با راهاندازی ۶ مرکز جامع جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی امیدها برای درمان را در بیماران افزایش داده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران نیز در بسیاری از حوزههای علمی به خوبی پیشرفت کرده است، به عنوان نمونه رتبه نخست منطقه در زمینه تولید علم حوزه سلولهای بنیادی از آن کشورمان است. اما به چه میزان این علم به محصولات کاربردی و فناورانه تبدیل میشود موضوعی مهمتر است. خوشبختانه در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با قرار گرفتن در مسیری درست گامهای خوبی برداشته شده است.
زیست بوم فناوری و نوآوری این حوزه در حال شکوفایی است و برای رونق آن اقدامات مختلفی انجام شده است. ایجاد مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی یکی از اقدامات در این راستا است. ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری از راه اندازی این مراکز حمایت میکند تا شاهد ورود محصولات فناورانه بیشتری به بازار باشیم.
راه اندازی این مراکز در این حوزه که با سلامتی انسانها سروکار دارد، اقدامی مهم است. در این مراکز هستههای فناور، استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و افراد صاحب ایده مستقر هستند تا در زیر این سقف برای تولید محصول فناورانه خود و ورود آن به بازار تلاش بیشتری انجام دهند.
سلولها در دنیای امروز با اینکه کوچکاند، اما حرفهای بسیار و بزرگی برای گفتن دارند. اگر صحبت از سلولهای بنیادی باشد این حرفها در حد درمان بیماریهای سخت میشود. سلول درمانی این روزها امید بسیاری را برای درمان افزایش داده است.
پس ایدههای فناورانه در این مراکز پرورش مییابند و تبدیل به یک محصول کاربردی میشوند. محصولاتی که تولیدشان امید بیماران است. تیمها و افراد دارای خلاقیت و نوآوری در این مراکز جمع شدهاند تا ورود محصولات دانشبنیان به بازار با سرعت بیشتری انجام شود.
تا کنون ۶ مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در تهران (۲ مرکز)، تبریز، شیراز، کرمان، یزد راه اندازی شده است که همگی در تلاش برای شکوفایی و رونق زیست بوم فناوری و نوآوری این حوزه هستند. البته ۲ مرکز دیگر نیز به زودی راه اندازی میشود تا بر شتاب این حرکت افزوده شود.