
کد خبر:۷۸۱۶۱۳
طبق ادعای محققان؛
بیماران نابینا تا سال ۲۰۲۰ درمان میشوند
یک کمپانی بر روی سیستم بینایی بیونیک در افراد نابینا با کمک تراشهها و عینکهای واقعیت افزوده تمرکز کرده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ شرکت پیکسیوم ویژن سیستم «پریما» را در پاسخ به اختلال ماکولا (لکه زرد) مربوط به سن توسعه داده است. هدف این سیستم تحریک الکتریکی شبکیه با استفاده از دید بیونیک مصنوعی و تا حدودی بازگرداندن دید مرکزی طبیعی است. در اختلال ماکولا دید مرکزی مختل شده و بیمار در مرکز دید خود لکهای سیاه میبیند.
در سال ۲۰۱۱، یک شرکت فرانسوی بر روی قرار دادن فتوولتائیکهای بی سیم زیر شبکیه متمرکز شد که میتوانند نور را به الکتریسته تبدیل کنند. جزء کلیدی دیگر این سیستم عینک واقعیت افزوده است. گروه پیکسیوم عملکرد میان عینک و تراشه را این گونه شرح داده است: «تراشه فتوولتائیک با ابعاد ۲ در ۲، ضخامت ۳۰ میکرون و ۳۷۸ الکترود، زیر شبکیه قرار میگیرد.»

دوربینی که بر روی عینک نصب شده از محیط بصری عکس میگیرد و آن را به کامپیوتر جیبی میفرستد؛ اطلاعات پردازش شده و بصورت ساده شده به عینک، جایی که پروژکتورهای مینیاتوری قرار دارند برمی گردند. تصویر به وسیله ارتعاشات نور فروسرخ نزدیک و از طریق مردمک به تراشههای زیر شبکیه میرسد. سپس تراشهها نور را به الکتریسیته تبدیل میکنند و با تحریک سلولهای عصبی دو قطبی در نهایت پیام ایجاد شده به مغز مخابره شده و درک بینایی صورت میگیرد.
در فرانسه این آزمایش بالینی بر روی ۵ بیمار بالای ۶۰ سال که قوه بصری ۲۰/۴۰۰، کمتر و یا بدون بینایی داشتند، انجام شد. این افراد در ابتدا قادر به شناسایی حروف یا توالی آنها بودند. در دوران توانبخشی و بعد از ۱۲ ماه بیشتر آنها قادر به تشخیص حروف بودند و هیچ عارضه دستگاهی نیز در آنها مشاهده نشد.

عکسها در کل با ۳۷۸ پیکسل گرفته میشوند که دور از بازسازی کامل بینایی است، اما پیشرفت قابل توجهی محسوب میشود، زیرا این بیماران توانستند نور، اعداد، حروف، حتی طرحهایی را که قبلا قادر به دیدن آنها نبودند، ببینند.
مشاهدات ۱۲ ماهه بعد از کارگذاشتن و توانبخشی برای ۵ بیمار با اختلال ماکولا خشک حاد در فرانسه نشان داد که سیستم پریما درنقطه پایانی اولیه خود، جایی که ایجاد درک نور در ناحیه شبکیه مرکزی بر تمام بیماران این آزمایش موفقیت آمیز بود، قرار دارد.
هدف آینده این گروههای تحقیقاتی ارتقای امکانات این آزمایشها بصورت موازی در اروپا و آمریکا وانجام آن بطور گسترده در اروپا برای سال ۲۰۲۰ است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.