کد خبر:۸۱۱۸۳۹
با اکتشافات زمین‌شناسی؛

محققان هزاران حفره عجیب در اعماق اقیانوس کشف کردند

دانشمندان موسسه تحقیقاتی آکواریوم خلیج مونتری (MBARI) در ایالت کالیفرنیا چندین هزار حفره مرموز در بستر دریا پیدا کرده‌اند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان موسسه تحقیقاتی آکواریوم خلیج مونتری (MBARI) در ایالت کالیفرنیا چندین هزار دهانه حفره مرموز در بستر دریا پیدا کرده‌اند. منشاء دقیق این حفره‌های کشف شده ناشناخته است.

بزرگترین حفره‌ها دارای عرض متوسط ۱۷۵ متر و عمق ۵ متر و لبه‌های گرد هستند. در کل ۵ هزار و ۲۰۰ از چنین حفره‌هایی در مساحتی هزار سیصد کیلومتر مربعی کشف شده است. حفره‌های کوچک به قطر حدود ۱۱ متر و عمق ۱ متر می‌رسند. آن‌ها دارای دیواره‌های شیب دار هستند و اغلب دراز هستند.

حفره‌ها و چاله‌های مشابه در سراسر اقیانوس‌ها یافت می‌شوند که اغلب با انتشار متان و سایر مواد حاصل از بستر دریا در ارتباط هستند. این می‌تواند به بی ثباتی بستر دریا منجر شود، که سازه‌هایی مانند سکو‌های نفتی یا توربین‌های بادی را تهدید می‌کند. با این حال، کارشناسان اثری از متان پیدا نکردند. داده‌های بدست آمده حاکی از آن است که این سوراخ‌ها از ۵۰ هزار سال قبل غیرفعال هستند.

در همه حفره‌های کوچک سنگ، جلبک دریایی، استخوان‌ها، زباله‌ها و تجهیزات ماهیگیری یافت می‌شوند. محققان بر این باورند که این حفره‌ها اخیراً و تحت تاثیر جریانات دریایی پدید آمده‌اند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار