به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سه محقق زیستشناس ایرانی از سوی دستگاه قضایی آمریکا با اتهامهای واهی در زمینه صادرات مواد شیمیایی به ایران مواجه شدهاند.
وبگاه «نیچر» دوشنبه گزارش داد که این سه محقق ایرانی متهم به نقض قوانین تحریمی و تلاش در صادرات مواد شیمیایی با کاربری داروسازی به ایران هستند.
بر اساس این گزارش، این محققان ایرانی از دادگاه فدرال منطقه واقع در شهر«آتلانتا» از توابع ایالت «جورجیا» خواستار رد اتهامهای جنایی وارده شدهاند.
«مسعود سلیمانی» استاد دانشگاه علوم پزشکی که از چند ماه پیش در آمریکا در بازداشت به سر میبرد، به همراه دو دانشجوی خود در اعتراض به اتهامات طرحشده علیه آنها، تأکید کردهاند که هشت پروتئینی که به کشت میکروبهای آزمایشگاهی کمک میکنند به دلیل «کاربرد پزشکی» از تحریمهای آمریکا معاف هستند، اما دولت آمریکا مدعی است محققان ایرانی در تلاش برای قاچاق این مواد به ایران و بدون کسب مجوز از سوی دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خارج ایالات متحده بودهاند.
بر اساس این گزارش، یکی از محققان ایرانی این پرونده و فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس در تهران، تاکنون هشت ماه را در زندانی در آتلانتا سپری کرده و دو نفر دیگر نیز با قید وثیقه آزاد هستند.
برخی کارشناسان حقوقی با تعجب از اقدامهای آمریکا بر این باورند که این قضیه منعکس کننده سیاستهای سردرگم دولت این کشور در قبال ایران است. گفته میشود که دادستانهای آمریکا مورخ 17 ژوئن (دوشنبه گذشته) استدلالهای متهمان این پرونده در زمینه کاربری پزشکی و دارویی این پروتئینها را رد کردهاند.
یک سخنگوی دفتر دادستان ایالات متحده در آتلانتا از هرگونه اظهار نظر درباره سیاسی بودن این مسئله خودداری کرد. تاکنون بیش از ۲۵۰۰ ایرانی از جمله برخی محققان ایرانی با امضاء طوماری آنلاین از سه محقق ایرانی دفاع کردهاند.
دولت آمریکا مدتهاست که به دلیل ضدیت با مردم و نظام ایران با استفاده از حربه تحریمها سعی در اعمال فشار بر ایران دارد. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اردیبهشت 97 از توافق هستهای ( برجام) به طور یکجانبه خارج شد و از آن موقع تاکنون فشارهای کاخ سفید علیه ایران شدت بیشتری گرفته است.
بازداشت این سه محقق ایرانی در حالی صورت گرفته است که واشنگتن مدعی است اقلام دارویی در فهرست تحریم قرار ندارد و واشنگتن کالاهای انسانی را از تحریم معاف کرده است.