افزایش شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان چند سالی است که اعتراضهای زیادی را در پی داشته و تاکنون مسئولان مربوطه بدون هیچ واکنشی آن را نادیده گرفتهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی – سال ۹۲ مصوبهای تازه، صدای پشت کنکوریها را درآورد و باعث شد امید تعدادی از داوطلبانی که ماهها برای شرکت در رشته و دانشگاه مورد علاقهشان تلاش میکردند، ناامید شود. داوطلبانی که به عشق معلمی و تربیت فرزندان ایران زمین درس خواندند و ناگهان با تصمیمی از جانب دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش و پرورش داستان زندگیشان تغییر کرد.
تغییر شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان همان موضوعی است که از سال ۹۲ تاکنون با اعتراضهای زیادی همراه بوده و هر سال با نزدیک شدن به برگزاری کنکور سراسری درخواست معترضان برای بررسی این موضوع بیشتر به گوش میرسد.
جنجال برای دو سال ناقابل! درحقیقت ماجرا از آنجا شروع شد که شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان از ۲۴ سال به ۲۲ سال کاهش پیدا کرد و دیگر داوطلبان بیشتر از ۲۲ سال نمیتوانستند در این دانشگاه درس بخوانند و تنها برای رسیدن به شغل معلمی باید منتظر آزمونهای استخدامی و ... میشدند.
حالا با نزدیک شدن به کنکور سراسری ۹۹ مجددا تعدادی از علاقهمندان به شغل معلمی درخواست دارند که شرایطی فراهم شود تا سن ورود به دانشگاه فرهنگیان افزایش یابد و آنها بتوانند در کنکور، این شغل و دانشگاه را انتخاب کنند. به واسطه این مطالبه جدی که استارتش از مردادماه ۹۸ زده شده است، کمپینها و صفحات متعددی در فضای مجازی راهاندازی شده که خواستار رسیدگی و پرداختن به این موضوع از جانب مسئولان هستند. مسئولانی که به گفته معترضان تاکنون نسبت به این ماجرا واکنش نشان ندادند و تنها حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان در مصاحبهای به این موضوع اشاره کردند که چنین درخواستی از سوی شورای عالی آموزش و پرورش مورد پذیرش نیست.
نامه دیدهبان شفافیت و عدالت به دبیر شورای عالی آموزش و پرورش برای رسیدگی به درخواست تعداد زیادی از معترضان به موضوع تقلیل شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان
سن پایینتر، یادگیری بهتر مسئولانی که چنین شرطی را برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان تعیین کردهاند معتقدند هر چه سن پایینتر باشد، فرد آمادگی بهتری برای فراگیری دانش دارد و هر چقدر فرد مسنتر شود، برای یادگیری و نهایتا یاددهی به دانشآموزان با مشکل مواجه میشویم، کارشناسان هم میگویند معمولاً دانشآموزان در سن ۱۸ سالگی دیپلم میگیرند و تا ۲۲ سالگی برای شرکت در کنکور مدت زیادی فرصت آمادگی دارند؛ بنابراین مد نظر قراردادن شرط سنی ۲۲ سال کاملا منطقی به نظر میرسد و جای بحث و بررسی مجدد برای افزایش سن پذیرش وجود ندارد.
مسئولان راه را برای پذیرش رتبههای برتر هموار کنند نظرات کارشناسان درحالی است که معترضان این مصوبه نیز دلایل خاص خود را دارند که قابل تامل است. به عنوان مثال داوطلبان معتقدند از آنجاکه سن فارغالتحصیلی ۲۸ سالگی است داوطلبان تا سن ۲۴ سالگی هم میتوانند به دانشگاه راه یابند و در سن فارغالتحصیلی (یعنی ۲۸ سالگی) دوره تحصیل خود را به پایان برسانند؛ از طرف دیگر تقلیل این شرط باعث میشود حال که ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان بالا رفته است داوطلبان بیشتری برای پذیرش در این دانشگاه شرکت کنند و رتبههای برتری به آنجا راه یابند، چون تا زمانی که ظرفیت پذیرش کم و شرط سنی ۲۴ سال مطرح بود متقاضیانی با رتبههای عالی در دانشگاه فرهنگیان پذیرش میشدند، اما با گذاشتن شرط سنی ۲۲ سال و افزایش ظرفیت دیگر از این خبرها نیست و این دانشگاه گاهی تا رتبههای ۱۲ هزار را نیز ثبتنام میکند.
