کد خبر:۷۸۳۰۶۲
زارعی:

آمریکایی‌ها ۲۰ سال است برنامه و استراتژی مشخصی ندارند

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: معتقدم آمریکایی‌ها در یک وضعیت بدون برنامه‌ریزی و استراتژی سیر می‌کنند و این موضوع جدیدی نیست و از ۲۰ سال پیش تاکنون آن‌ها فاقد برنامه و استراتژی بوده اند.
آمریکایی‌ها ۲۰ سال است برنامه و استراتژی مشخصی ندارند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعدالله زارعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تبیینی تحلیلی بررسی تبعات منفی حضور ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا که با حضور نصرالشمری سخنگوی نجبای عراق، خالدالقدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس، صادق الشرفی عضو جنبش انصارالله یمن و دکتر راشد الراشد عضو شورای علمای بحرین که در محل دفتر آخرین سفیر آمریکا در ایران برگزار شد، گفت: حضور نیرو‌های بیگانه در هر منطقه‌ای مغایر با منافع مردم آن منطقه است و این حضور برای دولت‌ها و ملت‌ها هزینه دارد بنابراین همه باید تلاش کنیم تا حضور بیگانگان از منطقه ما خالی شود.

وی با اشاره به اینکه امروز برخی کشور‌ها که دارای وزن کمی هستند با ضمیمه شدن به قدرت‌های بزرگ تلاش می‌کنند تا وزن خود را بالا ببرند و خود را در کنار قدرت‌های منطقه قرار دهند، تصریح کرد: چنین اقداماتی درگیری‌ها را در منطقه افزایش می‌دهد، چون موجب تشدید رقابت‌های غیرضروری و کاذب می‌شود و این درگیری‌ها نیز ده‌ها سال به طول می‌انجامد. با این وجود باید هر کشوری به اندازه حقوق خود به ایفای نقش بپردازد.

زارعی گفت: معتقدم آمریکایی‌ها در یک وضعیت بدون برنامه ریزی و استراتژی سیر می‌کنند و این موضوع جدیدی نیست و از بیست سال پیش تاکنون آن‌ها فاقد برنامه و استراتژی بوده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه اظهار کرد: اگر آمریکایی‌ها استراتژی و هدف مشخصی داشتند نیازی نبود تا سیاست‌های هیجانی، دفعی، کوتاه مدت و هزینه بر را به کار ببرند به گونه‌ای که هیچ کس هم دلیل اقدامات آن‌ها را نفهمد مثلا آمریکا امکانات خود در یونان را برای حمله به سوریه به کار برد و پس از حمله بلافاصله اقدامات آن‌ها خاتمه یافت و این یعنی سیاست هیجانی، چون اصلا مشخص نشد که به چه دلیل این حملات اتفاق افتاد و آن‌ها چه چیزی به دست آوردند و یا اینکه چه موقعیتی از حریف گرفتند.

وی با اشاره به اینکه ما بیست سال است که شاهد سیاست‌های هیجانی آمریکا هستیم و این نشان می‌دهد آمریکایی‌ها اعم از دموکرات و جمهوری خواه فاقد ایدئولوژی هستند، تصریح کرد: وقتی یک قدرت دست به اقدامی می‌زند باید نتیجه‌ای به دست بیاورد در غیر این صورت معلوم است که فاقد استراتژی است.

زارعی بیان کرد: آمریکا در منطقه تمام امکانات شامل ۳۲ پایگاه و ۷۰ شناور نظامی را در اختیار دارد که ۵۰ شناور آن‌ها در خلیج فارس است که با وجود این امکانات اقدامات زیادی از آن‌ها برمی آید، اما سوال این است که چرا نمی‌تواند در راستای منافع خود از این امکانات استفاده کنند عدم استفاده از این امکانات بیانگر نبود استراتژی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با بیان اینکه عدم وجود هدف گذاری و استراتژی در نزد آمریکایی‌ها بیانگر این است که آمریکایی‌ها دچار انفعال شده اند، اظهار داشت: دوران اینکه آمریکا در منطقه ما تعیین کننده حد و خطی باشد به سر رسیده در واقع امروز آمریکا در شرایطی قرار دارد که نمی‌تواند در مقابل یمنی‌ها که جزو فقیرترین ملت‌ها هستند کاری از پیش ببرند.

وی با بیان اینکه آمریکا امروز در شرایطی قرار دارد که نمی‌تواند در مقابل کشور‌های فقیر به پیروزی دست یابد چه برسد به اینکه بخواهد در مقابل کشور‌های قدرتمند بایستد، اظهار کرد: بنده به عنوان کسی که جزئیات و وضعیت آمریکا را بررسی می‌کنم همین الان می‌توانم بگویم آمریکا تمام شده و این کشور حق ندارد از پایه ابرقدرتی با دنیا حرف بزند.

زارعی گفت: ابرقدرتی که نتواند مبانی اخلاقی خود را در دنیا به عنوان یک مبنا به کشور‌های دیگر بقبولاند ابرقدرت نیست و امروز آمریکایی‌ها در این وضعیت قرار دارند به گونه‌ای که حتی امروز اروپایی‌ها هم مبنای اخلاقی آمریکا را نمی‌پذیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با بیان اینکه کشوری ابرقدرت است که بتواند در راستای منافع خود گام بردارد و ائتلاف سازی کند، تصریح کرد: امروز آمریکایی‌ها برای یک ائتلاف نیم بند هم باید ماه‌ها تلاش کنند.

وی گفت: کشوری قدرتمند است که بتواند مخالفین خود را کنترل کند، اما آمریکایی‌ها پس از گذشت چند سال هنوز نتوانستند نیرو‌های مقاومت در یمن را شکست دهند.

زارعی با بیان اینکه کشوری ابرقدرت است که به عده زیادی سود برساند، افزود: امروز آمریکایی‌ها حتی به انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها سودی نمی‌رسانند و حتی اسرائیلی‌ها گفته اند حیات ما یک زمانی به خاطر اقتدار آمریکا بوده، ولی ما الان از ناحیه ایران و غزه مصیبت می‌کشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه اظهار کرد: کشوری ابرقدرت است که تحولات را بفهمد و متناسب با آن برنامه ریزی کند، اما واقعیت این است که آمریکایی‌ها سال‌ها در ساختار‌های قدیمی باقی مانده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار