معاون فرهنگی و دانشجویی بهداشت گفت:فعالیتهای حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها متناسب با شرایط اجرایی میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به همراه سید عابدین حسینی آهنگری مشاور، حسن زائریلطف مدیر کل فرهنگی، رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجوی، بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با حضور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از تلاشهای بی وقفه علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران تقدیر و تشکر کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد با تدابیر اتخاذ شده و همراهی مردم هرچه سریعتر از بحران کرونا عبور کنیم. در حاشیه این دیدار معاون وزیر بهداشت از دستور وزیر بهداشت جهت پیگیری روند ایجاد «بیمه سلامت» برای دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی خبر داد.
معاون وزیر بهداشت گفت: ما اعتقاد داریم دکتر زالی در تهران میتواند سدشکن باشد و دانشگاههای علوم پزشکی نیز میتوانند از این روند الگوگیری کنند، بسیاری از امور مربوط به مقابله با کرونا در شهر تهران با درایت دکتر زالی در حال انجام است و این جای شکر دارد که این مقام مسؤول با دقت و نکته سنجی، ریز آمار بخشهای مختلف درگیر با بیماری کرونا در تهران و حاشیه این شهر و درصدهای دقیق آمارهای تعیین کننده در خصوص این بیماری در کلان شهر تهران را جهت مقابله با کرونا در اختیار دارد، برای ایشان و تیم همراه ارزوی موفقیت در مسیر پیش رو را داریم.
وی درباره مهمترین موضوعات حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ماههای اخیر در حوزه کرونا، گفت: در حوزه فرهنگی دانشجویی موضوع مهم زمان بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی است.
لاری افزود: در این خصوص نظرات بر این اساس است که با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته آموزشهای مجازی تا نیمههای خرداد ماه جاری ادامه پیدا کند، اما در ادامه اگر شرایط کشور اجازه دهد و بحث انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر به زیر یک درصد کاهش پیدا کند، ما میتوانیم امیدوار باشیم که ترم تحصیلی در حوزه دروس عملی را بتوانیم در تیر و مرداد ماه جاری در دانشگاههایی که این شرایط و امکان را دارند برگزار و این ترم را به اتمام برسانیم.
وی با بیان اینکه تمام این برآوردها بسته به رفتار مردم و رفتار ویروس دارد و تا زمانی که شرایط از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مناسب این روند گزارش نشود ما نمیتوانیم شاهد بازگشایی دانشگاهها باشیم، گفت: نگرانی ما در خصوص دانشگاهها از این جهت است که با توجه به نبود واکسن بیماری و سرد شدن هوا در آبان ماه جاری بازهم این بیماری ادامهدار باشد و بر این اساس برنامه دراز مدتی را در این خصوص طراحی میکنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: البته رفتار ویروس کاملا مشخص نیست، در انتظاریم ببینیم تا نیمه اردیبهشت ماه چه اتفاقی خواهد افتاد، اما در مجموع تمامی تصمیمات و برنامههای طراحی شده بر اساس پیش بینیهایی که میتوان از رفتار مردم و ویروس در آینده داشت، دیده شده است و متناسب با هر شرایطی برنامه لازم در حوزه فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها اعمال میشود.
وی به موفقیت کسب شده جهت ارایه وام دستیاری به دانشجویان اشاره و خاطر نشان کرد: برای اولین بار به همت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، وام دانشجویی مختص دانشجویان دستیاری داده خواهد شد و از طرفی مساعدتهای در خصوص شهریه خوابگاهها و بازپرداخت وامهای دانشجویی در دوران کرونا دیده شده است.
لاری افزود: بر این اساس هزینه اجارهبهای خوابگاههای دانشجویی به مدت زمان حضور دانشجویان در خوابگاهها بستگی دارد و به هیچ عنوان از دانشجویان ساکن در خوابگاههای دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که بر اساس تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا با تعطیلی دانشگاهها و تخلیه خوابگاههای خود مواجه شدهاند اجارهبهای خوابگاهی اخذ نمیشود، البته دانشجویانی که در این زمان در خوابگاهها حضور داشته و دارند باید اجارهبهای مدت حضور خود در خوابگاه را پرداخت کنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر بنا باشد دانشگاهها برای آموزش دروس عملی باز شود باید با معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران که در دسترس ما هستند جلساتی داشته باشیم تا ارزیابی کامل از خوابگاهها، نحوه استقرار دانشجویان در هر خوابگاه و میزان ملزومات حفاظتی از دانشجویان را داشته باشیم، گفت: در این میان تعدادی از دانشجویان از این گردونه حذف میشوند، زیرا کار عملی ندارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره اعلام حضور دانشجویان دکتری تخصصی در دانشگاهها گفت: تعداد این دسته از دانشجویان زیاد نیستند و هر روز هفته نیز در دانشگاهها حضور ندارند و ما میتوانیم رفتار ویروس و نحوه مراقبت از دانشجویان در برابر ویروس کرونا را از زمان حضور این دسته از دانشجویان در دانشگاهها و خوابگاهها با جدیت و دقت انجام دهیم و نتیجه مراقبت و تلاش خود را در صورت بازگشایی دانشگاهها برای همه دانشجویان علوم پزشکی تعمیم داده و بدانیم چگونه طبق دستورالعملهای علمی باید رفتار کنیم.
لاری در خصوص ایجاد بیمه سلامت برای دانشجویان دستیاری و دکتری بر اساس تاکید وزیر بهداشت، بیان داشت: من مسؤول پیگیری راهاندازی بیمه سلامت برای دانشجویان دکترای تخصصی و دستیاران شدهام و در تلاشیم به زودی بیمه سلامت این دسته از دانشجویان برقرار شود. وزیر بهداشت نظر قطعی در این خصوص دارد و به بنده دستور داد تا شرایط لازم برای اجرایی شدن این مهم را فراهم کنیم که مطمئنا به زودی شرایط آن را به دانشجویان اعلام خواهیم کرد.