کد خبر:۷۹۶۴۲۶
صمیمی در نشست خبری تشریح کرد

وضعیت ساخت ماهواره‌های ایرانی / پژوهشگاه فضایی، ۲۰ قرارداد به ارزش ۱۰ میلیارد تومان با دانشگاه‌ها دارد

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: در حوزه ماهواره‌های فضایی ۲۰ قرارداد دانشگاهی به ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با ۹ دانشگاه معتبر داشته‌ایم.

پژوهشگاه فضایی ۲۰ قرارداد به ارزش ۱۰ میلیارد تومان با دانشگاه‌ها دارد

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران که صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی سخن می گفت، درباره گزارشکار فعالیت این پژوهشگاه گفت: همه ساله در هفته جهانی فضا رویداد مختلفی برگزار می‌شود که امسال به دلیل نقش کلیدی ما برای دست یافتن به ویژگی‌ها و مزایای سایر اجرام منظومه شمسی شعار «ما دروازه‌ای به سوی ستارگان» تعیین شده است.

صمیمی ادامه داد: در پژوهشگاه فضایی ایران هم به مناسبت این هفته برنامه‌های متعددی برگزار خواهد شد که کلیدی‌ترین آن‌ها رویدادی با عنوان پارک‌های گردشگری فضاپایه است که طبق قرارداد پژوهشی با دانشگاه صنعتی شریف و تمرکز بر اقتصاد فضا چنین رویداد را برپا می‌کنیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران رویداد پارک‌های گردشگری با موضوع فضا را پیوند حوزه فضایی و گردشگری دانست و بیان کرد: این رویداد پاسخ به این سوال است که چگونه می‌توان از جذابیت‌های طبیعی کشور مانند دره ستارگان قشم یا تپه‌های مریخی دامغان نسبت به جذب گردشگری اقدام کرد. نتیجه این رویداد توسعه کارآفرینی، اشتغال زایی و رشد اقتصادی کشور را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی قرار است در رویداد پارک‌های گردشگری فضاپایه ۱۸۰ ایده پرداز در قالب ۴۴ گروه در حضور سرمایه گذاران ایده‌های خود را مطرح کنند و در پایان سه ایده برتر از معاونت علمی و فناوری مجوز تاسیس شرکت خلاق را دریافت کنند.
 

همکاری پژوهشگاه فضایی با دانشگاه‌ها

صمیمی این رویداد را نمونه‌ای از همکاری پژوهشگاه فضایی با دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: خوشبختانه بخش فضایی کشور تعاملات خوبی را با دانشگاه‌ها داشته است و پویایی بخش فضایی کشور در مقایسه با سایر صنایع به دلیل وجود ریشه‌های قوی آن با دانشگاه‌ها است.

وی تاکید کرد: در راستای تعاملات با دانشگاه‌های کشور بیست قرارداد دانشگاهی با ۹ دانشگاه معتبر را در حوزه ماهواره‌های فضایی به ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان داشته ایم. با بخش‌های خصوصی نیز پروژه‌هایی را با ارزش ریالی بیش از ۲۷ میلیارد تومان در این حوزه داشته ایم.

به گفته وی پژوهشگاه فضایی ایران نیمی از بودجه تخصیص یافته در بخش پروژه‌های ماهواره‌ای را برون سپاری کرده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: در قالب یک درخت علم و فناوری فضایی الزامات مورد نیاز خود را تعیین و به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم و در این راستا با ۱۲ دانشگاه معتبر قرارداد منعقد شده است در این راستا ۱۳۵ استاد برجسته و بیش از ۲۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی با ما همکاری می‌کنند پژوهشگاه با این اقدام رسالت خود را برای جهت دهی به تحقیقات دانشگاهی متناسب با نیاز‌های روز به خوبی ایفا کرده است.

 

زیرساخت‌های آزمایشگاهی برای انجام پروژه‌های ماهواره‌ای

صمیمی به موضوع زیرساخت‌های آزمایشگاهی برای انجام پروژه‌های ماهواره‌ای اشاره کرد و گفت: در هفته گذشته آزمایشگاه الکترواوپتیک در پژوهشگاه شیراز افتتاح شد که فضایی استاندارد برای آزمایشات و تست‌های ماهواره‌ها است. با توجه به سیاست وزارت ارتباطات این زیرساخت‌ها را به عنوان سرمایه و داده ملی نگاه می‌کنیم. این آزمایشگاه تاکنون توانسته به ۳۸ درخواست پاسخ دهد.

