گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیوع ویروس کرونا نه تنها مشکلات زیادی را در حوزه سلامت به وجود آورده بلکه به لحاظ اقتصادی نیز نکاتی را برای ما روشن کرد، از جمله اینکه با شیوع این ویروس و به تبع آن کاهش تقاضا در بازار نفت و توامان کاهش قیمت نفت، این واقعیت برای اقتصاد کشورمشخص شد که حتی بدون تحریم های نفتی نیز اقتصاد نفتی کشور همچنان آسیب پذیر است.
با توجه به اثرات شیوع این ویروس کتاب «میراث خواری» بیانی ساده از حکایتی نزدیک و نامآشنا به نام «بودجه نفت» که به اهتمام قرارگاه شهید احمدی روشن معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری سازمان بسیج دانشجویی تالیف شده همانطور که از نام آن برمی آید توانسته با بیانی ساده به ارائه راه حل های موجود برای برون رفت از وابستگی بودجه به نفت در راستای مصون سازی و درون زا کردن اقتصادبپردازد.
کتاب «میراث خواری» بیانی ساده از حکایتی نزدیک و نامآشنا به نام «بودجه نفت» به بررسی سرنوشت محتوم راههای کسب درآمد دولت، فرارها و معافیت های مالیاتی، غفلت از منابع درآمدی ثروتمندان، سهم درآمدهای خیالی و ناپایدار نفت در بودجه و همچنین ضرورت علاج واقعه پیش از وقوع با اشاره به حوادث دی ماه سال 98 پرداخته است.
علیرغم اینکه کرونا در حوزه سلامت مشکلات زیادی بوجود آورده به لحاظ اقتصادی نکاتی را برای ما روشن کرد، از جمله کاهش تقاضا در بازار نفت و توامان کاهش قیمت نفت، این واقعیت را برای اقتصاد کشور روشن کرد که حتی بدون تحریم های نفتی نیز اقتصاد نفتی کشور همچنان آسیب پذیر است.
فرض کنید؛
این تصویرِ آبان 99 است:
همه یک میلیون بشکه نفت که در بودجه آمده است، فروش نرفته؛ درست مثل پارسال و کرونا هم مزید بر علت شده است، هم در کاهش تقاضا هم در عدم تحقق قیمت 50 دلاری نفت ...
دولت اموالی برای فروش پیدا نکرده و درآمد ناشی از فروش اموال غیرمنقول محقق نشده؛ درست مثل پارسال
وقت پرداخت سودِ اوراق مشارکت است و پولی برای پرداخت اصل و سود اوراق وجود ندارد؛ درست مثل پارسال
درآمدهای محقق نشده، بسیار بیشتر از پارسال است؛ کسری بودجه شدیدتر از پارسال
اما دولت باید کشور را اداره کند و با کسری بودجه نمیشود کشور را اداره کرد و همه متفقالقول هستند که باید به دولت کمک کرد:
حقوق کارمندان و کارگران و پرداخت یارانهها عنقریب است که به مشکل بخورد
دولت برای رفع کسری بودجه باید به راههای زودبازده دست بزند چون سال قبل زمان تصویب بودجه، دولت بودجه را با کسری بالا به جای مالیات روی درآمدهای خیالی(فروش نفت، فروش اموال و...) بسته بود.
راه زودبازدهای غیر از استقراض از بانک مرکزی، حذف یارانههای انرژی و برداشت از صندوقِ خالی توسعه ملی وجود ندارد.
دولت به فکر مذاکره با تروریستهای فرودگاهِ بغداد میافتد تا نفت بفروشد اما فرجی حاصل نمی شود و باز هم دولت به راه های زودبازده داخلی برمیگردد.
همه راههای فوری دولت، بهشدت تورمزا هستند، راههای تورمزای دولت انجام میشود؛ شدیدتر از قبل
تورم، طبقه متوسط را به جمع طبقه فقیرتر پرت میکند
و در آخر امنیت ...
این تصویر سال 99 است که با این سناریو، آبانش به آشوب کشیده میشود اگر کسی این سناریو را به هم نریزد. میراث خواری، بیانی است از واقعه و علاجی که پیش از وقوع آن باید انجامش داد.
گفتنی است، کتاب میراث خواری به همت جمعی از کارشناسان قرارگاه شهید احمدی روشن در معاونت مطالبه گری و گفتمان سازی سازمان بسیج دانشجویی تهیه شده است و به همین وسیله مخاطبین را به مطالعه بیانی ساده از راه حل های موجود برای برون رفت از وابستگی بودجه به نفت در راستای مصون سازی و درون زا کردن اقتصاد، دعوت می کنیم.
برای دریافت فایل این کتاب اینجا کلیک نمائید.