هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد طی دستورالعملی جزئیات پرداخت وام شهریه از منابع صندوق رفاه وزارت علوم به دانشجویان دانشگاه آزاد را اعلام کرد.
مجید مشکینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «اعلام شروع ثبتنام از متقاضیان تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» را به رؤسای استان ها، واحدها، مراکز آموزشی و معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی (سما) دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
مشکینی در این دستورالعمل تأکید کرده است: با توجه به بخشنامه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درخصوص ثبت نام و پرداخت تسهیلات شهریه نیمسال اول سال تحصیلی ۹۹-۹۸ و به منظور اعطای تسهیلات بلندمدت با بازپرداخت بعد از فراغت از تحصیل به متقاضیان عزیز، لازم است تمام شعب صندوق رفاه واحدها و مراکز آموزشی و آموزشکدههای فنی و حرفهای سما ضمن رعایت تمام قوانین، ضوابط و مقررات داخلی برابر مفاد بخشنامه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، نسبت به اطلاعرسانی کامل و جامع در سایت و محوطههای دانشگاه جهت متقاضیان اقدام کنند.
رویای هر دانش آموز پشت کنکوری ورود به دانشگاههای سراسری و تحصیل در آن هاست. یکی از این دانشگاههای سراسری که قبله آمال خیلی از پشت کنکوریها هم ست، دانشگاه تهران نام دارد. با سردر معروف آن که شاید هرکسی یک روز دوست داشت با لباس فارغ التحصیلی مقابل آن عکس بگیرد.
از قدیم گفته اند آواز دهل از دور خوش است، داستان دومینووار مشکلات فرهنگی این روزهای دانشگاه تهران هم حکایت همان قصه است، چرا که تا همین چندوقت پیش اگر هر دانشجویی میخواست از فعالیت فرهنگی و دانشجویان فعال فرهنگی حرفی بزند یک سر حرف او به دانشگاه تهران ختم میشد؛ اما اخباری که این روزها از این دانشگاه به گوش میرسد، خط بطلان میکشد بر همه تصورات یک دانشجو از فضای فرهنگی این دانشگاه.
چند روز قبل سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، از عدم تخصیص بودجه فرهنگی توسط دانشگاه به معاونت فرهنگی این دانشگاه خبر داد و گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات مالی از اول سال تاکنون هیچ بودجهای بابت فعالیتهای دانشجویی فرهنگی به ما ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: بودجهای که دانشگاه از وزارت علوم میگیرد به این صورت نیست که بخش بخش باشد؛ بلکه دانشگاه این بودجه را براساس نیازهای خود تقسیم بندی میکند. معمولا اول به مسئله خوراک و خوابگاه بچهها رسیدگی میکنند و اگر بودجهای ماند به بخش فرهنگی میرسد.
فاطمی زاده، معاون دانشجویی دانشگاه شریف ، در خصوص وضعیت امنیت اطراف خوابگاههای این دانشگاه گفت: در سال تحصیلی جاری هیچ مشکلی نداشتیم با همکاری نیروی انتظامی و شورای تامین و وزارت کشور امنیت اطراف خوابگاهها تامین شده است.
وی افزود: دو کانکس پلیس اضافه کردیم که این دو کانکس در نزدیکی خوابگاه مستقر شدند و همکاری نیروی انتظامی و دانشگاه در این زمینه ادامه دار خواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، اهداف، سیاستها و رویکردهای اجرایی و اقدامات هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاهها را ابلاغ کرد.
غفاری در نشست شورای هماهنگی معاونان فرهنگی و نمایندگان وزیر در هیئتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاههای منطقه یک با اشاره به نزدیکی روز دانشجو، بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه و بحث عفاف و حجاب گفت: افزایش مشارکت گروههای مختلف در دانشگاه و پذیرش اختلافنظر و سلیقه و ضرورت گفتگو و برنامهریزی برای رشد فکری و اعتلای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه از اهم رویکردهای این معاونت به شمار میرود.
وی در ادامه افزود: تسهیل در فرایند اداری و امور اجرایی تشکلهای اسلامی و فعالان فرهنگی و اجتماعی، تنظیم ارتباط و تعامل با سایر نهادها و سازمانهای خارج از دانشگاه، فراهم آوردن زمینه حضور مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی در دانشگاهها، حمایت از برگزاری کارگاههای آموزشی و جلسات هماندیشی و تسریع در امور اجرایی در جهت آشنایی دانشگاهیان با رویدادهای ایران و جهان از سایر اهداف و سیاستهای هیئتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی محسوب میشود.
