مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد گفت: پیادهروی بزرگ اربعین در حوزههای گوناگون همچون اخلاق، تحولات معنوی، تمدن اجتماعی، انسانسازی و جامعهسازی نقشآفرینی میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع «نقش پیاده روی اربعین حسینی در ایجاد تمدن اسلامی» با حضور حجت الاسلام محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و اساتید دانشگاه در سازمان مرکزی برگزار شد.
حجت الاسلام شریفانی در این نشست با تأکید بر اینکه نباید نسبت به پدیدههای اجتماعی عصر خود بیتفاوت باشیم، گفت: از مجامع علمی همچون دانشگاه انتظار میرود که نسبت به این پدیدهها موضع عالمانه داشته باشد.
وی از اربعین حسینی به عنوان بزرگترین پدیده عصر حاضر یاد کرد و افزود: پیاده روی بزرگ اربعین حسینی در حوزههای گوناگون همچون اخلاق، تحولات معنوی، تمدن اجتماعی، انسان سازی و جامعه سازی نقش آفرینی میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سؤال که زیارت در مقولات دینی دارای چه جایگاهی است؟ اظهار داشت: فلسفه خلقت، عبادت خداست. خدا برای عبادت زبانی را تعیین کرده است. ۳ زبان قرآن، دعا و زیارت در ارتباط و پیوند با خدا داریم.
حجت الاسلام شریفانی با بیان اینکه ادعیه در سه قالب بیان شدهاند، گفت: دسته نخست دعاهایی هستند که انسان با خدا به صورت مستقیم ارتباط برقرار میکند. این دسته از دعاها فاخرترین دعاها هستند. دسته دوم، ادعیهای هستند که انسانها نیازها و مشکلات خود را مطرح میکنند و دسته سوم نیز در قالب زیارت مطرح شدهاند.
وی ادامه داد: زیارت در مقولات دینی، بالاترین جایگاه دعایی را دارد که در واقع توصیف انسان کامل است و زمینه ساز توجه خداوند به بندگان میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به ثمرات زیارت اشاره و تصریح کرد: زیارت ادای حق و تشکر از امام است. جامعترین و عالیترین نوع شعائر دینی، زیارت است. تنظیم شعائر دینی نشانه تقوای انسان است.
وی به همکاری و تعاون شیعیان در برپایی هر چه باشکوهتر مراسم راهپیمایی اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: تمام مسلمانان حاضرند به خاطر امام حسین (ع) در این راه قدم بردارند و از هیچ کمک و مساعدتی به زائران دریغ نمیکنند.
در ادامه این جلسه، مجید کاشانی، استادیار گروه علوم اجتماعی واحد تهران مرکزی، علیرضا استعلاجی، عضو هیأت علمی گروه جغرافیا واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، حمیدرضا صفاکیش، استاد تاریخ واحد تهران مرکزی، فرشاد فخار، استاد دانشگاه و ... به ارائه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.