در میان نهادهایی که بازنشستگان آنان باید از قدرت کناره گیری کنند، نام شرکت فولاد مبارکه اصفهان به چشم میخورد. این شرکت نامی درخشنده در میان بنگاههای بزرگ اقتصادی ایران دارد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- اعظم ذوالفقاری منظری؛ از ۲۲ شهریور سال گذشته، قانون منع به کارگیری بازنشستگان وارد مرحله اجرایی شده و بی چون و چرا، بازنشستگانی که در دستگاههایی که به نحوی از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، باید از سمت خود کنار گذاشته شوند.
اجرایی شدن این قانون حتی پیش از آنکه به تصویب برسد، حاشیههای زیادی را ایجاد کرد؛ از مدیران بازنشسته سیاسی و اجرایی که در استانهای مختلف قبل از تصویب قانون و در حمایت از آن، از سمت خود کناره گیری کردند تا کسانی که به بهانه اینکه در محدوده مدیریتی شان، جوانی نیست که از عهده این مسئولیت برآید. با این حال با کش و قوسهای فراوان، بسیاری از مدیران بازنشسته در ارگانهای مختلف از سمت خود کناره رفتند. برخی در نهادهایی خارج از شمول این قانون و در سمتی مهمتر مشغول به کار شدند و برخی صادقانه از فعالیتهای دولتی کناره گیری کردند.
در میان نهادهایی که بازنشستگان آنان باید از قدرت کناره گیری کنند، نام شرکت فولاد مبارکه اصفهان به چشم میخورد. این شرکت نامی درخشنده در میان بنگاههای بزرگ اقتصادی ایران دارد. در سال ۷۱ تأسیس شده و اکنون بزرگترین واحد صنعتی در ایران است که به ۳۸ کشور جهان، محصولات خود را صادر میکند. فعالیت اقتصادی این شرکت، محرک صنایع بالادستی و پایین دستی بسیاری است؛ به طوری که مواد اولیه بیش از سه هزار کارخانه و کارگاه تولیدی کشور را در صنایع لوله و پروفیل، نفت و گاز، پتروشیمی، خودرو، موتورهای الکتریکی، لوازم خانگی، فلزهای سبک و سنگین، ساختمانی، غذایی، کشتی سازی و سازههای دریایی تأمین میکند.
فولاد مبارکه در اکثر استانهای کشور شرکتهایی را تأسیس کرده و فعالیت خود را در همه نقاط کشور پراکنده است. اما چندماهی است از سوی دیوان محاسبات و همچنین دادگستری اصفهان به مدیرعامل این شرکت اعلام شده که مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان است و باید از سمت خود کناره گیری کند، اما او از قانون استنکاف میورزد.
تشکلهای دانشجویی اصفهان برای پیگیری این موضع دست به کار شده و نامههایی به رئیس قوه قضاییه و رئیس دیوان محاسبات نوشتند و پیگیری این موضوع را درخواست کردند.
دیوان محاسبات هم بازنشستگی آقای مدیرعامل را تأیید کرده است
در نامه دانشجویان به عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور آمده است: با توجه به قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای نگهبان، شرکت فولاد مبارکه اصفهان (سهامی عام) شامل قانون منع بکارگیری بازنشستگان است.
از این رو دادسرای دیوان محاسبات کشور در نامه ۱۱/۳/۹۸ به شماره ۸/۷۳۰۰۰ خطاب به آقای حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان (سهامی عام) با استناد به آن قانون، رسماً و کتباً اعاده به خدمت نامبرده را «به نحو مطلق منتفی و فاقد اثر» دانسته است.
در ادامه این نامه بیان شده که علاوه بر نامه دیوان محاسبات، اداره کل تأمین اجتماعی اصفهان هم طی نامه ۲۹۰/۹۸/۲۲۰۳۱ مورخ ۲۹/۴/۹۸ بر بازنشستگی عظیمیان در تاریخ ۲۱/۱۰/۹۰ با ۵/۳۰ سال خدمت، صحه میگذارد.
امین احمدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه در سال ۹۰ و با ۳۰ سال و نیم سابقه خدمت، بازنشسته شده است، میگوید: علاوه بر مدیرعامل این شرکت، ۳۰ نفر از مدیران آن چه در خود فولاد مبارکه و چه در شرکتهای وابسته به آن بازنشسته هستند.
احمدی در خصوص دولتی بودن این شرکت میگوید: سهام عدالت آذربایجان شرقی، اصفهان، شرکت ایمیدرو که زیرمجموعه وزارت نفت محسوب میشود، از سهام داران اصلی فولاد مبارکه هستند که هر سه آن ها، نهاد دولتی محسوب میشوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه ما به عنوان تشکل انقلابی موضوعات استان را با عینک مبارزه با فساد و بی قانونیها بررسی میکنیم، ادامه میدهد: صنعت فولاد، دومین صنعت بزرگ کشور است و سود سالیانه این شرکت بین ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد دلار محاسبه شده است و برای ما اهمیت دارد که چرا چنین نهاد اقتصادی قدرتمندی، از قانون مصوب مجلس تمکین نمیکند.
وی میگوید: مسلما در مجموعه فولاد مبارکه افرادی حضور دارند که هم آشنا با ساختار مجموعه این شرکت عظیم باشند و هم توانایی مدیریت آن را داشته باشند.
از قوه قضاییه حمایت می کنیم
متین انجیلی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد نیز در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: با وجود اینکه از تصویب و نهایی شدن قانون منع به کارگیری بازنشستگان نزدیک به یک سال میگذرد، اما هنوز در دستگاههایی که اقتصادی خصولتی، حضور بازنشستگان مشاهده میشود.
انجیلی بیان میکند: هرگاه که موضوع فرار از قوانین و بازرسیها باشد، این ارگانها خصوصی اند و وقتی بحث استفاده از تسهیلات دولتی به میان بیاید، دولتی میشوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد ادامه میدهد: هم اکنون مدیران ارشد بسیاری در اصفهان هستند که یا بازنشسته اند یا بیشتر از ۶۰ سال سن دارند و این واقعا درخور استانی مانند اصفهان که دانشگاههای معتبری دارد، نیست.
وی تصریح میکند: از میان نخبگان دانشجو و فارغ التحصیلان یا جوانان باتجربه و تحصیل کرده که در داخل بدنه فولاد مبارکه رشد پیدا کرده اند و از محیط فولاد وصنعت دور نیستند و تجربه دارند، حتما مدیرانی کارآمد برای اداره و مدیریت این دستگاه پیدا میشود.
دانشجویان اصفهان به اشکال مختلفی حمایت خود را از دستگاه قضایی برای برخورد با تخلف مدیران شرکت فولاد مبارکه اعلام میکنند.
با این حال، ایرج ترابی، مدیر راوبط عمومی فولاد مبارکه در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: بازنشستگی مدیرعامل این شرکت مردود و وی به خدمت اعاده شده است.
ترابی میگوید: افرادی که عظیمیان را به این سمت منصوب کرده اند، از قوانین کاملا آگاه هستند و کسانی که این بحثها را مطرح میکنند، به دنبال منافع خود هستند.
مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان ادامه میدهد: مستندات ما در این زمینه کامل است و حاضریم در یک جلسه حضوری این مستندات را ارائه کنیم.
حمیدرضا عظیمیان، در مهرماه سال گذشته و پس از استعفای بهرام سبحانی از سمت خود، از سوی ایمیدرو به عنوان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه انتخاب شد و این در حالی است که قانون منع به کارگیری بازنشستگان پیش از این تاریخ، اجرایی شده است.