معاون رئیس جمهور گفت: یک و نیم میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی کشور برای اشتغالزایی روستائیان برداشت شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ظهر امروز در همایش روز دهیاریها که در سالن غدیر وزارت کشور برگزار شد، گفت: بعد از پیروزی انقلاب در ایران تلاشهای خوبی در عرصه محرومیت زدایی به ویژه در روستاها اتفاق افتاده است.
وی گفت: روستاهای امروز با روستاهای گذشته قابل قیاس نیستند، از ۳۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار همه آنها از نعمت برق، آب، بهداشت، راه، آموزش و … برخوردار هستند.
امید تصریح کرد: ۹۵ درصد از روستاها آب آشامیدنی دارند و از ۶۰ هزار آبادی که در ایران داریم، ۸۵ درصد برق دارند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: ما روستایی داریم که تنها ۲۰ خانوار دارد، ولی برای نیاز آن ۲۰ خانوار کابل کشی برق با حدود ۱۰۰ کیلومتر انجام داده ایم.
امید افزود: حدود ۲۰ درصد روستاها در گذشته گاز داشته اند که در حال حاضر این تعداد به بالای ۸۶ درصد رسیده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: در حوزه آی تی ۹۰ درصد روستاها اینترنت پرسرعت دارند.
امید تصریح کرد: علیرغم تمام این امکانات شاهد کاهش جمعیت روستاها و مهاجرت آنها به شهرها به ویژه مناطق حاشیهای شهرها بوده ایم.
وی گفت: این مهاجرتها تأثیرات منفی بر روی شهرها و مناطق حاشیهای شهرها در تمامی زمینهها داشته است.
معاون رئیس جمهور افزود: حدود ۲۶ درصد از جمعیت کشور به روستائیان تعلق میگیرد که این تعداد حدود ۲۱ میلیون نفر میشود و ما میبینیم که به دلیل همین مهاجرت ها، این آمار و ارقام از ابتدای انقلاب تا به امروز تغییر چشمگیری نداشته است، یعنی جمعیت روستاهایمان ثابت بوده است.
امید گفت: ۳۷ هزار روستای کشور دهیار دارند که به همت این دهیاران بخش قابل توجهی از مشکلات روستائیان حل شده است.
وی ادامه داد: از مجموع اعتباراتی که بعد از ایجاد دهیاریها تخصیص داده شده است میتوان به ۱۸ هزار میلیارد تومان تخصیص بودجه برای روستاها و دهیاریها اشاره کرد که حدود ۸۵ درصد این بودجه محقق شده است.
امید افزود: یک و نیم میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی کشور برای اشتغالزایی روستاها برداشت شده است.
وی گفت: ۱۵۰ هزار شغل در روستاها ایجاد شده است که در سال ۹۷، ۲۵ درصد اشتغالزایی در کشور به روستاها اختصاص داده شده است.