محققان تی شرتهایی طراحی کردند که با اختلاف دمای بین بدن و محیط، الکتریسیه تولید میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه مالاگا، یک تیشرت کم هزینه طراحی کردند که از اختلاف دمای بین انسان و محیط، الکتریسیته تولید میکند. نمونه اولیه این پارچه الکتریکی با همکاری موسسه تکنولوژی جنوا در ایتالیا بر اساس روشهای پایدار و مقرون به صرفه ساخته شده است.
یکی از افراد این پروژه گفت: در ساخت دستگاههای الکترونی از فلزات که عناصرشیمیایی هستند، استفاده شده است. این پروژه قدمی رو به جلو و قادر است تا الکتریسیته تا با استفاده از نور، مواد ارزان و ایمن تولید کند. فرمول این فرآیند بسیار ساده است؛ آب و اتانول (یک نوع الکل طبیعی) گرفته شده از پوست گوجه فرنگی و نانوذرات کربن، یک محلول به ما میدهد.
براساس گفتههای متخصصان وقتی این محلول گرم میشود به پارچه پنبهای نفوذ میکند و به آن میچسبد. در نهایت خواص الکتریکی مانند خواص الکتریکی تولید شده با تلوریم، ژرمانیم یا سرب، ایجاد میشود. این پارچهها بر خلاف دیگر پارچههای الکتریکی ساخته شده، زیست تخریب پذیرند.
وقتی کسی راه میرود یا میدود، بدنش گرم میشود. اگر این فرد تیشرت طراحی شده را بپوشد با اختلاف دمای بین بدنش و محیط میتواند الکتریسیته تولید کند. دانشمندان کارشان را روی ایجاد دستگاههایی متمرکز کردند که میتواند روی لباس نصب شده و نور را از لباس منعکس کند یا حتی تلفنهای همراه را بدون شارژر، شارژ کنند.
با نظارت بر سیگنالهای هر فرد یا ربات میتوان به بهبود زیست پزشکی یا استفاده از مواد سبکتر و انعطاف پذیرتر برای ساخت رباتها، کمک کرد. نصب دستگاهها روی تیشرتهای الکترونیکی احتمالا ما را شبیه مرد آهنی میکند که با لباسهای الکترونیکی حتی قادر به پرواز نیز بود.