رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: احتمالا قرارداد ساخت فاز اول ماهواره جدید تا ماه آینده امضا خواهد شد.
سیداحمد معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، درخصوص وضعیت ساخت ماهواره در این دانشگاه؛ اظهار کرد: ماهواره اولی که در زمستان ۹۷ پرتاب شد، در عین حال که از جهاتی موفق بود، اما متاسفانه نتوانست در مدار قرار بگیرد.
معتمدی افزود: با دستور وزیر ارتباطات از همان زمان تصمیم بر این شد که کار ساخت ماهواره جدید توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شود، بحثهای مختلفی هم در این حوزه وجود داشت که آیا همان مدل قبلی دوباره ساخته شود یا مدل جدیدی از ماهواره؟
وی ادامه داد: اگر بنا بر ساخت ماهواره با مدل قبلی بود میتوانستیم یکساله آن را قویتر و پیشرفتهتر بسازیم، اما نظر وزیر این بود که بر روی خطهای تک حرکت کنیم و سراغ مدلهای قدیمی نرویم.
رییس دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: مدل قبلی ماهواره نشان داد که ما توانایی ساخت ماهواره را داریم که قابل تست هم بود، اما نظر جمع بر این بود که گامهای بلندتری در این جوزه برداشته شود.
معتمدی در خصوص ساخت ماهواره جدید، گفت: برای ساخت ماهواره با فناوریهای تک رایزنیهایی با سازمان فضایی صورت گرفته و مشخصات فنی ماهواره جدید تعریف شده است.
وی ادامه داد: معیارهای مشخص شده نشان میدهد که این ماهواره میتواند مهمترین و قویترین ماهوارهای باشد که در کشور طراحی و ساخته خواهد شد.
رییس دانشگاه امیر کبیر در خصوص زمان اجرایی شدن ساخت این ماهواره نیز تصریح کرد: امیدواریم طی یک ماه آینده قرارداد اجرای فاز اول ساخت این ماهواره را منعقد کنیم.
وی با بیان این اینکه هنوز نامی برای این ماهواره انتخاب نشده است، یادآور شد: این ماهواره در حوزه سنجش از راه دور بوده و بر روی آن دوربین نصب خواهد شد، اما اینکه چه رزولیشینی داشته باشد بستگی به کاربرد آن دارد، ولی به طور قطع نسبت به مدل قبلیهای تک خواهد بود.
معتمدی در پاسخ به این سوال که در شرایط تحریمی برای تامین قطعات چه برنامهای دارید، اظهار کرد: سعی میکنیم عمده قطعات مورد نیاز را در داخل کشور تامین کنیم، همانطور که در مدل قبلی هم در تهیه دوربین و لنز از توان داخلی بهره گرفتیم، همچنین تلاش میکنیم در بحث واردات از قطعات عمومی تری استفاده کنیم که درگیر شرایط تحریم نباشد.