مدیر توسعه فناوری شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای فضایی و مخابراتی گفت: کارایی غیرنظامی پهپادها بر کارایی نظامی آنها غلبه کرده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مسعود طایفی فیجانی مدیر توسعه فناوری شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای فضایی و مخابراتی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه رادیویی «روزنه» گفت: خاستگاه آفریده شدن پهپادها مثل خیلی دیگر از فناوریهای حوزه هوافضا، کاربردهای نظامی است، ولی به واسطه کارایی مطلوب و کار راه اندازی جذابشان برای جامعه انسانی به تدریج کاراییهای غیرنظامیشان بر کارایی نظامیشان غلبه پیدا میکند شاید میتوان گفت: غلبه پیدا کرده است.
طایفی فیجانی عنوان کرد: این قضیه برای فناوریهای زیادی اتفاق میافتد. وقتی یک فناوری در حوزه غیرنظامی خوش میدرخشد و خود را توانمند نشان میدهد توسعهاش نیز در بستر غیرنظامی شکل میگیرد و چه بسا نظامیها مشتری فناوریهایی میشوند که در بخش غیرنظامی توسعه پیدا میکند، چون روند پیشرفت یک فناوری در بخشهای غیرنظامی سریعتر از بخش نظامی است.
وی بیان کرد: پهپادها انواعی دارند و استاندارد هر کدام بر اساس کاربرد، ابعاد، فناوری که مبتنی بر آن توسعه پیدا کردند و حتی بُرد تعریف میشود، یکی از مهمترین مسائل در پهپادها بحث توان است.
مدیر توسعه فناوری شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای فضایی و مخابراتی؛ حمل و نقل باد، حفاظت و مراقبتهای زیست محیطی، امور بهداشتی و درمانی، فیلمبرداری، سرگرمی، استفاده در امور روزنامهنگاری و حقوقی را از جمله کاربردهای پهپادها در زندگی انسان معرفی کرد و افزود: عملیاتی کردن تجربیات جهانی در کشور ما مستلزم یک کار ضابطهمند و مبنایی است تا فناوری با همه پتانسیلهای مثبت خود منجر به آسیب نشود، تجربهای که در بعضی از فناوریها داشتیم.
وی عنوان کرد: باید درباره ضابطهمند کردن پهپاد و چالشهایی که در کشور کم و بیش با آن مواجه هستیم صحبت و به این مقوله توجه شود، چون بین کسانی که پهپاد تهیه میکنند یا توسعه میدهند برای عملیاتی کردن آن سردرگمی وجود دارد.