آوایی گفت: در حوزه مبارزه با زمین خواری و باستی هیلز برای وزارت دادگستری مسئولیتی تعریف نشده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدعلیرضا آوائی وزیر دادگستری در برنامه «سلام صبح بخیر» با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و ابراز امیدواری برای ادامه دادن مسیر آنها گفت: وزیر دادگستری تنها وزیری است که با انتخاب سه قوه انتخاب میشود و نقش رابط را بین سه قوه دارد. وزارت دادگستری هم تنها وزارتخانهای است که در قانون اساسی مطرح شده است. جایگاه آن ویژه است و کار آن خیلی بیشتر از آن است که جامعه تصور میکند.
وی افزود: شخص وزیر یا نماینده اش در بیش از ۶۰ شورا و کمیسیون باید حضور پیدا کند که ستاد مبارزه با پولشویی، ستاد مبارزه با قاچاق و... از جمله آنها است.
آوائی تاکید کرد: زمانی مشکلاتی با خودرو پیش آمد و مردم پول داده بودند و ضرر کرده بودند. در آن مقطع سازمان تعزیرات وارد عمل شد و ۳۸۰۰ شکایت منجر به صلح شد و یا خودرو را تحویل گرفتند یا جبران ضرر و زیان شد. درباره مسئله ارزی هم بیش از هزار پرونده تشکیل شد که سازمان سهم اندکی در کنترل آرامش نسبی بازار ارزی داشت. گرایش سازمان هم در این یک سال اخیر به ویژه درباره پروندههای مختلف با توجه به محدودیت امکانات، گذاشتن عمده وقت روی پروندههای مهم است و برای پروندههای جزئی وقت نگذاشتیم.
وزیر دادگستری تاکید کرد: درباره پرداخت دیه از بیت المال نیز در قانون مواردی وجود دارد و ظرف یک سال گذشته انصافا تلاش فراوانی برای این موضوع شد و اکثر خانوادههای ضعیفی که مدتها در نوبت بودند پیگیری شد و سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان به این خانوادهها پرداخت کردیم. شرایط اقتصادی و وضعیت این خانواده را میدانستیم و حرکت جهادی انجام شد.
آوائی درباره بحث حقوق بشر و حقوق شهروندی گفت: وزارت دادگستری عملیاتی نیست منتها ما، چون این جزو وظیفه مان بوده کارهای ستادی و برنامه ریزی را سال گذشته فعالانه جلو برده ایم. در سطح استانها بیش از ۱۰۰ جلسه با نهادهای مختلف درباره آموزش حقوق شهروندی داشته ایم. بیش از گذشته تبدیل شدن این به یک فرهنگ در مسئولان برای ما اهمیت دارد.
وی افزود: چند مورد از مسئولان سراغ دارید که قول و قراری با کسی بگذاریم و اگر ۵ دقیقه دیر رسیدیم عذرخواهی کنیم؟ مسئولان این را حق خودشان میدانند که دیر برسند. باورمان این است که من رئیسم و دیگران باید خودشان را با من تنظیم کنند و همه باید به من احترام بگذارند و احترام یک طرفه است. اینگونه حقوق شهروندی محقق نخواهد شد.
وزیر دادگستری در رابطه با مبارزه با بحث فساد گفت: اصل قضیه را مبارک میدانم. باورهای شخصی و تجربی من بر این است و کامل منطبق بر دیدگاههای قوه قضائیه نیست. اصل قضیه را به این جهت مبارک میدانم که هیچ کشوری تا زمانی که موفق نشود بحث فساد را در کشورش تقلیل دهد نمیگویم نابود کند، چون خیلی سخت است به توسعه سیاسی و اقتصادی و فرهنگی برسد. این یک رکن است و اصل قضیه را باید به فال نیک بگیریم.
آوائی یادآور شد: هیچکس در هیچ ردهای نباید احساس امنیت کند و اگر خلاف کرد به او رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا واقعا اکنون شرایط اینگونه است، تصریح کرد: به نقطه مطلوب و ایده آل نرسیده ایم و داریم تلاش میکنیم تا این به یک باور تبدیل شود. تا زمانی که در جامعه مان این مطرح میشود که فلانی آدم زرنگی بود و بارش را بست یعنی جامعه ما آماده به فساد نیست و خیانت به مردم زبلی و زرنگی و هوشمندی است؛ بنابراین این بحث فرهنگی است و کل مجموعههای فرهنگی باید با آن کار کنند. اگر مبارزه ما با فساد و محکومیتها چندین برابر شود، اما روی بخش فرهنگی کار نکنیم و از دوران مهدکودک روحیه بچهها را مبارزه با فساد قرار ندهیم مشکلمان حل نخواهد شد. درباره مواد مخدر ما مجازات اعدام را داریم که بالاتر از آن نیست، اما پدری داشتیم که اعدام شد و پسر راه او را رفت! بنابراین نیازمند کار فرهنگی هستیم.
وزیر دادگستری در پاسخ به اینکه در حوزه مبارزه با زمین خواری مثل باستی هیلز وزارت دادگستری چه همکاری با قوه قضائیه میکند، تصریح کرد: در این حوزه برای وزارت دادگستری مسئولیتی تعریف نشده است، اما در قوه قضاییه و دولت برای این قضیه اراده میبینم که از قبل هم بوده و اکنون قویتر شده است. وقتی من دادگستری تهران بودم جلسات ماهانهای داشتیم و همه موارد رصد میشد اکنون نیز دولت خود پیشگام است و ورود پیدا کرده است و در ستاد مبارزه با مفاسد زیر نظر معاون اول همه هستند. من این مبارزه را اکنون در بخش فساد ومبارزه با زمین خواری مبارزه هماهنگی بین همه قوا میبینم. اما این مسیری که میرویم یک آسیبهایی هم ممکن است در آن وجود داشته باشدکه اگر فرصتی شد پرداخت به این آسیبها هم مهم است.
آوائی در پایان گفت: دولت خیلی ایام سختی را سپری میکند و تحت فشارهای خارجی زیادی است، اما انصافا مصمم و پای کار است و من بر طبق آن چیزی که در این دو سال دیدم شهادت میدهم. تقاضا و استدعا از همه رسانهها خصوصا رسانه ملی این است که مثل همیشه قدری هم بیش از همیشه کمکمان کنید بتوانیم وظیفه نوکری مان را برای مردم انجام دهیم.