بنرهای منتشر شده از معترضان در کانالهای مجازی معلمان و مسئولان مربوطه
چنین مسئلهای قابل پرداخت است، مسئولانی که دم از فراگیری بهتر داوطلبان سن پایین میزنند و درخواست افزایش شرط سنی پذیرش آن هم تنها به اندازه دو سال را نابجا میدانند چطور در هنگام استخدام نیروهای معلمی در آزمونهای استخدامی یا پذیرش ۳۵ سالهها براساس برخی ماده و تبصرهها در آموزش و پرورش مخالفتی نمیکنند؟ مگر نه اینکه شرکت در کنکور سراسری و پذیرش در دانشگاهها سن و سال نمیشناسد و هرکس میتواند با خیالی آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کند، پس چرا دانشگاه فرهنگیان یکباره شرطی را که تا چند سال گذشته به نحوی مطلوب اجرا میکرد به یکباره تغییر داد و صدای معترضان را از سال ۹۲ تاکنون نمیشنود؟
حال باید دید امسال مسئولان تاکجا پیش میروند و آیا حاضرند صدای معترضان را که در این سالها یقینا به آنها رسیده است، پاسخگو باشند یا همچنان سکوت میکنند و روند اعتراض برانگیز گذشته را ادامه میدهند؟
آموزشیاران نهضت فرد به فرد که نه دوره ای دیده اند وتنها با آموزش دو نفر درمنزل جذب آ.پ شدند ضربه ی مهلکی بر پیکره نحیف آموزش بود.سن بعضی از آنها از۴۰سال هم بیشتر بود. رشته ها نامرتبط. کللاس داری صفر
متاسفانه دانشگاه فرهنگیان فقط،چند ساله روی کار اومده و برای افراد مستععد و علاقه مند قبل آن این شرایط فراهم نبود الانم با قوانین مسخره مسیولین دانشگاه فرهنگیان این شانس از افراد مستعد زیادی که ین های بالا دارند از بین رفته و این حق الناس است و مجلس باید ورود کند.
در صورتی که قانون برای همه باشد باید تمکین کرد یک معلم عینکی با دید ضعیف یا با لهجه شدید و ... دچار مشکل خواهد شد و دانش آموزان را نیز دچار مشکل می کند.
در پاسخ به قسمتی از نامه که نوشته شده بود شرط سنی افزایش پیدا کند تا رتبه های خوب به دانشگاه وارد شوند و با این رویه الان رتبه های بالا وارد دانشگاه میشوند باید بگم که:
از ۱۸ سالگی فارغ التحصیل میشید و تا ۲۲ سالگی ۴ سال وقت دارید، یعنی 4 دوره میتوانستید کنکور بدین، اگه قرار بود رتبه عالی بیارین تو این چهار دوره کنکور حتما آورده بودین
مورد دیگر که سال ۹۱ که شرط سنی تا ۲۴ سال بود فکر میکنید رتبه های عالی وارد دانشگاه شدند؟
تا جایی که من خبر دارم سال ۹۱ و ۹۲ بدترین رتبه ها را داشتند
سلام و وقت بخیر.کلی زحمت کشیدم کلی هزینه کردم اونم با این شرایط مریضی و کاری ک ماشالا تو جامعه ما فراوان هست خب خانومها اکثرا میتونن تو خونه باشم و مطالعه کنم اما برای منه پسر ک قراره سرباز بشم و یکسال از عمرمو گذاشتم حالا ب هر دلیلی نتونستم نتیجه مطلوب بگیرم باید بردارید این شرایط و ..
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
از ۱۸ سالگی فارغ التحصیل میشید و تا ۲۲ سالگی ۴ سال وقت دارید، یعنی 4 دوره میتوانستید کنکور بدین، اگه قرار بود رتبه عالی بیارین تو این چهار دوره کنکور حتما آورده بودین
مورد دیگر که سال ۹۱ که شرط سنی تا ۲۴ سال بود فکر میکنید رتبه های عالی وارد دانشگاه شدند؟
تا جایی که من خبر دارم سال ۹۱ و ۹۲ بدترین رتبه ها را داشتند
اگرسایتی دارد اعلام کنید
این تنها خواسته من نیست خیلیا تقاضا دارن
لطفا رسیدگی کنید