رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: حضور شرکتهای دانش بنیان این دانشگاه در عرصه بینالملل به تازگی شروع شده و این شرکتها باید بتوانند استانداردهای محصولات خود را به سطح استانداردهای بین المللی برسانند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طباطبایی، رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه شهیدبهشتی امروز در میزگرد پژوهشی حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد، گفت: تشکیل مراکز رشد به خاطر این بوده که این شرکتها قبل از آنکه وارد بازار شوند توان رقابت در بازار آزاد را پیدا کنند، چون اگر شرکتها مورد حمایت قرار نگیرند ممکن است نتوانند با رقبای خود رقابت کنند و در نتیجه حذف شوند.
وی با بیان اینکه تعداد کمی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توانسته اند وارد عرصه بین المللی شده و در نمایشگاههای بین المللی شرکت کنند، تصریح کرد: حضور شرکتهای دانش بنیان این دانشگاه در عرصه بین الملل به تازگی شروع شده است البته حضور در این عرصه نیازمند این است که این شرکتها بتوانند استانداردهای محصولات خود را به سطح استانداردهای بین المللی برسانند تا کالای آنها در عرصه بین الملل قابل عرضه باشد.
طباطبایی تصریح کرد: برای اینکه شرکتهای دانش بنیان بتوانند در عرصه بین الملل موفق باشند باید آموزشهای لازم را فرا بگیرند، چون ما تازه کار هستیم البته در وزارت بهداشت و دفتر توسعه و فناوری این وزارتخانه نیز زیرساختها و مشاورههایی در این زمینه ارائه میشود تا شرکتها بتوانند در این مسیر حرکت کنند.
رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه شهیدبهشتی با اشاره به نمایشگاه محصولات شرکتهای دانش بنیان از امروز فعالیت خود را آغاز کرده و به مدت چهار روز دایر است، افزود: در راستای حمایت از این شرکتها دانشگاههایی که از محصولات آنها خریداری کنند نصف هزینه آن را دولت تقبل میکند و در واقع این مشوقی است تا دانشگاهها از محصولات داخلی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هدف ما این است که کیفیت تولیدات شرکتهای دانش بنیان به سمتی بروند که قابلیت رقابت در بازارهای بین المللی را داشته باشند، افزود: ما در حال حرکت به این سمت هستیم، ولی مسلما هنوز به سطح ایده آل نرسیده ایم.
همچنین حائری، مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این میزگرد گفت: در ایران افرادی مانند بوعلی سینا کم نداریم؛ به گونهای که میتوان بین سی تا چهل نفر از این قبیل افراد را اسم برد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید به درد مردم بخورد، گفت: یکی از افتخارات ما این است که شیخ مفید بیش از هزار سال پیش حوزه علمیه را تاسیس کرد؛ به گونهای که بحث گفتگوی جمعی و مذاکرات حل مسئله به عنوان دغدغه حوزههای علمیه قرار گرفت در واقع این حوزهها یکی از مشکلات جامعه در ابعاد معنوی و نیازهای اخلاقی را حل کردند.
حائری با بیان اینکه ایران در حوزه دانشگاههای نسل سوم پیشتاز بوده و ما از این دانشگاهها عبور کرده ایم، تصریح کرد: ما سی چهل سال پیش توانسته ایم نیروهایی را تعلیم بدهیم که بتوانند خدمات مربوط به مسئولیتهای اجتماعی پزشکی را به شکل گسترده و با بودجه حداقلی در سطح کشور به مردم ارائه دهند و مشکلات جامعه را حل کنند و این در حالی است که بودجه عظیم بهداشتی کمر آمریکا را خم کرده است.