به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شورای قرارگاه جهادی دانشگاه امام صادق (ع)، روز سهشنبه در جلسهای با نماینده محترم شوش در مجلس شورای اسلامی -آقای سیدراضی نوری- ضمن بحث پیرامون اتفاقات منطقه تاکنون، برنامههای آتی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در این جلسه ابتدا مقدمهای در ارتباط با حجم و گستردگی سیل شوش و توابع و روستاهای آن و عدم انعکاس رسانهای مناسب این اتفاق بیان شد. بررسی وضعیت سد کرخه قبل، حین و بعد از سیل، وضعیت کشاورزی، نوسازی و بازسازی منازل، مباحث اعتقادی و فرهنگی، مدیریت بحران در ایام سیل و… از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود که اهم نکات آن در ادامه اشاره میشود.
در زمینهی کشاورزی قبل از سیل، عدم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی در بحث نهادههای کشاورزی و افزایش هزینهی خدمات در بخش کشاورزی موجب افزایش هزینهها در این صنعت و ایجاد نارضایتی در کشاورزان شده بود که ترسالی میزانی از این نارضایتیها را کاهش داد و کشاوزران پس از زحمات زیاد آمادهی برداشت محصول میشدند که قضیهی سیل اتفاق افتاد.
در اسفندماه حجم بالای بارندگی در بهار پیش بینی شده بود و این سوال مطرح است که چرا رهاسازی و مدیریت آب سد از همان زمان اتفاق نیفتاد تا حداقل از میزان خسارات وارده کاسته شود و لازم است دستگاههای نظارتی و قضایی به کوتاهیهای احتمالی در این زمینه ورود کنند.
بخشداری به عنوان ارگان هماهنگ کنندهی ادارات و نهادهای محلی از توان کافی برخوردار نبود و جایگاه و موضع ورود نهادهای مختلف در بحث بحران سیل مشخص و دقیق نبود. لازم بود که تمام نهادهای مرتبط با سیل به یک دیگر مرتبط شده و در بحث امداد رسانی کانالیزه شوند تا در نقطهی اثرگذاری مناسب فعالیت کنند.
از موارد مهم آن است که خصوصا اکنون و بعد از سیل باید آوردهها و کمکهای مردمی برای نهادهایی مثل هلال احمر و کمیته امداد و محل مصرف آنها شفاف سازی شود.
ستاد معین شهرستان شوش در بحث نوسازی و بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که آمارگیری اولیه برای شروع بازسازی و نوسازی را انجام داده است، اما هنوز جدول زمانی دقیق و نقشهی مشخص برای چگونگی بازسازی و نوسازی ارائه نشده است که باید زودتر انجام دهند.
در بحث خسارت کشاورزان دولت متعهد شده است به ازای هر هکتار کشت آبی مبلغ پنج میلیون تومان و برای کشت دیم مبلغ دو تا سه میلیون تومان پرداخت نماید. میزان زمینهای خسارت دیده حدود بیست هزار هکتار هست که برآورد دقیقی صورت نگرفته و باید زودتر انجام شود. زمینهای آسیب دیده برای کشت فصل دوم آماده اند و لذا نباید این فرصت را از دست داد.
در بحث نوسازی و بازسازی منازل نیز مبلغ چهل میلیون وام ۴ درصد، مبلغ ده میلیون بلاعوض و مبلغ پنج میلیون بلاعوض بابت اجاره نشینی در ایام بازسازی و نوسازی در نظر گرفته شده است که آمادهی پرداخت است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
در بحث اعتقادی نیز آن چیزی که قبل از سیل نیز مسئلهی بسیار جدی برای منطقه بود و مبلغین مردمی و نهادهای مرتبط مانند سازمان تبلیغات باید رسیدگی فوری کنند، ترویج سلفی گری در منطقه است.
در بحث مطالبات مردمی از دولت و دستگاهها مسئلهی اول این است که متاسفانه خود مردم انتظارات حداقلی دارند و حق اصلی خود را مطالبه نمیکنند و به چیزی بسیار کمتر از حق خود قانع اند.