هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
حجت الاسلام سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته در خصوص شیوه نامه انضباطی گفت: اعتراضاتی که در خصوص آیین نامه انضباطی صورت گرفته بررسی خواهد شد.
وی افزود: اصلاح آیین نامه انضباطی باید توسط شورای اسلامی شدن دانشگاهها انجام بگیرد و بازنگری آیین نامه در جلسات این شورا بررسی شود.
محمد حسین امید، رئیس دانشگاه علمی کاربردی در مراسم ورودیهای جدید دانشجویان علمی کاربردی که امروز در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: در هیچ دانشگاهی سراغ ندارید که دورههای مهارتی خاص برگزار شود مشکلاتی که در آموزشها با آن برخورد میکنید باید در محیط واقعی کار مرتفع شود کسی که مهارت لازم را کسب کند میتواند در شغل خود موفق باشد.
وی افزود: تقریبا ۸۰۰ رشته در دوره کاردانی و کارشناسی علمی کاربردی وجود دارد که در تمامی این رشتهها و هم چنین در تک پودمانها دانشجویان مشغول به تحصیل هستند در هیچ دانشگاهی این شرایط وجود ندارد و مجموعه شرایط این انتظار را ایجاد میکند که دانشجویان به دنبال ایجاد کسب و کار از ایدههای خودشان باشند.
حجت الاسلام رستمی، رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست خبری بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی گفت: بحث ازدواج موضوع پایهای در نظام اجتماعی اسلام است و کوچکترین عضو جامعه از نگاه اسلام خانواده است. برای تشکیل این رکن اهمیت زیادی قائل شده است. بهترین بنا به گفته پیامبر بنای ازدواج است و وساطت برای این حوزه بهترین وساطتها عنوان شده است.
رستمی ادامه داد: اسلام مجرد بودن را امری ناپسندد میداند و این نشان دهنده اهمیت ویژه اسلام به موضوع ازدواج است.
رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه سند ملی ازدواج تدوین شده است، اظهار داشت:، اما در میدان عمل با توجه به تاثیر متغیرهای دیگر شاهد کاهش امر ازدواج در جامعه هستیم و این مهم از نگاه ملی و اینده نگرانه نسبت به کشور موضوع مطلوبی نیست.
وی افزود: جمعیت ۴ میلیون نفری از نسل جوان در دانشگاهها زیست میکنند و این فرصت بزرگی است تا مدیران و سیاست گذاران دانشگاه برای بحث ازدواج برنامه ریزی ویژه داشته باشند و از ۲۴ سال پیش این مهم در دانشگاهها شروع شده است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی ادامه داد: دانشگاه برنامههای خوبی را تدارک دیده و شرایطی فراهم کردیم که شما بتوانید کارفرمای واقعی باشید کسانی را تربیت میکنیم که بتوانند مدیریت کنند، کارآفرین باشند و افراد دیگر را استخدام کنند و برای جامعه خود مفید باشند.
عادل تقوی، دبیر اجرایی جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در نشست خبری جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی که امروز صبح در ساختمان جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: بیست و ششمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی فعالیت خود را با فراخوانی که اردیبهشت ماه در سطح دانشگاه و حوزههای علمیه اعلام شد، آغاز کرد. بر اساس این فراخوان رقمی قریب به ۵۱۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. ارزیابی آثار همزمان با دوران تحصیل دانشجویان و طلاب در۶ گروه اصلی آغاز به کار کرد.
تقوی افزود: فرآیند داوری در ۴ مرحله صورت میگیرد، اعضای هیئت علمی، اساتید و برخی برگزیدگان ادوار گذشته نیز به ارزیابی این آثار کمک میکنند و بعد از داوری آثار به ۶ گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی، پزشکی و دامپزشکی طبقه بندی میشوند.
در این گردهمایی از دانشجویان افتخارآفرین بورسیه با شرایط کسب دو بار رتبه نخست رشته تحصیلی خود، پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد با رتبه برتر یا استعداد درخشان، کسب رتبه نخست المپیادها یا جشنوارههای علمی و دانشجویی معتبر و کسب رتبه در مسابقات ورزشی ملی و بینالمللی تقدیر خواهد شد.
در پنجمین دوره بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران، تعداد ۹۴۰ دانشجوی برتر مقطع کارشناسی (با میانگین معدل دو ترم قبل آنها بالای ۱۷ یا رتبه زیر ۲ هزار ورودیهای ۹۷)، ۱۰۰ دانشجوی برتر مقطع کارشناسیارشد (با معدل کل ۱۸)، ۱۵۰ دانشجوی برتر مقطع دکترا (کمک به تحقیقات پژوهشی مؤسسه بیوشیمی – بیوفیزیک)، ۲۰ دانشجوی برتر نابینا،۶۰ دانشجوی برتر بینالملل و ۱۰۰ دانشجو در بخش حمایت از ایدههای کارآفرینانه بورسیه میشوند.
مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت جدول زمان بندی فعال شدن سامانه انتقال و میهمانی دانشگاههای علوم پزشکی برای نیمسال دوم ۹۹-۹۸ را منتشر کرد.
