دانشمندان دانشگاه میشیگان در یکی از بزرگترین مطالعات مرتبط با خواب دریافتند که بعضی از کارها با وجود کمبود خواب امکانپذیر است؛ اما کمخوابی تاثیر زیادی در زندگی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشگاه میشیگان یکی از بزرگترین مطالعات مرتبط با خواب را انجام داده است. این تحقیق نه تنها یکی از بزرگترین مطالعات، بلکه اولین تحقیقی است که تاثیر محرومیت از خواب بر انجام تواناییهای و کارهای چندمرحلهای را بررسی میکند.
این تحقیق بر اساس تحقیق گذشته دانشمندان دانشگاه میشیگان صورت گرفته و نشان میدهد چگونه کمبود خواب بر توانایی فرد در انجام یک کار و هشیار ماندن تاثیر میگذارد.
تحقیقات نشان میدهند که کمبود خواب احتمال اشتباهات عجیب را دوبرابر و تعداد خطاها در توجه به یک موضوع را ۳ برابر میکند. افرادی که خواب کافی ندارند باید در انجام کارهایشان احتیاط کرده و حواسشان را اشتباهاتی که ممکن است مرتکب شوند، باشد. پیامد بعضی از این اشتباهات میتواند غیر قابل جبران و غم انگیز باشد.
محققان دریافتند که کمبود خواب بر عملکردهای شناختی تاثیر میگذارند و امیدوارند تا مردم درک کنند که چگونه کمبود خواب تواناییهایشان را تحت تاثیر قرار میدهد. ممکن است با کمبود خواب فعالیتهای معمولی و روتین مانند اینکه یک دکتر علائم حیاتی بیمار را چک کند، انجام شود؛ اما انجام کامل فعالیتهایی که چند مرحله دارند مانند یک عمل جراحی، تحت شرایط کمبود خواب بسیارخطرناکاند.
محققان آزمایش خود را روی ۱۳۸ نفر انجام دادند که در این ارزیابی، ۷۷ نفر تمام شب بیدارماندند و ۶۱ نفر خوابیدند. در این شرکت کنندهها دو عملکرد شناختی در دوزمان متفاوت بررسی شد: زمان محرک به یک واکنش و توانایی در حفظ هشیاری هنگام انجام یک سری مراحل بدون حذف یا تکرار مرحله؛ این عملکردها قبل از زمان خواب (عصر) و صبح روز بعد اندازه گیری شد تا تاثیر خواب بر عملکرد شرکت کنندهها ارزیابی شود.
نتیجه آزمایش میخکوب کننده بود. عملکرد گروه ۷۷ نفره در عصر ۱۵ درصد اشتباه داشت و صبح روز بعد برای این گروه که کمبود خواب داشتند، این عدد به ۳۰ درصد رسید. در بقیه افراد با خواب کافی تغییری در درصد خطا مشاهده نشد. با وجود اینکه بعضی از کارها با وجود کمبود خواب نیز امکان پذیر است؛ اما محرومیت از آن باعث تاثیر در ابعاد مختلف زندگی خواهد شد.