رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی و مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد، دستورالعمل اجرایی نظام پایش آزاد را ابلاغ کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، با توجه به اجرایی شدن نظام پایش آزاد از سال تحصیلی آینده، بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی و مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل اجرایی نظام پایش آزاد را تشریح کرد.
در این دستورالعمل تأکید شده است: در نظام پایش آزاد با هدف مدیریت و راهبری اثربخش، یکپارچه و شبکهای پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در واحدهای دانشگاهی و سازماندهی و برنامهریزی هدفمند آنها و همچنین شناسایی استعدادهای حل مسئله و توانمندسازی آنها نسبت به شکست و تبدیل چالشها و مسائل ملی کشور به مسائل دانشگاهی و قرار دادن آنها به عنوان زمینههای پژوهشی پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری اقدام میشود.
براساس بندهای این دستورالعمل، اهداف نظام پایش آزاد شامل مواردی ازجمله رصد و پایش نظاممند موضوعات پژوهشهای تحصیلات تکمیلی و جهتدهی آنها به سمت حل چالشها و مسائل ملی، افزایش کارآیی، اثربخشی، همسویی و همافزایی پژوهشهای تحصیلات تکمیلی، ارتقای دانشگاه به یک سازمان یکپارچه آموزشی و پژوهشی نوآورانه و فناورانه حل مسئله و پاسخگو به مسائل ملی و همگامسازی، ایجاد ارتباط هدفمند دانشگاه با تحولات جامعه و پیشرفتهای علم و فناوری و... است.
در این دستورالعمل آمده است: نظام پایش آزاد دارای سه سطح «سیاستگذاری و نظارت راهبردی»، «برنامهریزی، هماهنگی و پشتیبانی» و «عملیاتی و اجرایی» است که به صورت منسجم، هماهنگ و در تعامل با یکدیگر عمل میکنند.
همچنین در این دستورالعمل به جزئیات کاملی از ارکان اجرایی و تقسیم وظایف شامل شورای عالی، دبیرخانه مرکزی، دبیرخانه استان و معاون پژوهشی واحد پیشرو و مقررات مالی دبیرخانه استان اشاره شده که در اختیار واحدها و مراکز دانشگاهی قرار گرفته است.