دانش فنی کود شیمیایی سولفار با خلاقیت و انجام آزمایشها و پژوهشهای پیوسته توسط محققان پارک علم و فناوری کرمان و اعضای هیات علمی دانشگاه، ولی عصر(عج) رفسنجان بومیسازی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی علیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: پس از چندین سال کار تحقیقاتی توسط تیم تحقیق و توسعه شرکت کیا سم کارمانیا از واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری کرمان موفق به بومی سازی دانش فنی کود سولفار یکی از کودهای پر مصرف، وارداتی و با اهمیت در کشاورزی شد.
علیزاده اظهار داشت: یکی از چالشهای اساسی کشاورزان اصلاح خاکهای آهکی (وجود کربناتها و بیکربنات در خاکهای کشاورزی ایران)، اصلاح شوری خاک (سدیمی)، تنظیم اسیدیته خاک، تقویت عناصر خاک، ازبین بردن لایه سخت در خاک (هاردپن) و برطرف نمودن مشکل عمده آب و خاک کشاورزی میباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان افزود: این کود باتوجه به اینکه دارای مقادیر قابل توجهی از گوگرد، نیتروژن و پتاسیم است به خوبی میتواند این نقیصه را برطرف کند و جایگزین مناسبی به جای اسید سولفوریک که خطرات خواسته و ناخواسته زیادی دارد میباشد.
وی در تشریح شاخصههای مهم این محصول بیان داشت: این محصول درگروه کودهای ماکرو پرمصرف، قابلیت استفاده در تمامی محصولات کشاورزی، جایگزین بسیار مناسب به جای برخی از کودهای کشاورزی، کاملاً اسیدی (کاهش شوری و افزایش کیفیت خاک)، فرمولاسیون به صورت پودر و کاربری آسان، مناسب استفاده در انواع کشت ها، حلالیت بالا و قابلیت تنوع تولید به صورت مولکول واحد است.
علیزاده در پایان تاکید کرد: از مزیتهای برتری این محصول نسبت به نمونه خارجی، کاملاً اسیدی و مناسب خاکهای کشاورزی ایران و قیمت تمام شده بسیار پایین است