دبیر اجرایی رویداد مسابقه محور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» گفت: تلاش میکنیم تا با برگزاری این رویداد حلقه اتصال صنعت فضایی کشور و سایر صنایع باشیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، هر زمان حرف از صنعت فضایی میشود تصورمان میرود به سمت و سوی سفرهای فضایی و اکتشاف در کهکشانها؛ ساخت ماهواره زندگی انسانها را در بخشهای مختلفی همچون صنعت، کشاورزی یا مخابرات تسهیل کرده و بسیاری از کمبودها را رفع میکند. در واقع منبع معتبر و به روزی از اطلاعات است که میتواند مورد استفاده دولتها و بخشهای خصوصی قرار بگیرد.
ایران نیز تلاش کرده تا در دو دهه اخیر با وجود همه مشکلات و تحریمهای موجود موانع را از پیش رو برداشته و با همکاری بخشهای مختلف و استفاده از ظرفیتهای دانشمندان، محققان، پژوهشگران و دانشجویان برخی نیازهای کشور در این حوزه را مرتفع کند با این وجود هنوز تا رسیدن به قلههای پیشرفت و تعالی راه زیادی وجود دارد و باید فضایی برای همه گروهها حتی دانش آموزان فراهم شود تا ایران از این بخش به سایر کشورها بینیاز شود. با همین رویکرد مرکز نوآوری فضایی کیهان با همکاری شتاب دهنده فاطر شریف و سازمان فضایی کشور برآن شدند تا رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای»، را با هدف حمایت از استعدادهای جوان و پرورش ایدههای خلاقانه برای رفع موانع و مشکلات حوزه صنعت فضایی توسعه و گسترش کسب و کارهای این حوزه، برگزار کنند.
شهسوار، دبیر اجرایی رویداد مسابقه محور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ در خصوص برگزاری این رویداد اظهار کرد: ما یک تیم فارغ التحصیل در رشتههای صنعتی هستیم و برگزاری یک رویداد را برعهده گرفتهایم تا بتوانیم تیمها را به گونهای هدایت کنیم که از خروجی رویداد در صنایع استفاده شود.
شهسوار ادامه داد: این رویداد برای طراحی ماهوارههایی است که به شکل منظومه و یک دست در فضا قرار میگیرند و برای ماموریتهای مختلفی که برای آن تعریف میشود، به کار گرفته خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» با این نام و شکل اولین بار است که برگزار میشود، گفت: با برگزاری این رویداد میخواهیم در این حوزه فرهنگ سازی کنیم.
دبیر اجرایی رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» درخصوص اهداف برگزاری این رویداد گفت: منظومه اگرچه به شکل مسابقه است، اما اصرار دارد که انتهای کار صرفا برنده شدن تیمها و اهدای جوایز نباشد، در واقع سعی داریم مدل کاری برای تیمهای برتر در نظر بگیریم که به نحوی وارد بازار کار و کسب و کار خود شوند.
شهسوار تصریح کرد: همچنین میخواهیم حلقه اتصال صنعت فضایی با سایر صنایع را برقرار کنیم، یعنی صنایع بدانند که خروجی صنایع فضایی برای آنها کارآمد خواهد بود.
وی در خصوص ردههای سنی شرکت کننده در این رویداد تاکید کرد: گروه سنی شرکت کنندگان را باز گذاشتهایم، اما عمدتا دانشجویان و فارغ التحصیلان رشتههای هوافضا، مکانیک، برق، کامپیوتر و صنایع میتوانند مخاطبین اصلی باشند. البته در این بازه تعدادی از دانشآموزان هم مایل به شرکت بودند که استقبال کردیم و در مرحله اول محدودیتی را قرار ندادیم.
دبیر اجرایی رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» با اشاره به اهدا جوایز نقدی به تیمهای برتر اظهار کرد: علاوه بر اینکه ۳ تیم جوایز نقدی دریافت میکنند در نظر داریم تا بیشتر از تیمها برای توسعه کسب و کارشان حمایت معنوی شوند.
شهسوار در پایان خاطرنشان کرد: آن چه در این رویداد اتفاق خواهد افتاد این است که فرهنگسازی شود تا بقیه صنایع بیشتر با صنعت فضایی آشنا شوند و بدانند که کاربردهایی برای صنایع خودشان دارد نه لزوما هر چه که به فضا مربوط میشود؛ در واقع بخشهای مختلف باید بدانند که میتوانند اطلاعات لازم را از این صنعت کسب کنند.
گفتنی است؛ اولین گام جهت شرکت علاقهمندان در این رویداد، ثبت نام برای حضور در پیشرویداد از طریق پایگاه www.manzoumeh2019.ir خواهد بود.