می‌شود.

این ترکیبات، لایه‌ای مناسب از نانوذرات سیلیکون دی‌اکسید دارای نشانگر را پوشش می‌دهد و سپس این ترکیب را روی نمونه‌های مختلفی از شیر قرار می‌دهند که بین دمای ۷ تا ۱۹ درجه سانتی‌گراد نگهداری شده‌اند. محققان دریافتند زمانی که شیر به اوج خرابی رسید و شروع به چرخش کرد، نانوذرات با پوشش نشانگر از صورتی به بنفش تغییر رنگ داد.

محققان برای بررسی اینکه این تغییر رنگ به درستی انجام شده، رشد باکتریایی و کمیت ترکیبات آلی فرار را در نمونه‌های شیر اندازه‌گیری کردند. این کار اثبات کرد که این تغییر رنگ همراه با تمرکز دقیق میزان باکتری‌ها و ترکیبات آلی فرار صورت گرفته که باعث فساد شیر می‌شود. این بدان معناست که ابداع فناوری تغییر رنگ می‌تواند به طور دقیق فساد شیری را که در دما‌های مختلف نگهداری شده، شناسایی کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار