دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان گفت: لایحه بودجه ۹۹ دولت را به سمت خلق نقدینگی سوق میدهد که باعث تورم بیشتر و سختتر شدن شرایط اقتصادی کشور میشود.
محمد شاهکوهی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو برخی از ایرادات بودجه ۹۹ را برشمرد و اظهار کرد: یکی از بحثهای مهم در بودجه موضوع کاهش وابستگی به نفت است که دولت در این زمینه ادعاهایی را مطرح کرده که با آنچه در بودجه آمده هم خوانی ندارد.
شاهکوهی بیان کرد: آنچه در بودجه تنظیم شده با برنامه ششم توسعه مغایرت دارد. پیش بینی برنامه ششم توسعه این است که در صندوق ملی توسعه از فروش نفت ۳۶ درصد سهم بگیرد در حالیکه در لایحه بودجه ۹۹ این سهم به ۲۰ درصد رسیده و مابه التفاوت ۱۶ درصدی را دولت به عنوان قرض یا منابع درآمدی درنظر گرفته است.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان با بیان اینکه این ۱۶ درصد حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان میشود، ادامه داد: سوال اینجا است که اگر دولت واقعا وابستگی خود را به فروش نفت کاهش داده، چرا پیش بینی برنامه ششم توسعه را زیرسوال میبرد؟
وی به تخمین فروش نفت در لایحه بودجه ۹۹ اشاره کرد و آن را افسانهای خواند و گفت: در لایحه بودجه ۹۹ فروش نفت یک میلیون بشکه نفت در روز تخمین زده شده که با هیچ الگوریتم برنامه بودجهای مطابقت ندارد.
شاهکوهی بیان کرد: در سال ۹۸ براساس آمار وزارت نفت با همه سیاستهایی که دولت اعمال کرد و فشارهای خارجی به فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز رسیدیم. این عدم تطابق باعث مشکلاتی میشود و ممکن است دولت را به خلق نقدینگی برای جبران کسری بودجه وادار کند.
وی توضیح داد: خلق نقدینگی در کشور ما پدیده پایداری است که تورم را به دنبال دارد و تورم باعث فشار بر بدنه مردم میشود و شرایط اقتصادی کشور را برای مردم سختتر خواهد کرد.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان دیگر ایراد بودجه را تخصیص ۱۱ میلیارد دلار برای تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی دانست و گفت: این ارز کمر بدنه اقتصادی کشور را میکشند و حتی اقتصاددانان دولت هم معتقدند که باید حذف شود.
وی تصریح کرد: این موضوع دوباره دولت را به سمت خلق نقدینگی یا دست درازی به ذخایر ارزی کشور وادار میکند.