کد خبر:۷۸۰۶۷۰

قوام نصیری: روش جدید درمان سرطان در ایران عملیاتی می‌شود

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: روش جدید درمان سرطان در ایران به اجرا درمی‌آید، اما به زمان نیاز است تا میزان تأثیر آن بر روی انواع سرطان‌ها مشخص شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: روش جدید درمان سرطان در ایران به اجرا درمی‌آید، اما به زمان نیاز است تا میزان تأثیر آن بر روی انواع سرطان‌ها مشخص شود.

محمدرضا قوام‌نصیری، گفت: ایمنوتراپی تاریخ ۷۰ ساله در درمان سرطان دارد، اما در ۱۵ سال اخیر موارد زیادی در ارتباط با وضعیت سیستم ایمنی بدن در بیماران مبتلا به سرطان مورد توجه محققان این رشته قرار گرفته است.

وی افزود: درمان‌های تکمیلی مانند شیمی‌درمانی یا اشعه‌تراپی نتوانستند نتیجه خوبی در درمان سرطان داشته باشند، اما با این وجود جایگاه ویژه‌ای دارند.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران عنوان کرد: وقتی آنتی‌بیوتیک‌ها کشف شدند، نتایج چشمگیری داشتند. این جایگاه تا زمانی که عوامل بیماری‌زای عفونی در برابر باکتری‌ها مقاوم شدند، ادامه داشت، اما پس از این ماجرا، به‌ناچار مجبور شدند از آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر استفاده کنند. بعد از گذشت ۲۰ سال نیز دوباره خانواده ۳ آنتی‌بیوتیک‌ها که بسیار قوی‌تر بودند، برای درمان وارد بازار شد.

قوام‌نصیری اضافه کرد: در خصوص سرطان‌ها نیز وضع به همین منوال است. معمولاً سلول‌های سرطانی در بدن خاصیت آدابتازیون دارند به این معنی که تغییر وضعیت نسبت به محیط خود ایجاد کردند و وقتی شرایط برای‌شان غیرقابل تحمل باشد، اضمحلالی در روند تقسیم و ازدیاد آن‌ها به‌وجود می‌آید و باید این‌طور معنی کنیم که سرشت‌شان با تغییر شرایط، تغییر می‌کند.

وی اضافه کرد: هر درمانی که از ۱۰۰ سال پیش برای سرطان کشف کردیم (به‌جز جراحی) تغییر پیدا کرده است.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران اضافه کرد: در شیمی‌درمانی مشخص شد بر روی بسیاری از سرطان‌ها اثر خوبی دارد، اما با گذشت زمان این درمان اثر خودش را کم‌کم از دست داد، به همین دلیل مجبورند از درمان‌های جدیدی استفاده کنند که در ایمنوتراپی این موضوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قوام‌نصیری با توجه به اینکه درمان سرطان به سمت ایمنوتراپی می‌رود، اعلام کرد: ایمنوتراپی تقویت‌کننده بوده و سبب می‌شود که سلول‌های سرطانی نتوانند سلول‌های سیستم دفاعی را بلوکه کنند و جلوی فعالیت سلول‌های سرطانی را می‌گیرند.

وی اضافه کرد: ایمنوتراپی وارد فاز جدیدی شده و در محیط سلول‌های زنده حائل بین سلول‌های طبیعی و سلول‌های بیمار می‌شود. در این روش درمان، ریزمغز‌هایی داریم که از آن استفاده شده و سبب می‌شوند که تمام اتصالات بین سلولی مدیریت شوند. در واقع این روش، توانایی این را دارد که با دارو‌های خاص، یک قسمتی از بدن را بلوکه کرده و اجازه ندهد فعالیت‌های سلولی در آن ناحیه صورت گیرد.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با تأکید بر اینکه این روش به‌تازگی در ایران آغاز شده و برای تعیین میزان موفقیت آن نیاز به زمان وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید تحقیقات زیادی در این مورد صورت گیرد تا مشخص شود که آیا این روش درمانی برای همه انواع سرطان قابل استفاده است یا نه. از سوی دیگر باید بگوییم این روش در مناطق مختلف دنیا جواب داده است، اما باید اثر آن بر ژنتیک یا نژاد ما نیز مورد بررسی قرار گیرد و به این نتیجه برسیم که آیا تفاوت درمانی با تغییر ژنتیک وجود دارد یا خیر که این موضوع به پنج تا ۱۰ سال تحقیقات نیاز دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار