گروهی ۱۷ نفره از استادان و دانشجویان آلمانی که برای شرکت در سومین کنگره بینالمللی التهاب سیستم عصبی به مشهد سفر کردهاند، به زیارت حرم امام رضا(ع) مشرف شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یک مختصص مغز و اعصاب از کشور آلمان که عضو گروه زائرین آلمانی بود، گفت: من تا کنون چنین صحنههایی را نه در آلمان و نه در هیچ کشور دیگری ندیده بودم.
لیونی گلفس افزود: دیدن این همه جمعیت که برای پیوند با مقدسات خود از کیلومترها دورتر به آرامگاه یکی از پیشوایان دینی آمده بودند همه ما را شگفت زده و متحیر کرد.
وی اضافه کرد: احساساتی که این جمعیت از خود بروز میدادند و اینکه با آرامش و تضرع در کنار حرم امام شان میایستادند و اشک میریختند یکی از زیباترین جلوههای معنوی است که من و همکارانم تا کنون دیده ایم.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر عظمت ساختارهای فیزیکی این مکان مقدس و تأسیسات جانبی که برای رفاه و آسایش زائرین در نظر گرفته شده بود بسیار تعجب برانگیز بود.
گلفس همچنین در خصوص تأثیر زیارت و آرامش روانی ناشی از این مراسم در درمان تسکینی التهابات مغز و در کاهش اضطراب گفت: ما در آلمان چنین مراسمی را نداریم و در مذاهب مسیحی نیز حداکثر چند نفر از افراد که غالبا سالمند هستند روزهای یکشنبه در کلیسا شرکت میکنند و دعا میخوانند.
وی افزود:، اما اینکه این همه جمعیت در سنین و گروههای مختلف اجتماعی و بخصوص جوانان که معمولا کمتر در مراسم مذهبی دیده میشوند، در یک مکان گرد آیند و ضمن دعا و مراسم مذهبی، تضرع کنند و اشک بریزند و از خدا درخواست بخشش گناهان شان را داشته باشند یک ظرفیت بسیار مهم کاهش اضطراب اجتماعی به حساب میآید.
وی تأکید کرد: تنها موردی که شاید در مقیاس خیلی خیلی کوچک بتوان در این زمینه آن را در آلمان با ایران مقایسه کرد گروه درمانی است که ما در مراکز درمانی خودمان در حد چند نفر گرد هم میآییم و بیماران وضعیت خودشان را باز گو میکنند و هیچ گونه تقدسی هم در کار نیست.
استاد دانشگاه مونستر آلمان همچنین گفت: بی تردید این ظرفیت بازآفرینی احساسات، تخلیهی روانی و آرامش مندی ناشی از این مراسم مذهبی، باید به طور جدیتر در درمان اضطراب و استرس مورد توجه قرار گیرد.
وی که به همراه گروه زائران آلمانی از قسمتهای مختلف حرم، موزه، صحنها و ساختارهای جانبی حرم رضوی بازدید داشتند این سفر را به یاد ماندنی توصیف کرد و گفت: امیدوارم همکاران ایرانی من از این مسائل در اضطراب زدایی بیماران شان بهره مندی کافی ببرند.
پروفسور نیکو ملتسار، استاد دیگر دانشگاه مونستر نیز در این مورد گفت: ما چنین مراسم و مکانی در کشور آلمان نداریم و اصلا چنین مراسمی را نمیشناسیم بنا بر این دیدن این همه جمعیت که در کمال آرامش و در حالاتی احترام آمیز و محبت آمیز در حال مناجات و دعا هستند واقعا غیر قابل باور بود.
وی اظهار داشت: واقعا باعث شگفتی ما شد و امر بسیار غریبی بود که این همه انسان در سنین و گروههای مختلف، تا این حد متواضعانه، محترمانه و در کمال صلح و آرامش در کنار یکدیگر به مناجات و دعا مشغول هستند و هیچ اندیشهی دیگری به جز معنویات ندارند.
فوق تخصص مغز و اعصاب آلمانی در خصوص تأثیر اینگونه مراسم در کاهش اضطرابات و التهابات سیستم عصبی گفت: هر عامل معنوی که بتواند به آرامش شخص بینجامد و یا به تخلیهی روانی فرد کمک کند در کاهش میزان اضطراب، مؤثر است و از نظر پزشکی اعصاب، اهمیت بالایی دارد.
این استاد علوم اعصاب با شنیدن اینکه افراد زیادی به صورت داوطلبانه به زائران حرم کمک میکنند و هیچ مبلغ مادی دریافت نمیکنند اضافه کرد: من به عنوان یک استاد دانشگاه آلمان آرزو میکنم که ما چنین محیطی و چنین مراسمی در کشور خودمان میداشتیم که بتواند این معنویت فراگیر را در مردم ایجاد کند.
پرفسور ملتسار در خصوص وضعیت معماری و ساختاری بنای حرم نیز گفت: روابط فعلی بین المللی که بر مسائل دیگری تکیه دارد، باعث شده کشورها و ملتها نتوانند از عمق تاریخ و فرهنگ ایرانی مطلع شوند و به ظرایف این فرهنگ باستانی پی ببرند.
مگه حرم حضرت امام رضا علیه السلام مقبره فردوسیه که هر کافری را راه دادن.
این هم از آن مصیبت های ناهنجار است که میخواهند سرمان بیارن یواش یواش، یواش یواش
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
این هم از آن مصیبت های ناهنجار است که میخواهند سرمان بیارن یواش یواش، یواش یواش