وی ادامه داد: در راستای توجه به زیرساخت‌های آزمایشگاهی آزمایشگاه‌ای آی سی را برای تجمیع و تست و آزمایشگاه راه اندازی کرده ایم.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اقدامات داوطلبانه این پژوهشگاه برای سیل فروردین ماه امسال گفت: در زمان سیل خدماتی را به کشور ارائه کردیم که از جمله آن می توان اقدام داوطلبانه برای یکی از شهرهای گلستان را نام برد که ما پروژه ای را به صورت پایلوت انجام داده و براساس داده های ماهواره ای میزان تخریب ها را آماده کردیم.

وی ادامه داد: گزارشی از این اطلاعات به وزیر ارتباطات ارائه شد و سپس در اختیار اعضای هیئت دولت قرار گرفت در نهایت وزارت کشور از ما درخواست کرد از این نوع گزارش ها برای سایر شهرهای خسارت دیده نیز آماده کنیم. این گونه شد که مبنای پرداختی خسارت ناشی از سیل نقشه های پژوهشگاه فضایی قرار گرفت.
 
صمیمی بیان کرد: استفاده از این فناوری در کنار سامانه سجاد که برای ثبت اطلاعات زمین‌های کشاورزی راه اندازی شده بود باعث شد بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در پرداخت خسارت صرفه جویی شود.
 
به گفته صمیمی این پژوهشگاه با سازمان برنامه و بودجه نیز همکاری هایی را در حوزه خرید تضمینی گندم داشته است که برای اولین جلسه با مدیران برآورد کشت گندم را برای دو استان همدان و مرکزی آماده کرده اند که با استقبال اعضای جلسه مواجه شد و آنها از پژوهشگاه فضایی خواستند تا به وسیله استارتاپ ها و شرکت های داخل هر استان این امر ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در این راستا قرار است استارتاپ های فعال را در هر استان شناسایی و بعد از ارائه آموزش های لازم به آنها پروژه خرید تضمینی گندم را دنبال کنیم. امیدواریم فعالیت های ما در این راه بتواند راه را برای حضور فعال تر شرکت های استارتاپی در این حوزه باز کند.
 

تجاری سازی فناوری اولویت پژوهشگاه فضایی

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: در توسعه ماهواره های مخابراتی از پروژه ناهید یک شروع کردیم و انتهای آن قرار است ماهواره ای در لایه ژئو باشد در حوزه ماهواره های سنجشی نیز از ماهواره پارس یک شروع کردیم و در انتها قرار است به ماهواره ای با رزولوشن یک متر برسیم.

صمیمی افزود: سه فناوری بومی توسعه یافته از سوی جوانان کشور مثل گسترش پنل های خورشیدی در ماهواره مخابراتی ناهید یک وجود دارد همچنین قرار است مدل مهندسی ماهواره ناهید دو به عنوان یک ماهواره مخابراتی با طول عمر بیش از دو سال را طی دو ماه آینده تحویل دهیم. ماهواره پارس یک در حال گذر از فرآیند اجرایی خود است و تا سال آینده به سازمان فضایی ایران تحویل داده می شود.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران بیان کرد: ماحصل فعالیت ها در شاخص های مدنظر این پژوهشگاه نشان می دهد که به تجاری سازی اهمیت زیادی می دهیم طی چند روز آینده از محصولات پژوهشگاه در حوزه پیشرانش (فناوری پیشرفته در حوزه ماهواره ها که کاملا برای انتقال آن از کشورهای مختلف تحریم هستیم) رونمایی خواهیم کرد.

وی با اشاره به بحث تحریم حوزه فضایی کشور از سوی آمریکا عنوان کرد: تحریم همواره بوده است و این موضوع مربوط به حال یا گذشته نیست ما تلاش می کنیم با انواع روش ها و فنون مدنظر خود کارهای خود را پیش ببریم بهتر است دست به دست هم دهیم و الگوی مشارکتی علمی را تدوین و از تمام سرمایه گذاری های دستگاه های اجرایی برای توسعه ماهواره های سنجشی یا مخابراتی استفاده کنیم. ساخت ماهواره مشارکتی برای مدیریت اعتبارات و بستر مناسبی برای هم افزایی دانشی خواهد بود. اگر اتحاد شکل گیرد و به وسیله بازیگران بخش فضایی ماهواره مشارکتی ایجاد شود تسریع در انجام پروژه های مختلف را خواهیم داشت که طبق آن صلاح و صرفه کشور رعایت می شود.

به گفته وی پژوهشگاه فضایی ایران به سازمان فضایی پیشنهاد داده است در کنار شعار هفته جهانی فضا یک شعار محلی انتخاب و اعلام شود که جهت گیری بخش فضایی را در سال پیش رو به درستی داشته باشیم. شعار پیشنهادی «اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی» است.

صمیمی در انتهای صحبت های خود به تفاهم نامه منعقد شده با پلیس مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ارائه آموزش به پرسنل پلیس در حوزه تخصصی و راه اندازی مرکز سنجش از دور در دستور کار است و تاکنون کار به خوبی پیشرفت داشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار