عضو انجمن اسلامی دانشجویان ایتالیا گفت: همزمان با نزدیک شدن به اوج ویروس کرونا در ایتالیا شمار زیادی از دانشجویان ایرانی مقیم این کشور خواستار بازگشت به کشور شدند.
سید مجید حسینی، دانشجوی اقتصاد دانشگاه کاتولیکان ایتالیا در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون شیوع ویروس کرونا در این کشور گفت: باتوجه به این که در شرایط قرنطینه به سر میبریم شاید اطلاعات ما کامل نباشد، اما آمار کلی به این صورت است که تقریبا از هشتم مارس شمال ایتالیا کاملا در قرنظینه بود و از دوازدهم و سیزدهم مارس کل ایتالیا قرنطینه شد. در ابتدا قرار بود تا از ۸ مارس تا سوم آوریل این قرنطینه ادامه داشته باشد؛ اما تمدید کردند و آن را تا ۱۸ آوریل ادامه داده اند.
وی ادامه داد: دولت یک فرمی طراحی کرده است که برای بیرون رفتن از منزل باید این فرم را حتما به همراه داشته باشیم، برای مثال اگر بیمارستان بخواهی بروی، خرید داشته باشی یا کاری داشته باشی باید این فرم به همراه شما باشد. از همان ابتدای شیوع این بیماری تمام مدارس تعطیل شدند و اگر کسی بیرون از منزل کار ضروری داشته باشد باید با همین فرمها بیرون برود و جریمهای حدود ۴۰۰ تا سه هزار یورو برای افرادی که بدون داشتن این فرم و دلیل متقن بیرون آمده اند در نظر گرفته شده است.
حسینی با اشاره به اینکه تمام مشاغل در ایتالیا تعطیل شده اند، گفت: اتحادیه اروپا در ابتدا اعتنای چندانی به ایتالیا و شرایط آن نداشت، در صورتیکه اگر از همان ابتدا به این موضوع رسیدگی میکرد، آمار قربانیان به این شدت بالا نمیرفت و شاید اگر کشورهای دیگر کمک میکردند، شرایط انقدر بغرنج نمیشد.
این عضو انجمن اسلامی دانشجویان ایتالیا ادامه داد: اخیرا اخباری منتشر شده است مبنی بر اینکه دولت ایتالیا برای مقابله با ویروس کرونا تعداد زیادی پزشک از کوبا و ونزوئلا آورده است و تقریبا حدود ۱۲۰ هزار مبتلا داریم و حدود ۱۴ هزار قربانی این ویروس گرفته است.
وی درباره تمهیداتی که دولت برای این موضوع اندیشیده است، گفت: دولت برای کارمندان و مشاغل دولتی کمک هزینه ۶۰۰ یورویی واریز میکند. یک سری بن خرید از سوپر مارکت هم به شهروندان داده میشود که این موضوع از طریق شهرداریها انجام میشود و شهرداری هر شهر اعلام میکند و شهروند باید فرم پر کند و برای شهرداری ارسال کند و آنها هم این بن را برای شهروندان ایمیل میکنند.
حسینی گفت: دولت ایتالیا قرار است برای دانشجویان تخفیف شهریه در نظر بگیرد و بورس آنها را تمدید کند، همچنین کارتهای رفت و آمد برای آنها در نظر گرفته شده است. دانشگاهها هم مانند مدارس از همان روز هشتم مارس تعطیل شد. وضعیت دانشگاهها بسته به مدیریت دانشگاه است، برخی دانشگاهها حتی به صورت آنلاین همه امور حتی دفاع رساله دکتری را انجام دادند و برخی دیگر نیز اعلام کردند که تا سی ام جولای کلاس برگزار نمیکنند و خیلی از دانشگاهها اعلام کرده اند که دیگر این ترم برگزار نمیشود و برای سپتامبر برنامه ریزی کرده اند؛ چرا که برگزاری کلاسها به صورت آنلاین کمی دشوار است و زیرساختهایی لازم دارد، دانشجویان ایرانی نیز در خوابگاهها هم هستند و خیلی از آنها درخواست داده اند که به ایران برگردند و ایران نیز در حال هماهنگی این دانشجویان برای برگشت است.