کد خبر:۷۶۹۴۳۳
با تلاش محققان دانشگاه امیرکبیر؛

بازیافت موادشیمیایی و اسید‌ها با کیت‌های جاذب ممکن شد

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر کیت‌های جاذب مواد شیمیایی را تولید کردند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر کیت‌های جاذب مواد شیمیایی را تولید کردند که به گفته آن‌ها این محصول با جامد کردن پسماند مواد ریخته شده، باعث سهولت و سرعت جمع آوری می شود.
 
فرشاد برازنده مجری طرح گفت: اسید‌ها و باز‌ها برای انجام واکنش نیاز به محیط آبی دارند. به همین دلیل در حوادثی که منجر به پاشش، ریزش و نشتی ناخواسته اسید و باز می‌شود، ریختن و پاشش آب به منظور تمیز کردن نه تنها کمکی به حل موضوع نمی‌کند بلکه واکنش آن‌ها را تشدید کرده و باعث خسارت بیشتر به خصوص روی سطوح فلزی، پارچه‌ای و سلولزی می‌شود.

برازنده افزود: به منظور ارائه راهکاری برای جذب مایعات شیمیایی یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اقدام به ساخت کیت جاذب مواد شیمیایی با نام «اسپیل کیت» (spill Kit) کردند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک گفت: اسپیل کیت نام تجاری ماده‌ای است که باعث مهار، جذب، جمع آوری و خنثی سازی مایعات شیمیایی ریخته شده نظیر بازها، اسیدها، مواد سوختی، شیمیایی و مواد غذایی می شود و قادر است با روشی آسان و سریع بدون نیاز به استفاده از آب، مواد ریخته شده را جمع آوری کند.

برازنده با بیان اینکه این کیت قادر است پسماند ریزش مایع را تبدیل به پسماند جامد و قابل جمع آوری کند، افزود: جذب مایعات شیمیایی بدون نیاز به آب، تبدیل پسماند مایع به جامد در هنگام حادثه، سرعت عمل در جذب و جلوگیری از گسترش و تسریع مایعات ریخته شده، عادی سازی وضعیت محل بحران در کوتاه‌ترین زمان، خنثی کردن اسید‌ها و باز‌ها در هنگام جذب و سهولت جمع‌آوری پس از اتمام کار از جمله ویژگی‌های این محصول است.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت در حال حاضر اسپیل کیت‌هایی در چهار نوع بسته بندی «کیت لوله‌ای»، «بالشتک (کیسه)»، «پد» و «فله» تولید کردند و هر یک از آن‌ها دارای کاربری خاصی هستند. به گونه‌ای که مایع ریخته شده با کیت لوله‌ای محصور می‌شود و برای جذب مایع محصور شده میان کیت لوله‌ای، از کیت‌های فله، پد و یا بالشتک استفاده خواهد شد.

به گفته برازنده، برای اتاق‌های تمیز و محیط‌های استریل کاربردکیت فله‌ای توصیه نمی‌شود؛ زیرا باعث ایجاد گردوغبار می‌شود. با استفاده از اسپیل پالت‌ها علاوه بر آنکه ایمنی محیط کار حفط می‌شود، همواره محیط تمیز باقی می‌ماند ضمن آنکه مواد گران در هنگام نشت قابل استحصال خواهد بود
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار