مدیر پروژه سورنا ۴ گفت: تمام مراحل طراحی و ساخت موتورها، آلیاژها و قطعات الکترونیکی ربات انسان نمای سورنا ۴ بومی است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یوسفی کما، مدیر پروژه سورنا ۴ در مراسم رونمایی از ربات انسان نمای سورنا ۴ که امروز در دانشکده مکانیک دانشگاه تهران افتتاح شد، اظهار کرد: تعداد کشورهایی که تا امروز توانسته اند از این مدل ربات تولید کنند، بسیار محدود است و خوشبختانه ایران هم به جمع این کشورها اضافه شده است.
وی ادامه داد: استفاده از رباتهای انسان نما میتواند تاثیر مهمی در زندگی اجتماعی مردم داشته باشد و ما تلاش کرده ایم تا از این ربات در اهداف آموزشی، محیطهای خطرناک که معضلات جانی و مالی به همراه دارد، همدم برای سالمندان، در ساختمانها و همچنین اندام مصنوعی رباتیک برای کسانی که دچار مشکلات نقص عضو هستند، استفاده کنیم.
یوسفی کما ادامه داد: ربات انسان نما نماد علم و فناوری در کشور است و ما تلاش کرده ایم با ایجاد بستر پژوهشی مناسب برای توسعه دانش رباتیک در کشور، شرایطی را فراهم کنیم که همه گروهها خصوصا صنعتگران بتوانند با یک زبان ساده برنامه نویسی از آن استفاده کنند.
مدیر پروژه سورنا ۴ با بیان اینکه ساخت ربات انسان نمای سورنا ۴ با بکارگیری فناوریهای نوین بوده، تاکید کرد: تلاش ما در طراحی و تولید رباتهای انسان نما در راستای کاربردهای صلح آمیز و بشردوستانه است.
وی با اشاره به اینکه قرارداد اولیه ساخت و طراحی این ربات سال ۹۴ انجام شده است، گفت: پس از امضای قرارداد سال ۹۵ روند ساخت این ربات آغاز شد و تغییرات عمدهای در آن با توجه به نسل سوم ربات سورنا صورت گرفت.
یوسفی کما درباره تغییرات این ربات نسبت به نسل قبلی خود تصریح کرد: ربات سورنا ۳، قد ۱۹۰ سانتی متری داشت که در نسل چهارم به ۱۷۰ سانت کاهش یافت و همین امر موجب شد که وزن آن نیز از ۹۸ کیلوگرم به ۶۸ کیلوگرم کاهش یابد و سرعت آن افزایش پیدا کرده است.
مدیر پروژه سورنا ۴ با بیان اینکه درجه آزادی حرکت سورنا ۴، ۳۱ در بالاتنه و ۴۷ در پایین تنه است، افزود: خوشبختانه تمام مراحل طراحی و ساخت موتورها، آلیاژها و قطعات الکترونیکی این ربات بومی بوده و ما با استفاده از تکنولوژیهای داخلی به این ربات رسیده ایم؛ به گونهای که حتی سطح سخنگویی آن نسبت به مدلهای قبلی ارتقا بیشتری یافته است.
گفتنی است، شناسنامه رسمی این ربات توسط سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ پیمان صالحی معاون فناوری و تجاری سازی معاونت علمی و سلطانی، رئیس پردیسهای دانشگاه فنی تهران و یوسفی کما مدیر پروژه سورنا ۴ امضا شد.