کد خبر:۸۳۱۸۱۵
طی مطالعه‌ای مشخص شد

مراقب ویروس کرونا بعد از بهبودی باشید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ویروس کرونا حداقل دو هفته بعد از بهبود نشانه‌های بیماری از بین می‌روند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، ماندگاری ویروس‌ها در بیماران شناخته شده نبوده، اما خوشبختانه، احتمال سرایت از بیماران بهبود یافته هم زیاد نیست. کریس جانسون، اپیدمیولوژیست گفت: این یافته‌ها ممکن است خبر خوبی باشد. ویروس‌هایی که در محیط اطراف انسان قرار دارند در واقع ویروس‌هایی هستند که بدن، قوی‌ترین سیستم ایمنی را برای پاسخ به آن‌ها دارد.

جانسون گفت: اگر ویروس در بدن افراد باقی بماند، آن‌ها ممکن است که دوباره به عفونت دچار نشوند.
 
در این مطالعه چهار متخصص پزشکی بین ۳۰ تا ۳۶ سال مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان زونژانان دانشگاه ووهان تحت معالجه بودند، بررسی شدند. بین ۱ ژانویه و ۱۵ فوریه همه افراد بهبود یافتند و تنها یک نفر در طول بیماری در بیمارستان بستری شد.

بیماران بعد از بین رفتن علائم بیماری و منفی بودن دو مرتبه آزمایش COVID-۱۹ بهبود یافتند. بعد بهبودی از بیماران خواسته شد که به مدت ۵ روز خود را در خانه قرنطینه کنند. آن‌ها ۵ تا ۱۳ روز بعد از بهبودی، از طریق مخاط گلو مورد آزمایش قرار گرفتند. تمام تست‌ها بین روز پنجم و روز ۱۳ ام برای وجود ویروس، مثبت بود.

محققان نوشتند: این یافته‌ها نشان می‌دهد که حداقل بخشی از بیماران بهبود یافته هنوز ممکن است حامل ویروس باشند.

یافته‌ها در حالی صورت می‌گیرد که ژاپن اولین مورد خود را از فردی که بعد از بهبودی دوباره به کرونا مبتلا شده بود، گزارش داد. جانسون گفت که با توجه به نتایج جدید درباره ماندگاری ویروس کرونا، هنوز علت ابتلای دوباره این بیمار مشخص نیست. دو فرضیه مطرح است. احتمال دارد که این فرد نسخه جدیدی از ویروس را از فرد مبتلای دیگری گرفته باشد یا اینکه سیستم ایمنی خود فرد کاملا با ویروس مقابله نکرده و ویروس دوباره در ریه‌ها تکثیر شده است.

Ebenezer Tumban، متخصص ویروس شناس در دانشگاه فنی میشیگان گفت: حتی در صورت بهبود فرد نیز ویروس در سطح پایینی در بدن بیمار وجود دارد و این موضوع غیر معمول نیست.

جانسون خاطر نشان کرد: به عنوان مثال ویروس زیکا و ویروس ابولا ماه‌ها بعد از بهبود نیز در بدن بیمار می‌مانند.

Tumban گفت: بعد از پایان درمان ضد ویروسی، ویروس‌ها ممکن است دوباره در سطح پایین تکرار شوند. ویروس به اندازه‌ای نیست که بتواند به بافت آسیب بزند، بنابراین بیماران هیچ علائمی را نشان نمی‌دهند. هنگامی که تعداد نسخه‌های ویروسی به اندازه کافی زیاد شود آزمایش آن‌ها را نشان می‌دهد.

جانسون افزود: پس از بهبود احتمالا سرایت ویروس زیاد نیست. سرفه و عطسه باعث پخش ذرات ویروس در محیط می‌شوند، اما این افراد سرفه و عطسه نمی‌کنند. برای انتشار ویروس تماس‌های نزدیک تری نیاز است. آن‌ها باید در محیط خانه مراقب باشند غذای خود را با افراد خانه به اشتراک نگذارند و مرتبا دست‌های خود را بشویند. ویروس‌هایی که در بدن باقی می‌مانند ممکن است پاسخ ایمنی لازم را برای محافظت در برابر عفونت جدید ایجاد کنند.

Tumban بیان داشت، سؤالات بسیاری درمورد اینکه مصونیت چه مدت دوام خواهد داشت، وجود دارد. وی گفت: به عنوان مثال، بدن در برابر ویروس کرونا که عامل سرماخوردگی است ایمنی را حفظ می‌کند. همیشه احتمال جهش ویروس کرونا در جمعیت وجود دارد و ممکن است به نسخه‌ای تبدیل شود که سیستم ایمنی در معرض آن مقاوم نیست.

اما این جهش چقدر سریع انجام می‌شود، Tumban گفت: تحقیقات آینده باید میزان ویروس در ریه‌ها را نیز بررسی کند. بررسی مخاط گلو ویروس را فقط از قسمت فوقانی دستگاه تنفسی نشان می‌دهد، اما ویروس ممکن است در اعماق ریه باشد. نمونه برداری از ریه یک روش تهاجمی است که شامل آزمایش مایعات کیسه‌های کوچک هوای ریه است.

یک هفته یا دو هفته بعد، آیا میزان ویروس موجود در خون یا ریه‌ها به غلظت بالاتری می‌رسد تا فرد بتواند آن را به افراد دیگر منتقل کند؟ این چیزی است که ما هنوز آن را نمی‌دانیم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار