مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی گفت: تجربه زلزله کرمانشاه موجب شد تا بسیج سازندگی به این فکر بیفتد که یک سامانهای راه اندازی کند تا وضعیت استانها از حالت بی نظمی خارج شود.
صادق مفرد، مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون سامانه عمران اجتماعی گفت: تجربه زلزله کرمانشاه موجب شد تا بسیج سازندگی به این فکر بیفتد که یک سامانهای را راه اندازی کند تا وضعیت استانها حدبندی شود و از حالت بی نظمی خارج شود. در زمان سیل این کار از ابتدا اتفاق افتاد خصوصا اینکه تعداد افرادی که درگیر سیل بودند متعدد و زیاد بود به همین دلیل با وجود جو رسانهای که وجود داشت امکان بی نظمی فراوان بود.
وی ادامه داد: در بازه زمانی سیل به دلیل تجربهای که از زلزله کرمانشاه وجود داشت در همان بازه زمانی که سیل رخ داد این سامانه اجتماعی آغاز به کار کرد، اما در زلزله کرمانشاه در مرحله ساخت به این نظم اجتماعی در کار رسیدیم.
مفرد گفت: بخشی که امسال اضافه شد به این موضوع مسئله کمک کردن مردم به گروههای جهادی و مناطق سیل زده به صورت واقعیتر بود در گذشته شماره حسابی به مردم داده میشد تا با آن شماره حساب بتوانند کمکهای نقدی خود را واریز کنند، اما امسال این خلا توسط سامانه برطرف شد که مردم از هزینه کرد خود مطلع باشند و بدانند خانهای که برای ساختش کمک میکنند چه ویژگیهایی دارد، چه قدر برای آن پول جمع شده و گزارش پیشرفت کار آن را هم بتوانند ببینند.
مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی ادامه داد: یکسری از خانههایی که در جریان سیل آسیب دیده بودند در حال مرمت هستند و تقریبا تاکنون ۷۰۰۰ خانه مرمت شده است و حدود ۱۳۰۰ منزل ساخته شده است، اما برای ادامه کار باز هم نیاز به ورود گروههای جهادی است چه در طول سال و چه در ایام نوروز گروههای جهادی میتوانند با استفاده از این سامانه اطلاعات این خانهها را در بیاورند و از مردم دعوت کنند تا از طریق این سامانه بتوانند به گروههای جهادی کمک کنند و هم از مراحل پیشرفت کار مطلع باشند.
وی تصریح کرد: این سامانه برای این تعبیه شده است که اگر هر زمانی حادثهای اتفاق بیفتد آن را سریع مورد استفاده قرار داد و شروع رسیدگی به وضعیت آن حادثه بدون وقفه باشد.