کد خبر:۸۱۲۰۶۷
فضا خالی نیست

چرا فوتون‌های کهکشان‌های دیگر به زمین نمی‌رسند؟

گروهی از دانشمندان با اثبات خالی نبودن فضای کهکشان‌ها نشان دادند که چرا فوتون‌های کهکشان‌های دیگر به زمین نمی‌رسند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اندری ساولیف پروفسور موسسه علوم فیزیک و ریاضی و فناوری اطلاعات در IKBFU گفت: در کیهان اجسامی مانند ستاره‌های دنباله‌دار وجود دارند که خارج از کهکشان هستند. این ستاره‌ها جریان شدیدی از پرتو گاما تولید می‌کنند و بخشی از فوتون‌های این جریان به زمین می‌رسد. به گفته دانشمندان بخشی از آن‌ها در طول مسیر و به طور مستقیم به الکترون تبدیل شده و سپس به فوتون تبدیل می‌شوند. مشکل اینجاست که فوتون‌هایی که به زمین می‌رسد از مقدار محاسباتی ریاضی کمتر است.

دانشمندان با استناد به این گفته، دو تفسیر برای این مشکل ارائه داده‌اند. اول اینکه یک فوتون بعد از تبدیل به الکترون (الکترون بر خلاف فوتون خنثی، باردار است) در یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد و از مسیر خود منحرف شده و به زمین نمی‌رسد؛ حتی بعد از اینکه دوباره به فوتون تبدیل می‌شود. تفسیر دوم تعامل ذرات با میدان مغناطیسی زمین را بررسی نمی‌کند بلکه تماس با هیدروژن پراکنده در فضای بین کهکشانی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

دانشمندان توضیح می‌دهند: بسیاری از مردم معتقدند که فضا کاملا خالی است و چیزی بین کهکشان‌ها وجود ندارد. درواقع هیدروژن بسیاری در حالت پلاسما وجود دارد، به عبارت دیگر هیدروژن بسیار گرم؛ و گزارش ما درباره چگونگی تعامل ذرات با پلاسما است. برنامه کامپیوتری خاصی وجود دارد که مدل‌هایی از رفتار ذرات در فضای بین کهکشانی را محاسبه می‌کند. ما برنامه را با درنظر گرفتن چندین گزینه ممکن برای ارائه اتفاق‌هایی که در تعامل با پلاسما رخ می‌دهد، بهبود بخشیده‌ایم.

متاسفانه هنوزم محاسبات تجربی ممکن نیست، اما اندری ساولیف مطمئن است که روزی این اتفاق محقق می‌شود. لازم به ذکر است که نتایج پژوهش، علیرغم اینکه «علوم محض» نامیده می‌شوند می‌توانند در آینده از این تئوری‌ها در عمل استفاده کرد.

ساولیف گفت: پلاسما چهارمین حالت ماده (به علاوه گاز، مایع و جامد) برای تحقیقات بسیار دشوار است. در عین حال بشر به عنوان منبعی ارزان و بسیار قوی به آن بسیار امید دارد. مطالعه ما بخش کوچکی برای کمک به جمع‌آوری دانش درباره پلاسماست. شاید آن‌ها در همجوشی هسته است مفید باشند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار