بعد از اتمام انتخابات و اعلام نتایج نوبت عبرتها و پندها و درس گرفتن از گذشته فرا رسیده است و هر گونه تحلیل اشتباه و به منظور تامین منافع حزبی و جناحی اضافه باری بر خطاهای گذشته و بی توجهی به پیامی است که مردم به ما دادند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل سیاسی طی یادداشتی با عنوان «پیام مردم را دریافت کنیم» نوشت: بعد از اتمام انتخابات و اعلام نتایج نوبت عبرتها و پندها و درس گرفتن از گذشته فرا رسیده است و هر گونه تحلیل اشتباه و به منظور تامین منافع حزبی و جناحی اضافه باری بر خطاهای گذشته و بی توجهی به پیامی است که مردم به ما دادند.
قبول داریم که یکی از دلایل اصلی کاهش مشارکت مردم در انتخابات، کارنامه ضعیف دولت و مجلس فعلی در انجام وظایف خود بوده است و مردم گلایههای زیادی از عملکرد این دو قوه داشتند که به اندازه کافی در رسانهها به ان پرداخته شده است و مصادیق این غفلتها اینقدر هست که بتوانیم همه کاسه کوزههای کم بودن مشارکت مردم را بر سر آنها خورد کنیم و به سلامت از این مرحله عبور کنیم، ولی همه ماجرا این نیست.
اگر به همه ابعاد این اتفاق ناگوار به خوبی اشاره نکنیم عملا عبرت چندانی حاصل نمیشود چرا که عمر این مجلس عملا به پایان رسید و از عمر این دولت هم چیز زیادی باقی نمانده و با پاک شدن صورت مسئله، بیم آن میرود که آنطور که باید و شاید عبرتهای لازم را دریافت نکنیم و به عمق ماجرا پی نبریم.
با نگاهی کمی عمیقتر واقعیتهای جدی تری را مشاهده میکنیم که پرداختن به آنها لازمه تداوم انقلاب است که در حد بضاعت به برخی از آنها اشاره میکنیم.
بیاد بیاوریم که در شروع انقلاب اسلامی مردم قبل از شکستن مشروب فروشیها اولین آجرها را روانه شیشه بانکها کردند و علت آن هم این بود که مردم به خوبی میدانستند که سیستم بانکداری کشور یک سیستم مبتنی بر ربا و خلام بین شرع مقدس اسلام است و هم اکنون نیز با کمترین تغییرات همان سیستم مشغول به فعالیت است و برخی از تحلیل گران معتقدند علت اصلی بی رونقی تولید در کشور همین سیستم معیوب بانکداری در کشور است.
بیاد بیاوریم که مطالبه اصلی مردم پیاده شدن اسلام در کشور بود و آن همه اسلام کامل نه اسلامی که در مسئله حجاب خلاصه شود.
ما نتوانسته ایم اسلام را در همه شئون کشور ساری و جاری کنیم البته زحمات زیادی کشیده شده است و نتایج بسیار خوبی هم حاصل شده، ولی فاصله ما با اسلام واقعی فاصله زیادی است.
کوتاه سخن این که اعداد و ارقام مشارکت مردم در انتخابات باید همچون آب خنکی باشد که به صورت خواب آلوده همه ما پاشیده شد و بهترین نتیجه آن هم هوشیاری و بیداری همگانی است نه چیز دیگر.
اگر به پیامهای مردم در فضای مجازی دقت کنیم به خوبی درمیابیم که مردم از ما طعم شیرین اسلام واقعی را طلب میکنند و این مطالبه کاملا عادلانه و بر حقی است؛ و کلام آخر این که مردم ما در تشیع پیکر شهید سلیمانی به خوبی نشان دادند که قدر گوهرهای خود را خوب میدانند و راه را گم نکرده اند و این ما هستیم که باید نگاهی آسیب شناسانه و نه توجیه گرانه نسبت به گذشته داشته باشیم و در جهت اصلاح همه جانبه امور حرکت کنیم.