رئیس دانشگاه آزاد خراسانرضوی از شکلگیری طرح مدارس مهارتی در دانشگاه آزاد مشهد خبر داد و گفت: در این طرح به دانشجویان و فرزندان مهارت داده میشود که به بازار کار نزدیکتر باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی سروری مجد صبح امروز در بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد اظهار کرد: آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی گناباد ظرفیت بسیار عالی دارند و امکانات و کارگاههایی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد موجود است در مرکز استان و بسیاری از شهرهای دیگر کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه نباید فقط به بحث آموزش توجه و اکتفا شود، گفت: از سرمایههای دانشگاه آزاد اسلامی باید در راستای بهرهوری حداکثر استفاده صورت بگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اضافه کرد: آموزش و مهارت باید مکمل و در راستای همدیگر باشد و در این صورت است که زمینه اشتغال دانشآموخته دانشگاه مهیا خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد نیز در این بازدید با ارائه گزارشی، نخست به تاریخچه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد اول خرداد ۱۳۶۴ به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی شهرستان و چهلمین واحد دانشگاهی در کشور پرداخت. مجتبی حسنزاده به فضاهای آموزشی، فرهنگی، رفاهی، خوابگاهی و ورزشی پرداخت و به پذیرش دانشجو در۷۰ رشته تحصیلی، ۴۰ رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی، ۲۷ رشته در دوره کارشناسی ارشد، سه رشته در مقطع دکتری تخصصی و بیش از ۱۳ هزار دانشآموخته اشاره کرد.
وی آزمایشگاهها و کارگاههای مجهز و کمنظیر دانشگاه آزاد اسلامی گناباد را بهویژه در رشتههای فنی و برق قابلیت عنوان کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد توضیح داد: کمبود و کاهش دانشجو یکی از مهمترین مشکلات واحدهای دانشگاهی است که این واحد دانشگاهی از این قائده مستثنی نیست.
حسنزاده کمبود جمعیت دانشآموزی در رشتههای ریاضی فیزیک که تأثیر مستقیمی بر پذیرش دانشجویان در رشتههای فنی و مهندسی داشته است، ایجاد برخی مراکز آموزش عالی بدون وجود حداقلهای لازم و از همه مهمتر پایین بودن جمعیت شهرستان نسبت به دیگر شهرهای استان خراسانرضوی با توجه به پذیرش دانشجوی بومی را از عوامل کاهش جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد عنوان کرد.
وی کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد که از سال ۱۳۸۹ به تدریج شکل گرفته به مقوله برونرفت از این مسئله اشاره و اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ با تشکیل جلساتی، پتانسیلهای موجود در رشتهها بررسی و با نیازسنجی که در سطح شهرستان گذاشته شد به سمت و سوی ایجاد رشتههای علوم انسانی و تحصیلات تکمیلی حرکت کردیم و تا سال ۱۳۹۶ نهایت سه رشته در مقطع دکتری تخصصی، ۱۵ رشته در دوره کارشناسی ارشد و پنج رشته در مقطع کارشناسی راهاندازی شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد در این راستا و در بحث درآمدزایی و کاهش هزینهها به راهاندازی مهمانسرا، ایجاد دانشکده پرستاری و مامایی و تجهیز آزمایشگاههای پراتیک، قرارداد کارگاه CNC، اخذ پروانه و راهاندازی آزمایشگاه همکار بتن، اختصاص ۸۰۰۰ مترمربع از اراضی دانشگاه به کشت محصول زعفران، توسعه مجتمع دامداری، عقد قرارداد راهبردی با شهرداریهای گناباد، کاخک و بیدخت، استفاده از ظرفیت مازاد فضاهای ورزشی از طریق قرارداد با بخش خصوصی، واگذاری ظرفیت مازاد خوابگاه پسران با عقد قرارداد با مجتمع آموزش عالی شهرستان، مدیریت مصرف انرژی از طریق نصب ۴۸ پنل خورشیدی در مجتمعهای خوابگاهی و راهاندازی دوره اول متوسطه دخترانه سما اشاره کرد.
حسنزاده مهمترین برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد را تأسیس کلینیک و داروخانه دامپزشکی، راهاندازی کانون دانشبنیان برق وانرژی با همکاری سایر واحدها، راهاندازی سایت فروش آنلاین زعفران، احداث گلخانه به مساحت ۶۰۰ متر مربع، ایجاد پژوهش سرای دانشآموزی برای انجام آزمایشات دروس فیزیک، شیمی و زیستشناسی، راهاندازی مدرسه تخصصی ورزش با توجه به وجود امکانات مجموعه ورزشی، تمدید قرارداد واگذاری خوابگاه خاتم و فاز یک خوابگاه بعثت به مجتمع آموزش عالی به صورت اجاره عنوان کرد.