مطالعات پژوهشی طراحی و ساخت سیستم تحریک عمقی مغز از سوی محققان ایرانی آغاز شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری، پروژه ملی طراحی و ساخت سیستم پیشرفته «تحریک عمقی مغز» در یک دوره دو و نیم ساله با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میشود. برای اجرای این پروژه محققان و متخصصان رشتههای فنی و پزشکی گرد هم جمع میشوند تا اهداف آن به ثمر بنشیند.
در این راستا نخستین نشست آغاز مطالعات پژوهشی طراحی و ساخت سیستم پیشرفته «تحریک عمقی مغز» با حضور ناظرین و مجریان فنی و پزشکی اجرای این طرح در محل پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزار شد تا حرکت در این مسیر تسریع شود.
براساس این طرح مطالعاتی – پژوهشی، سیستم «تحریک عمقی مغز» با تلاش نیروهای داخلی و در جهت تامین منافع کشور و بومی سازی تجهیزات و ابزارهای شناختی برای درمان بیماریهای شناختی از جمله بیماری پارکینسون طراحی و ساخته میشود.
این سیستم مشابه نوع خارجی تحریک عمقی مغز است و یک گام بسیار مهم برای درمان بیماریهای شناختی به حساب میآید. برای اجرای این طرح تحقیقاتی و فنی، ۲۶ محقق و متخصص در ۸ رشته علمی از ۴ دانشگاه و ۲ شرکت دانش بنیان مشارکت دارند.