رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم در دیدار با سفیر کشور مان در سنگال بر توسعه همکاریهای علمی و فناوری کشور ایران و سنگال تاکید کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، حسین سالارآملی رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دهشیری سفیر جدید کشورمان در سنگال ملاقات کرد.
در این دیدار که با حضور معاونان مرکز همکاریها، کارشناسان مرکز و وزارت امور خارجه و نمایندگان موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو برگزار شد، طرفین بر گسترش هر چه بیشتر همکاریهای علمی و فناوری فیما بین دو کشور در حوزههای مختلف تأکید کردند.
در ابتدای این دیدار، گزارشی از وضعیت کنونی و سابق کرسی زبان فارسی در آن کشور ارائه شد. با توجه به فارغ التحصیلی چند نفر از دانشجویان بورسیه سنگالی رشته زبان فارسی در کشورمان، پیشنهاد شد زمینه اشتغال به کار آنها در آن کرسی فراهم شود تا هم انگیزه مضاعفی برای سایر دانشجویان باشد و هم در هزینهها صرفهجویی شود.
همچنین پیشنهاد شد دوبله برخی سریالها و فیلمهای سینمایی ایران در آن کشور توسط همین دانشجوها انجام شود که منجر به آشنایی هرچه بیشتر مردم سنگال با فرهنگ غنی ایران خواهد شد.
سالار آملی بر تقویت هرچه بیشتر کرسی در آن کشور تأکید و بیان کرد: از آنجا که این کرسی سابقهای طولانی دارد، باید در هر شرایطی آن را حفظ کرد.
در حوزه بورسیه اعلام شد در حال حاضر ۱۷ دانشجوی سنگالی در کشورمان حضور دارند که ۱۴ نفر از آنها بورسیه هستند. رئیس مرکز همکاریها بر آمادگی کشورمان برای اعطای ۵ بورسیه جدید به ویژه در حوزه زبان فارسی و ایرانشناسی به تشخیص سفیر کشورمان تأکید کرد.
موضوع تأسیس دانشکده مهندسی نفت توسط موسسه آموزش عالی دانشپژوهان پیشرو با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه دیدار مطرح و با حمایت رئیس مرکز همکاریها مقرر شد با عنایت به درخواست طرف سنگالی برای تأسیس این دانشکده، موضوع در اولویت همکاریها قرار گیرد و با توجه فرانسوی زبان بودن مردم آن کشور، حتی در صورتی که طرف مقابل دانشجویان مسلط به زبان انگلیسی را معرفی نکند، مسأله با استفاده از مترجم و به نوعی حل شود تا این کار به سرانجام برسد.
در انتهای این دیدار بر توسعه همکاریهای علمی و فناوری با آن کشور به ویژه در زمینه شرکتهای دانشبنیان و آموزشهای فنی و حرفهای برای ورود سریعتر دانشجویان به بازار کار تأکید شد.
در زمینه شرکتهای دانشبنیان با توجه به ضعف زیرساختهای برق آن کشور، زمینه سازی برای حضور شرکتهای کشورمان در تولید و فروش برق از محل آبهای جاری در رودخانههای آن کشور مورد بررسی قرار گرفت.