جمعی از دانشجویان با انتشار بیانیهای نسبت به آنچه در دانشکده فیزیک دانشگاه شریف میگذرد و همچنین عملکرد برخی از مسئولان و اساتید این دانشکده انتقاد کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان با انتشار بیانیهای نسبت به آنچه در دانشکده فیزیک دانشگاه شریف میگذرد و همچنین عملکرد برخی از مسئولان و اساتید این دانشکده، انتقاد کردند.
در ابتدای این بیانیه آمده است: متاسفانه در دانشکدۀ فیزیک شریف شاهد اتفاقات ناگواری بودهایم، از فراردهی مغزها، تا افسردگی و سرخوردگی، تا خبر خودکشی! کیست که نداند حذف این جوانان از بدنه علمی کشور چقدر دردناک و جبران ناپذیر است. جوانی که با قلبی پاک به امید دانش اندوزی به دانشگاه قدم میگذارد تا با تحصیل علم، هم سهم خود را از زندگی شرافتمندانه و با عزت ببرد و هم برای جامعه مثمر ثمر باشد. به راستی مقصر اصلی در این ماجرا کیست؟ چرا باید در برترین دانشگاه کشور و در میان نخبگان علمی، شاهد چنین فرجا هایی باشیم!؟ آیا فضای آشفته، بیهدف و افسردۀ دانشکدۀ فیزیک در این ماجرا سهیم نیست؟ آیا فضای ضد دینی حاکم، بازنشسته کردن عمدی و محدود کردن حضور اساتید متعهد، ترویج افکار الحادی و تبلیغ بیبندوباری نتیجهای جز این خواهد داشت؟!
دانشجویان در قسمتی دیگری از این بیانیه با انتقاد از این که مسئولین دانشگاه که گوش شنوایی برای شکوهها و گلایههای دانشجویان ندارند، تاکید کردهاند: روز به روز بهای بیشتری به برخی از این اساتید سکولار، غربگرا و ملحد میدهند! وقتی هیچ نظارتی بر عملکرد مسئولان و اساتید دانشکده نیست و آنها هر کاری بخواهند انجام میدهند و هیچ کسی نیست که جلوی رفتارهای ناشایست آن ها را بگیرد، انتظارِ این اتفاقات را هم باید داشته باشیم. ما پوچگرا شدن ها، ناامید شدن ها، بیدبین شدنها، غرق در شهوت شدن های برخی دوستانمان را دیدهایم.
در ادامه آمده است: میپرسند چرا وضعیت دانشکده فیزیک اینگونه است، در حالی که دانشکدههای دیگر اینگونه نیستند. جواب این است که چون بعضی از اساتید فیزیک، در دانشکدههای دیگر نیستند. از دانشکدهای که در برخی کلاس های آن، دین و مذهب مسخره میشود و بیحجابی و بی بندوباری ارزش شمرده می شود، چه انتظاری می توان داشت؟
در بخشی از این بیانیه تاکید شده است: اکثر دانشجویان از سطح علمی و شیوۀ تدریسش شکایت دارند، بعنوان برترین استاد آموزشی دانشکده تعیین می شود، چیزی جز دهنکجی به علم و آموزش نیست! آیا درست است چنین استادی با آن سابقه، معاون بین الملل دانشکده شود!؟ آیا این، چیزی جز نفوذ و باندبازی است؟!
این دانشجویان در بیانیه خود ادامه دادهاند: وقتی دانشجو زیر دست چنین استادانی رشد میکند، چه انتظاری میتوان داشت؟ برنامههای فرهنگی داخل دانشکده مثل جشن ها و... که جای خود دارند. پدر دانشجویی، به یکی از مسئولین دانشگاه گفته بود «وقتی پسرم وارد این دانشکدۀ لعنتی فیزیک شده، نماز و دین و واجبات را کنار گذاشته.» وقتی کمی با این دانشجو صحبت کردیم، احساس کردیم که حتی لحن حرف زدنش، شبیه یکی از اساتید شده است. تاثیر استاد اینقدر زیاد است. آن استاد در حال حاضر، استاد راهنمای بیشتر از بیست نفر از دانشجویان ورودی جدید است و البته معاون آموزشی دانشکده! از چنین دانشکدهای چه انتظاری میتوان داشت!؟
در ادامه آمده است: سخن ما با این اساتید عزیز این است که اگر دین ندارید، لااقل به اصول انسانی پایبند باشید. متن انتقادی یکی از دانشجویان دکتری را که دستیار آموزشی دروس فیزیک پایه است، نگاه میکردیم. واقعا ناراحت کننده است. آزمایشگاههای فیزیک پایه به نام استاد ارائه میشود، در حالیکه گاهی استاد اصلا آزمایشها را بلد نیست و تمام کارها از تشکیل کلاس تا طرح سوال امتحان و تصحیح آن، همه با دانشجوی دکتری است، اما پول و امتیازش به نام استاد است. آیا این پول حلال است؟ یک نفر نیست که به این اساتید بگوید، اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: برخی میپرسند مگر اساتید متدینی همانند دکتر بهمنآبادی و دکتر گلشنی در دانشکده نیستند که جلوی آنها را بگیرند؟ جواب این است که متاسفانه این اساتید تنها شدهاند، برخی هم همانند دکتر امجدی را برخلاف عرف بازنشسته کردهاند؛ به قول دکتر گلشنی دارند دانشکده را اسلامزدایی میکنند. یکی از این اساتید میگفتند که پروندهشان مدت زیادی گم شده بود!! پروندۀ علمی و وضعیت یکی دیگر از اساتید را مدت ها مسکوت نگه داشته اند!! این وضعیت دانشکدۀ فیزیک شریف است...مقام معظم رهبری یک بار فرمودند آن چیزی که غربی ها را به اینجا رسانده، علوم پایه است. شاید بتوان گفت که مهمترین رشته، الآن رشتۀ فیزیک است و جزو مهمترین دانشگاههای ما، دانشگاه شریف است. آیا نباید با وجود چنین شرایطی یک بررسی روی این دانشکده بشود؟ آیا نباید صلاحیت این اساتید مورد بررسی قرارگیرد؟
در این بیانیه همچنین تاکید شده است: ما در دانشکدۀ فیزیک شاهد هرگونه بی عدالتی آموزشی و تبعیضی به اسم شورا و تصمیم جمعی هستیم که جای هیچ گونه اعتراضی وجود ندارد و از لحاظ قانونی نیز هیچ کسی در دانشگاه پاسخگو نیست، هر کاری که خواسته اند در دانشکده کرده اند، هر عمل غیر قانونی را انجام داده اند و هر فردی را که انتصابی به دین و مذهب داشته است تا توانسته اند آزار و اذیت کرده اند! انواع تبعیض در مصاحبه ها، در قبولی در امتحان جامع، در حق کار کردن با اساتید متعهد و در سایر حقوق! در دانشکدۀ فیزیک اموری مرسوم است و جای اعتراض ندارد!
در پایان این بیانیه هم آمده است: قبلا وقتی مینوشتیم و اعتراضی میکردیم، اثری میدیدیم. اما الآن ناامیدیم. مثل اینکه باید به این وضعیت عادت کنیم. مثل اینکه اصلاح، غیرممکن شده است. مثل اینکه فرهنگ و اخلاق در دانشکدۀ فیزیک شریف سقوط کرده و امیدی به احیای آن نیست. یک صلوات بلند و فاتحه نثار کالبد بیجان دانشکده فیزیک شریف قرائت بفرمایید تا صدای آن به گوش مسئولینی که خود را به خواب نزده اند برسد، باشد که بیدار شوند.