فعال دانشجویی دانشگاه زابل گفت: بخش از مشکل سیستان امروز بدست هنر سینما نابود شد و باید بدست هنر هم احیا شود و این وظیفه تمامی کسانی است که در سینما ذهنیت مردم را خراب کردهاند.
محمد جواد عمرانی، فعال دانشجویی دانشگاه زابل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص دلایل اصلی مشکلات در استان سیستان و بلوچستان گفت: این مشکلات در استان ناشی از بعد اقتصادی است. یعنی اگر مسلما کارخانهای در سیستان یا بلوچستان محیا بشود و مردم عزیز این مناطق بتوانند کار داشته باشند مسلما بسیاری از مشکلات اجتماعی در این استان رخ نخواهد داد و با توجه به جوان بودن این استان به استانی پویا و ثمرده تبدیل خواهد شد.
این فعال دانشجویی در ادامه گفت: اما اینکه چرا کارخانهای ایجاد نمیشود، ناشی از دو دلیل است که ابتدای آن وظیفهی دولت هاست که عمدتا تمایلی به ایجاد هزینه در این مناطق به آن صورت ندارند و دلیل دومش عدم وجود سرمایه گذار در استان است.
وی درخصوص بعد امنیتی سیستان و بلوچستان گفت: به واقع اگر از خارج استان به اینجا نگاه کنیم عمده مردم نسبت به استان سیستان و بلوچستان بدبین هستند و متاسفانه استانی امنیتی و خطرناک به مردم معرفی شده است.
محمد جواد عمرانی هنر سینما را در معرفی نامناسب و نمایش چهره ای خطرناک از سیستان مهم و دارای نقشی بسزا دانست و افزود: به طوریکه از قبل از انقلاب و حتی بعد از انقلاب تمامی فیلمهای اکشن و امنیتی در این استان ساخته شد و تصور مردم کشور را نسبت به این استان غیر واقعی ساخته و هم چنان نیز ادامه دارد نتیجهای که حاصل میشود علارغم پتانسیل بالای سیستان و بلوچستان در زمینه گردشگری و سرمایه، عدم سفر مردم به استان و عدم جذب سرمایه گذار به این استان را نتیجه میدهد.
این فعال دانشجویی دانشگاه زابل ایجاد بخشی از مشکلات سیستان در امروز را به وسیله هنر سینما دانست و تصریح کرد: سیستان باید بدست هنر احیا شود و این وظیفهی تمامی کسانی است که در سینما ذهنیت مردم را خراب کرده اند.
وی ادامه داد: هرچند آثاری همچون شبی که ماه کامل شد تلاش کرد این ذهنیت را اصلاح کند، اما متاسفانه چندان در این زمینه موفق نبود و نتیجهی آن حتی بدبینی بیشتر شد.
محمد جواد عمرانی در خصوص دلیل مهاجرت مردم از سیستان گفت: بخشی از استان و مخصوصا سیستان که داراب مشکلات بیشتری مانند ریزگردها و کم آبی و....است، مردم مجبور به مهاجرت میشوند و نتیجه آنکه جمعیت سیستان به یکباره خالی از سکنه میشود و بیش از نیمی از جمعیت ترجیح میدهند استان دیگری را برای ادامه زندگی انتخاب کنند.
این فعال دانشجویی در خاتمه بیان کرد: مهاجرت مردم از سیستان اتفاقی است که اگر ادامه پیدا کند نتایج خطرناکی برای امنیت کشور درپی داشته و نیز باعث وجود معضلات جبران ناپذیری در ایران خواهد بود.