بیشتر بخوانید:
جدای از این، مسئله پرداخت عوارض آلایندگی به ساکنان این استان حق قانونی مردم است که سال هاست با سهل انگاری و ضعف مدیریتی مسئولان این مهم به درستی اجرایی نشده و هر بار به بهانهای به حالت تعلیق در میآید. بوشهریها بارها این مسئله را پیگیری کرده اند، اما به جواب صریحی برای آن نرسیدند.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان مطالبه گر و دغدغهمند استان بوشهر نیز به این موضوع ورود کردند و به آن بی تفاوت نبودند. این قشر مطالبه گر در نامهها و بیانیههای متعدد مخالفت خود را با درصد بالای آلایندگی پالایشگاهها و پتروشیمیهای عسلویه اعلام کردند. حتی مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تیر ۹۸ در این باره ابراز میکند: اثری که آلایندههای پالایشگاه عسلویه بر مردم و محیط زیست منطقه بر جای گذاشته، بسیار زیان بارتر و شدیدتر و غیر انسانیتر از آن است که با چند ده میلیارد یا چند صد میلیارد قابل جبران باشد. قطعا تقسیم و استفاده درست از عوارض آلایندگی، مسئله مهمی است که مسئولان مربوطه باید نسبت به آن پاسخگو باشند و عملکرد خود را شفاف کنند، اما نباید فراموش کرد که مسئله اصلی، «تولید آلایندهها» است.
بیشتر بخوانید:
جدای از این مسئله، برای مشخص شدن تاثیر این آلودگیها بر محیط زیست عسلویه به گفتگو با علی محمد صنعتی، عضو هیئت علمی گروه پژوهش محیط زیست دانشگاه خلیج فارس بوشهر و رئیس پژوهشکده خلیج فارس پرداختیم. صنعتی میگوید: منطقه پارس جنوبی وضیعت خوبی از نظر مالی و انرژی برای استان بوشهر و ایران ایجاد کرده، اما آلودگیهای زیست محیطی نیز وجود دارد و تحقیقاتی در ارتباط با اثرات زیست محیطی این صنایع، انجام شده است.
بیشتر بخوانید:
صنعتی اذعان میکند: پژوهشهای دیگری در مورد میکرو پلاستیکها انجام دادیم که آن هم با منطقه عسلویه مقایسه کردیم و در این پژوهش از وجود میکروپلاستیک در دستگاه گوارش و بافت ماهیچهای ماهیای به نام کیریپفورک شاهد بودیم. شاید این سوال پیش بیاید که صنایع موجود در عسلویه میکرو پلاستیک تولید نمیکنند. اما آلودگی که از طریق پلاستیک ایجاد شده، مستقیما به صنایع مرتبط نیست بلکه به علت حضور پرسنل مستقر در آن صنایع است، که باعث میشود پلاستیک وارد رسوبات شده و پس از آن وارد چرخه حیات شود. راه برون رفت از این مسئله حرکت به سمت مدیریت سبز است و ما باید به سمت سبز شدن برویم و به مرحلهای برسیم که آلودگی کمتری را وارد محیط زیست کنیم.