سامانه انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی برای نیمسال دوم ۹۹-۹۸ بر اساس زمان بندی اعلام شده فعال خواهد شد. ثبت درخواست، رسیدگی و پاسخگویی به تقاضاهای انتقال و میهمانی دانشجویان بر اساس بازههای زمانی اعلام شده، خواهد بود.
نقل و انتقال دانشجویان فقط از طریق سامانههای انتقال و میهمانی صورت میگیرد و استفاده از سایت یا سامانه دانشگاه در این خصوص ممنوع است. دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی که در نیمسال دوم ۹۹-۹۸ پذیرش دانشجوی انتقال یا میهمانی ندارند باید اطلاع رسانیهای لازم را در این خصوص به انجام رسانند.
ثبت نام دانشجویان متقاضی در دانشگاههای مبداء و بارگذاری مدارک لازم از ۲۰ آبان آغاز میشود و تا ۱۰ آذر ۹۸ صورت میگیرد.
امیر للگانی، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در نشست خبری دهمین دوره جشنواره بین المللی ققنوس گفت: این جشنواره در ۵ بخش اصلی و سه سطح مختلف دانشجویان پزشکی، اساتید و کارکنان دانشگاه برگزار میشود.
وی افزود: رسالتی در قبال دانشجویان علوم پزشکی داریم که باید بستری را فراهم کنیم تا فعالیتهای فرهنگی گسترش پیدا کند.
للگانی ادامه داد: از سال گذشته حوزه فرهنگ سلامت به این جشنواره اضافه شد و دانشجویان علوم پزشکی میتوانند در این بخش شرکت کنند. همچنین نمایشی از آثار تجسمی دانشجویان در حاشیه این جشنواره نمایش داده خواهد شد و سایر آثار اجرای زنده خواهند داشت. آثاری که به مرحله نهایی رسیده باشند درهر روز تعدادی از آنها اجرای زنده خواهند داشت.
معاون فرهنگی وزیر بهداشت گفت: فضای دانشجویی بخصوص دانشگاههای علوم پزشکی به گونهای است که نیاز به تجسس ندارد.
سیما سادات لاری، معاون فرهنگی وزیر بهداشت در نشست در دهمین دوره جشنواره بین المللی ققنوس گفت: این جشنواره در پنج بخش هنرهای تجسمی، فیلم، تئاتر و موسیقی و ادبیات برگزار میشود و تاکنون ۴۳ هزار و ۸۶۶ اثر ارسال شده است. بیشترین آثار مربوط به بخش هنرهای تجسمی است که شامل عکاسی، خوشنویسی و صنایع دستی است ۳۱ هزار و ۹۰۰ اثر در بخش موسیقی ۲۹۴ اثر، ادبی ۷ هزار و ۴۰۹ اثر، تئاتر ۱۹۵ اثر است.
وی افزود: در بخش دانشجویی ۲۹ هزار و ۷۶۳ اثر ارسال شده است که ۶۳ درصد شرکت کنندگان در بخش دانشجویی است.
لاری یادآور شد: در بخش کارکنان ۲ هزار و ۹۲۵ اثر که در مجموع ۲۳ درصد و هزار و ۹۳ اثر مربوط به اساتید است هم چنین ۴۵۶ اثر از سوی جامعه پزشکی ارسال شده و بیشترین اثر ثبت شده رشتههای هنرهای تجسمی، عکاسی و فیلم کوتاه است.
معاون فرهنگی وزیر بهداشت گفت: ۲۴ تا ۲۹ آبان ماه اختتامیه جشنواره در پردیس تئاتر تهران در منطقه خاوران برگزار میشود که حدود هزار و ۵۰۰ میهمان از دانشگاههای سراسر کشور شرکت میکنند.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیامنور با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب درباره استفاده از اسناد لانه جاسوسی در کتب درسی گفت: به همت بسیج اساتید کتابی در این زمینه چاپ شده و در دانشگاه تدریس میشود.
علیرضا پارسا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره ضرورت استفاده از اسناد لانه جاسوسی در کتب منتشره درسی گفت: با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب در این باره و همچنین ضرورت ماندگار شدن حرکت عظیم دانشجویان و مردم در ۱۳ آبان ۵۷ که تعبیر امام (ره) انقلاب دوم بود، این ضرورت را ایجاب میکرد که در کتب درسی که در آموزش و پرورش و دانشگاهها منتشر میشود، به این مسئله مهم و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا پرداخته شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در همین راستا و با توجه به اینکه برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه پیام نور کتاب محور هستند ما در بسیج اساتید دانشگاه پیام نور تحقق این فرمان رهبر انقلاب را وظیفه خود دانستیم و تلاش کردیم این فرمان را عملیاتی و اجرا کنیم.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور سراسر کشور با اشاره به استقبال مسئولان دانشگاه پیام نور در این خصوص اضافه کرد: در حال حاضر کتابی در این زمینه تدوین، چاپ و ارائه شد که امیدواریم با تشکیل این کارگروه کتابهای بسیار دیگری نیز ارائه شود.