اختتامیه بیست و ششمین دوره از جشنواره کتاب سال دانشجویی صبح امروز در دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران، سالن دهشور برگزار شد.
ابتدای این مراسم عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به دانشجویان وحضار خیرمقدم گفت و سپس به تجلیل از برگزیدگان این جشنواره پرداختند.
دانشجویانی که در این جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند به ۴ رشته تقسیم بندی شده بودند. همچنین در ادامه اختتامیه از دخترانی که در مناطق دورافتاده جنوب کشور در روستای خود اقدام به احداث کتابخانه کرده و سپس این کتابخانه را به ۵کتابخانه در ۵روستا گسترش دادند نیز تقدیر به عمل آمد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، از رایزنیهای این نهاد برای افزایش وامهای متاهلی ویژه زوجهای دانشجو خبر داد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با اشاره به وامهای پرداختی صندوق رفاه به زوجهای دانشجو، گفت: وامهای متفاوتی از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد به زوجهای دانشجو پرداخت میشود که مبالغ این وامها مشکلی را از دانشجو حل نمیکند.
رستمی افزود: قرار است نهاد رهبری در خصوص وامهای صندوق رفاه و افزایش آن پیگیرهای لازم را داشته باشد.
با پایان یافتن مرحله منطقهای هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران تیمهای راهیافته به مرحله کشوری مشخص شدند.
مرحله منطقهای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در منطقه تهران و البرز روزهای دوشنبه تا چهارشنبه ۸ تا ۱۰ مهرماه در دانشگاه خوارزمی برگزار شد که در آن تیم ثامن الحجج (ع) از دانشگاه علامه طباطبایی (ره) مقام نخست را کسب کرد. همچنین تیم آرمان از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان تیم دوم، تیم تنقیح مناط از دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان تیم سوم و تیم ققنوس از دانشگاه صنعتی امیرکبیر مقام چهارم را کسب کرد.
مسابقات منطقه جنوب نیز به میزبانی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان هرمزگان در روزهای یکشنبه تا سهشنبه ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه برگزار شد که تیم فرهنگ از استان هرمزگان و دانشگاههای علوم پزشکی و علمی کاربردی هرمزگان به مقام قهرمانی دست یافت و همچنین تیم برهان از دانشگاه یزد نیز به مقام نایب قهرمانی دست پیدا کرد. همچنین تیم خیام از استان مرکزی مقام سوم و تیم یاران از استان فارس مقام چهارم را کسب کردند.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم برای جبران بخشی از کمبود ظرفیت خوابگاههای دانشجویی دانشگاهها بخشی از یارانه سود و کارمزد تسهیلات دریافتی دانشگاهها و بخش خصوصی برای ساخت خوابگاه را پرداخت میکند.
دانشگاهها و بخش خصوصی اگر برای ساخت خوابگاه از تسهیلات بانکی استفاده کنند، صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز متعهد شده تمام سود بانکی آنان را پرداخت میکند و دانشگاهها و بخش خصوصی فقط اقساط و کارمزد را پرداخت میکنند.
دانشگاههایی که در مناطق محروم حضور دارند با تشخیص رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، اگر برای اقساط بانکی دچار چالش شوند، ۴ درصد کارمزد آنها هم توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود.
مهلت ارسال آثار تا روز ۳۰ آذر ماه تمدید شد. علاقمندان جهت ارسال آثار خود اعم از عکس، کلیپ، مقاله، طرح، ایده و تجربه به وبسایت جشنواره به نشانی www.festival.jahadgaran.org مراجعه نمایند.
بر اساس فراخوان این جشنواه، ۳۰ آبان ماه به عنوان پایان مهلت شرکت و ارسال آثار به این جشنواره اعلام شده بود؛ اما بر اساس درخواستهای مکرر از سوی جهادگران، و فعالان، همچنین به منظور بهبود کیفیت آثار ارسالی، دبیرخانه سومین جشنواره ملی جهادگران مهلت شرکت در این جشنواره را تمدید کرد.
سومین دوره جشنواره ملی جهادگران با هدف شناسایی و الگوسازی از گروه ها و ایده های برتر از یک سو و همچنین ترویج و گفتمان سازی در راستای تعمیق بخشی فعالیتها و استفاده از دانش روز در حوزه جهادی و مسائل مناطق محروم از سوی دیگر، در بیستم بهمن ماه سال جاری برگزار میگردد.
معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی شرایط استفاده دانشجویان شهریه پرداز از وام دانشجویی را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته با واحد امور مالی دانشگاه درابتدای هرنیمسال تحصیلی، کارت الکترونیک دانشجویان شهریه پرداز سنوات مجازبه صورت موقت شارژ میشود.