سید محمد حسین کریمیان، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه
خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه اساس کار دانشگاه آموزش است؛ گفت: فعالیت بخش آموزش دانشگاه در مقابل بخشهای کارآفرینی و اشتغال پذیری هرگز کاهش پیدا نخواهد کرد. این بخش به قدری مهم و مورد توجه است که اگر دانشجو آموزش لازم را در رشته مورد نظر کسب نکند به هیچ عنوان نمیتواند در جامعه حضور پر رنگ و مفیدی داشته باشد.
کریمیان با بیان اینکه حوزه کارآفرینی و اشتغال پذیری دو حوزه کاملا متفاوت است؛ ادامه داد: دانشگاهها باید بتوانند دانشجویانی را تربیت کنند که اشتغال پذیر شوند. یعنی دانشجو بتواند بعد از فارغ التحصیلی خود در جامعه شاغل شود. در این راستا لازم است دانشگاهها سیاست گذاریهایی را اعمال کنند و فعالیتهایی انجام دهند.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرکبیر بیان کرد: کارآفرینی بحث متفاوتی از اشتغال پذیری است. کارآفرینی مربوط به حوزهای می شود که در آن فرد آموزش لازم را دریافت می کند تا بتواند کار تولید کند، یعنی کارآفرین باشد. مسلما دانشگاهها نمیتوانند تمام دانشجویان را کارآفرین کنند، شاید از تعداد ۱۵۰۰ نفر خروجی یک دانشگاه یک نفر از آنها کارآفرین شود و بتواند افراد دیگر را در حوزه کاری خود شغل دهد.
وی با بیان اینکه لازم است تمام افراد اشتغال پذیر باشند؛ عنوان کرد: شاید تمام دانشجویان یک دانشگاه بعد از تحصیل کارآفرین نشوند، اما میبایست با تربیت دانشگاهی اشتغال پذیر شوند. به طوری که بتوانند مهارت کسب کنند و در جامعه شاغل شوند.
کریمیان در پایان خاطر نشان کرد: دانشگاه امیرکبیر در حوزه افزایش مهارت و اشتغال پذیری فعالیتهای زیادی را انجام داده است. که از جمله آن ها می توانیم به دورههای کارآموزی دانشگاه اشاره کنیم. علاوه برآن دانشگاه سازوکارهایی را پیشبینی کرده است تا دانشجویان بتوانند از مرخصی تحصیلی استفاده کنند و از زمان کافی برای مهارت افزایی برخوردار شوند.