صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان اوقاف برای دستیابی به امنیت کامل غذایی و خودکفایی در زنجیره تولید محصولات کشاورزی تفاهمنامه مشترک امضا کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تفاهم نامهای بین دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان اوقاف و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری صبح امروز سهشنبه دوزادهم شهریورماه در راستای رسیدن به اهداف سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای اقتصاد مقاومتی دستیابی به امنیت کامل غذایی و خودکفایی در زنجیره تولید در کشاورزی، هم افزایی در جهت رشد علم در کشور با بهره مندی از ظرفیت متقابل علم، فناوری منعقد شد
سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: امروز گرد هم آمدیم تا تولید محصولات کشاورزی در شرایط تحریم را مرتفع کنیم، درواقع سازمانهایی که توانایی کمک به رفع تحریم را دارند باید در این زمینه اقدام کنند. به نظر میرسد که ما میتوانیم در زمینه بذر صددرصد تولید داخلی داشته باشیم و این تحریمها بهانه خوبی برای فعالیت جهادی و هموار کردن مسیر توسط ما ایجاد کرده است. سازمان اوقاف به این منظور فقط با دانشگاه آزاد مذاکره نکرده است و با توجه به زمینهایی که در دست اوقاف است میتوانیم کمک خوبی به گسترش این امر در کشور داشته باشیم.
وی افزود: سازمان اوقاف سابقه خوبی از گذشته در مذاکره با شرکتهای دانش بنیان داشته است برای مثال در زمینه ایجاد موتورهای برقی و بهبود آب و هوا و کاهش مصرف بنزین مذاکراتی را با شرکتهای دانشبنیان داشته ایم. هدف ما ارزآوری، ایجاد اشتغال و رفع تحریم برای پیشرفت هر چه بیشتر کشور است.
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص گسترش فناوری گفت: در این شرایط سخت نیز که کشور در آن قرار دارد و دشمنان با حداکثر توان درصدد ضربه زدن به کشور هستند، این اتفاق حرکتی جهادی است. حرکت امروز ما یک رویکرد نمادین است. ارتباط صنعت با دانشگاه در کشور ما سعی شده است با نمادهای غربی پاسخ داده شود در صورتی که کشورمان دارای فرهنگی غنی در زمینه اجتماعی و کسب و کار است. دلیل اینکه امروز رئیس اوقاف هم در کنار ما حضور دارد این است که ما کسب و کار در بستر فرهنگ مردم خودمان را داشته باشیم.
وی افزود: با اینکه خیلی مفاهیم اقتصادی زیادی از غرب به ما الحاق شده، اما بازارهای اقتصادی ایران هم قدمت چندین هزار ساله دارند و ما به سهم خودمان در این زمینه عمل میکنیم. آموزش عالی فقط در بستر بومی سازی و متناسب با نیاز مردم است که تشکیل میشود. حرکت امروز ما یک حرکت مولد است که سبب بی نیازی ما به محصولات خارجی است.
طهرانچی اظهار داشت: رویکرد نمادین ما به این معناست که نهاد علم به کمک صندوق در کنار مردم به منظور ساخت زیست بومی جدید متناسب با فرهنگ کسب و کار داخلی قرار میگیرد. دانشگاه آزاد این آمادگی را دارد که دانش فنی به منظور بهبود عملکرد داخلی کشور را ایجاد کند. ما در پیشرفت بذر به نتیجه خوبی رسیدیم و از امروز وارد تولید در حد نیاز کشور شده ایم و حتی کشورهای همسایه خواهان تولیدات داخلی ما هستند.
علی وحدت، مدیر هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در خصوص اهداف این گردهمایی گفت: هدف از این رویداد تامین نیاز مصرف کنندگان است اثربخشی خوبی در این فعالیتها دیده ایم اعتمادسازی برای ما اهمیت ویژهای دارد اینکه میگوییم امنیت غذایی داشته باشیم یعنی غذایی سالم و با قیمت مناسب و کافی به دست مصرف کنندگان داخلی برسد. باید بدانیم در بعضی حوزهها مواد مورد نیاز ما که بسیار ساده به نظر میرسند این امکان برایشان وجود دارد که از فردا نتوانیم آنها را تامین کنیم، ولی حال حاضر خوشبختانه برای استقلال هر چه بیشتر و تامین آنها فعالیت میکنیم. با این وجود این نگرانی وجود دارد که اگر این تولیدات از بین برود در آینده دچار مشکلات متعددی بشویم.
وحدت افزود: دامپروری و طیور هم از این جنس موارد هستند، در بخشهای ژن و مواد خوراکی و واکسن سعی میکنیم به خودکفایی برسیم و بی نیازی خودمان را به تولیدات خارجی به اثبات برسانیم. ظرفیت علمی دانشگاه آزاد به خاطر گستردگی جغرافیایی بسیار بالاست و میتواند کمک بسیار شایانی در این زمینه داشته باشد. یکی از پروژهها امروز به صورت نمادین اجرایی میشود. شرکتهای دانش بنیان بزرگی در دانشگاه آزاد هستند و به همت بستری که سازمان اوقاف فراهم میکند، کمک میکنیم که بتوانند فعالیتهای خود را در جهت پیشرفت کشور انجام دهند.