معاون اول رئیس جمهور گفت: آمریکاییها ادعا میکنند که برای دارو و مواد غذایی ایران محدودیتی ایجاد نکرده اند در حالی که دروغ میگویند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در که امروز ۱۵ بهمن ماه سال ۹۸ در دانشگاه فنی و حرفهای دکتر شریعتی تهران برگزار شد گفت: بعد از گذشت ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ما همچنان به دنبال آرمانهای انقلاب همچون استقلال، آزادی و توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی هستیم.
وی افزود: استقلال در واقع نشان دهنده آن است که مداخلات خارجی نباید در کشور رخ دهد هم چنین اقتصاد کشور باید بر پایههای خود بایستد به طوری که ایران در مجامع مختلف حرف خود را بتواند ارایه کند.
جهانگیری با بیان اینکه دانشگاه به عنوان مهمترین مکانی که میتواند آسیب شناسی مسائل جامعه را انجام دهد باید به فعالیت بپردازد اظهار کرد: دانشگاه در این شرایط میتواند نقاط ضعف و قوت را شناسایی کند و به بررسی مشکلات و مسائل کشور در طول چهل سال گذشته بپردازد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروزه گرفتار سختترین تحریمها هستیم اظهار کرد: تحریمهایی که شورای امنیت پشت آن باشد مسلما تحریمی بسیار سخت است، زیرا هیچ کشوری نمیتواند از آن تخطی کند بنابراین ارتباط بین کشورها محدود میشود؛ ما با تحریمهایی روبه رو هستیم که به ظاهر از سوی آمریکا اعمال میشوند تحریمها موجود یکی از بزرگترین اتفاقات نامطلوب کشور است. آمریکاییها ادعا میکنند که برای دارو و مواد غذایی ایران محدودیتی ایجاد نکرده اند در حالی که دروغ میگویند ما اکنون میلیاردها تومان پول در کشورهای مختلف داریم، اما اگر بخواهیم از آن پول برای خرید مواد غذایی یا دارو استفاده کنیم مانع آن میشوند.
وی افزود: با وجود تحریمها دو و نیم الی سه میلیارد دلار دارو وارد کرده ایم.
جهانگیری گفت: یکی از مسائل مهم در جامعه این است که دانشجویان بتوانند مسائل کشور را در طول ۴۰ سال گذشته مورد بررسی قرار دهند به طوری که در زمینه استقلال اقتصادی مطالعات دقیقی انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از بحثهای اساسی در دولت این است که اقتصاد کشور بتواند بدون نفت اداره شود ما امروزه عملا به این نتیجه رسیده ایم که وابستگی خود را به نفت به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه کشور ایران برای تامین نیازهای اولیه خود نیازمندحضور کشورهای خارجی نیست، اظهار کرد: نیروی انسانی و توانمندی آن در این دوران بسیار افزایش یافته است به طوری که ایران جایگاه خوبی دارد ما از دهه ۴۰ تصمیم به صنعتی شدن گرفته ایم اگر این تحریمها وجود نداشت حتما شرایط و جایگاه بهتری داشتیم.
جهانگیری ادامه داد: تعداد دانشجویان کشور در سال ۵۷، ۱۷۰ هزار نفر بوده است، اما اکنون این میزان به ۴ و نیم میلیون نفر رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: درست است که بسیاری از فارغ التحصیلان بدون شغل هستند، اما بهتر است به بخشهای دیگر هم، چون هسته ای، موشک، ارتباطات و ... توجه کنیم که پیشرفتهای خوبی داشته ایم در حقیقت این پیشرفتها حاصل تلاش همین فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه امروزه دانشگاهها رسالت خود را به خوبی انجام داده اند، تاکید کرد: در این حوزه توسعه نیروی انسانی داشته ایم که بسیار حائز اهمیت است، اما اکنون به نقطهای رسیده ایم که باید این توسعه را آسیب شناسی کنیم.
جهانگیری درباره دانشگاه فنی و حرفهای گفت: این دانشگاه در یک مقطعی که وابسته به وزارت علوم شد بسیار شکوفا عمل کرد اکنون مهمترین سیاست دولت مبتنی بر این است که محصولات و دستاوردها بتوانند در بازارهای بین المللی به رقابت بپردازند این سیاست باید در نظام آموزشی تعبیر شود به طوری که آشکار شود چه نیروی انسانی و چه تجهیزاتی برای این امر لازم است قطعا دانشگاه فنی و حرفهای میتواند این کار را انجام دهد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت یکی از مهمترین مسائل در جامعه است، تصریح کرد: باید به سمت استفاده از ظرفیت طبیعی و تاریخی به نام گردشگری حرکت کنیم اگر در جهت دانش بنیان و استارت آپ حرکت میکنیم لازم است تربیت نیروی تکنسین مربوط به آن حوزه را نیز داشته باشیم و با توجه به بروز رسانیهای انجام شده نیروی انسانی تربیت کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در گذشته دولت قصد داشت تا به مبلغ یک میلیارد تومان به دانشگاهها کمک کند، اما با توجه به تحریمها این امر محقق نشد اکنون تجهیز کارگاههای دانشگاهی بسیار مهم است و باید به آن پرداخته شود به همین منظور دولت حتما به آن کمک خواهد کرد باید به گونهای عمل کنیم که نیروی انسانی پس از فارغ التحصیلی توسط بخش خصوصی جذب شود امیدواریم با امکانات خود مشکلات دانشگاه فنی و حرفهای را به حداقل برسانیم.