معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی جزئیات ثبتنام و برگزاری فراخوان طرحهای تحقیقاتی دانشجویی فطرت را توضیح داد.
بابک نگاهداری، معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره برنامه فراخوان طرحهای تحقیقاتی دانشجویی (فطرت) عنوان کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به منظور شناسایی، حمایت و هدایت ایدههای نوآورانه دانشجویان و در راستای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه مسئله محور در جهت حل مسائل و مشکلات کشور، همچنین توسعه و ترویج فرهنگ تفکر مسأله محور، فراخوان اجرای طرحهای پژوهشی را در فصل زمستان سال گذشته آغاز کرد.
نگاهداری ادامه داد: این فراخوان که برای اولین بار از طرحهای دانشجویی کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد حمایت میکند، با عنوان «فراخوان طرحهای تحقیقاتی دانشجویی (فطرت)» در دی ماه ۹۸ آغاز شده و با توجه به درخواست و استقبال دانشجویان و اعضای باشگاه، مهلت ثبت نام و شرکت در این فراخوان تا فروردین ۹۹ ادامه خواهد داشت.
معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فراخوان فطرت در پنج محور اصلی توسعه کشاورزی و صیانت از منابع طبیعی (استحصال، بهینهسازی مصرف)، مهندسی معکوس و داخلی سازی محصولات، خدمات و ابزارهای خارجی، ایمنی و مدیریت بحران (پیش از حادثه، در زمان حادثه، پس از حادثه)، اندیشهورزی و ارائه راهکار جهت بهبود و حل مسائل کشور، نقش باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و ۲۵ محور فرعی به کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی اظهار داشت: رویکرد حاکم بر اجرای طرحهای پیشنهادی میبایست شامل ارکان آسیب شناسی مشکلات کشوری/منطقه ای، ارائه راه حلی نو برای مشکل شناسایی شده و ارزیابی، آزمون و صحت سنجی علمی راه حل پیشنهادی در مقیاسی محدود باشد.
به گفته نگاهداری، روش انجام طرحهای پیشنهادی میتواند به صورتهای متنوعی نظیر تولید نرم افزار، تولید نمونه دستسازه، تولید اثر هنری یا پژوهش و ارزیابی در مطالعات موردی باشد. همچنین فرآیند ارزیابی پیشنهاد اولیه طرحها، نیز به صورت رویداد حضوری برگزار خواهد شد تا شور و هیجان علمی را در فضای دانشجویی ایجاد کند. این رویداد با دورههای توانمندسازی در زمینه اجرای طرحهای پژوهشی همراه خواهد بود.